Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η σκλαβιά του Βρετανικού Δικαίου και το παράδειγμα του Παλληκαρίδη

Η σκλαβιά του Βρετανικού Δικαίου και το παράδειγμα του Παλληκαρίδη

Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης,
μαθητής ετών 17,
λίγο πριν από την αγχόνη του «Βρετανικού Δικαίου»

Η Ελλάδα είναι και επίσημα δέσμια των δανειστών της από χθες, με τα ατσάλινα δεσμά του Βρετανικού Δικαίου.

Ενός «Δικαίου» που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επάνω στις αποικίες της.
Τώρα η Βρετανία μπορεί να μην είναι πλέον η κραταιά ιμπεριαλιστική δύναμη, αλλά το δίκαιο αυτό έμεινε ενεργό προς χρήση των νέων κατακτητών των Εθνών.
Ένα πολύτιμο εργαλείο υποδούλωσης, ισχυρότερο από οποιαδήποτε αλυσίδα σκλαβιάς αγκάλιασε με το παγωμένο του άγγιγμα την Ελλάδα του 2012, «αναίμακτα» κοινοβουλευτικά.
Μην αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υπάρχει αυτό το δίκαιο εν ισχύι.
Όσο υπάρχει η παγκόσμια αδικία, η τρομοκρατία του ισχυρού στον ανίσχυρο, τόσο θα υπάρχουν και τα «εργαλεία» για να δίνουν την νομική βάση στην εκμετάλλευση, στην ρευστοποίηση των Εθνών, στην κονιορτοποίηση των ανθρώπων για να φουσκώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παγκόσμιων τοκογλύφων...
Αιώνια η μάχη του Ελληνισμού

Αρμενικό Μουσείο Γενοκτονίας

Η παρουσίαση αυτή είναι στη μνήμη των περισσοτέρων από 1,5 εκατ. Αρμενίων οι οποίοι χάθηκαν από τα  χέρια των  Οθωμανών Τούρκων κατά τη διάρκεια της περιόδου 1915-1922.
Η Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα.


Το εγκυκλοπαιδικό πνεύμα

Ν. Λυγερός
                                                                                                                   Στους Α. Δ. και Γ. Π.

Δεν δίνουμε σημασία στη διαφορά μεταξύ λεξικού και εγκυκλοπαίδειας. Κι όμως, η διαφορά είναι ριζική και ριζοσπαστική. Το λεξικό ακόμα και όταν το εξετάζουμε αλγοριθμικά ως ένα δένδρο ύψους δύο, τα φύλλα του εμπεριέχουν θεωρητικά όλες τις λέξεις δίχως διάκριση. Σε πρώτο επίπεδο, αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα δημοκρατικό πλαίσιο, διότι όλες οι λέξεις έχουν την ίδια αξία. Σε δεύτερο επίπεδο, λιγότερο γλωσσολογικό, αυτό σημαίνει ότι η αξία δεν λειτουργεί ως κριτήριο, ως φίλτρο. Ενώ η εγκυκλοπαίδεια λειτουργεί μέσα σ’ ένα αξιοκρατικό πλαίσιο. Το λεξικό είναι η επιβολή της γλώσσας, ενώ η εγκυκλοπαίδεια είναι η επιλογή της σκέψης. Δεν προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Επιλέγει μέσω των δασκάλων την ύλη του κάθε ανθρώπου που μπορεί να μετασχηματιστεί σε μαθητή μέσω της προσπάθειάς του. Η εγκυκλοπαίδεια δεν είναι ένας κατάλογος, όπως είναι ο τηλεφωνικός. Αναδεικνύει την ουσία μέσω των εννοιών, δίχως να απορρίπτει λέξεις. Οι λέξεις είναι δημοκρατικές, ενώ οι έννοιες τους είναι αξιοκρατικές. Επιπλέον, διαχειρίζεται διαφορετικά τα λήμματα. Και ο λόγος είναι απλός.

Ο οικονομικός πόλεμος ως πολεμολογική έννοια

Του Ν. Λυγερού

Ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι μόνο ένα στοιχείο της γεωπολιτικής και δεν λειτουργεί σε φάση ειρήνης. Ο πόλεμος έχει ένα χαμαιλεοντικό χαρακτήρα, όπως λέει ο Clausewitz. Κατά συνέπεια, οι διαχωρισμοί είναι τεχνητοί. Ένα κλασσικό λάθος είναι να τον εντάξουμε στο κοινωνικό πλαίσιο της ειρήνης και να τον αντιμετωπίσουμε με τις μεθόδους της διαχείρισης κρίσεων. Η αναποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης φαίνεται όταν αυτός ο οικονομικός πόλεμος παίρνει διαστάσεις που δεν επιτρέπουν να μοντελοποιηθεί ως μια μάχη με τον ανάλογο τοπικό της χαρακτήρα. Μέσω της πολεμολογίας, ο οικονομικός πόλεμος παρουσιάζεται ως ένα φυσιολογικό γεγονός με όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, οι κώδικες αλλάζουν και όλες οι αναλύσεις γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι πλέον μια κατάσταση που προέρχεται από ένα φυσικό γεγονός, αλλά από μια στρατηγική κίνηση που έχει ένα στόχο και ένα κόστος, αν επιτευχθεί, και βέβαια επιπτώσεις σε άλλους τομείς.

Bild:"Δεν είμαστε ναζί"!

Ενοχλημένοι είναι οι γερμανοί όταν τους αποκαλούμε ναζί και όπως γράφει σήμερα ένας από τους αρθρογράφους γερμανικής εφημερίδας οι κυβερνήσεις μας φταίνε για ότι παθαίνουμε.

Το γερμανικό ταμπλόιντ συνοδεύει το σημερινό του θέμα για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου και των επεισοδίων με καυστικά σχόλια για τα συνθήματα στους δρόμους της Αθήνας.



Οπως γράφει ο Ούγκο Μίλερ στο θέμα του με τίτλο:

«Τέλος στην υποδαύλιση», οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν την Γερμανία για την σημερινή τους κατάσταση.

«Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία δεν κυβερνιόντουσαν από το Βερολίνο. Κανένας καγκελάριος δεν πίεσε τις χώρες αυτές να ζούνε με δανεικά, αντί να επενδύουν στην οικονομία τους», λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Κύπρος: Άρχισαν τα προεκλογικά «όργανα»…


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε κι επισήμως την κάθοδό του στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013. Στις δηλώσεις του επετέθη εναντίον του Κύπριου προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για τον ίδιο και το κόμμα του, το κομουνιστικό ΑΚΕΛ που βρίσκεται στην εξουσία.
Η ανακοίνωση έγινε στο 14ο Συνέδριο του κόμματος το οποίο διεξήχθη στη Λευκωσία. Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, με σκοπό να εργαστεί για μια ενωμένη Κύπρο, ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και τη διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Παλιά κόμματα, κομμάτια και θρύψαλα - "Νέα ζωή" από διαγραμμένους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ


Μια νέα πολιτική κατάσταση γεννιέται μέσα από τα αποκαϊδια του πολιτικού συστήματος, που «πέθανε» χθες στη Βουλή. Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας «μηδέν κακό αμιγές καλού». Το νέο Μνημόνιο ψηφίστηκε, αλλά το παλιό πολιτικό σύστημα του δικομματισμού πέθανε και δύο κόμματα και νέες συνεργασίες έρχονται στην επιφάνεια.
Και αν από το ΠΑΣΟΚ όλα είναι πλέον πιθανά, από τη ΝΔ η διάλυση του κόμματος μέσα σε τρεις μήνες (γιατί όταν διαγράφονται το 25% των μελών της ΚΟ ενός κόμματος, οι οποίοι είναι οι «σκληροί» προεδρικοί (!) και είναι άμεσα συμπαθούντες προς τους διαγραμμένους, άλλο ένα 50% και η βάση «βράζει» τότε θεωρείται διαλυμένο) σίγουρα εντυπωσιάζει.

Άγριο κράξιμο στον Σημίτη

Άγριο κράξιμο στον Σημίτη
Άγρια επεισόδια λεκτικής βίας εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, επί της οδού Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι.
Το σπίτι του κ. Σημίτη φυλασσόταν, όπως πάντα άλλωστε, από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, οι άνδρες των οποίων βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο των διαδηλωτών.
Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο Κολωνάκι, στο πλαίσιο της μεγάλης συγκέντρωσης που αναπτύχθηκε στους δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που άσκησε επί δύο τετραετίες ο Κώστας Σημίτης.
"Είστε τελειωμένοι, είστε νεκροί, καταλάβετέ το! Είστε γερμανοτσολιάδες! Η ιστορία σας μαύρισε! Θα είστε αιώνια εφιάλτες! Έχετε τον στοιχειώδη εγκέφαλο ενός πεντάχρονου να καταβάλετε τι έχετε κάνει ή είστε τόσο ηλίθιοι και γι' αυτό σας επέλεξαν; Προδότες, είστε για κρέμασμα!" είναι μερικά από αυτά που ακούστηκαν.

Δ. Καζάκης: «Η Αστυνομία να συλλάβει τον πρωθυπουργό»!


Δ. Καζάκης: «Η Αστυνομία να συλλάβει τον πρωθυπουργό»!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη από το newsbomb

«Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τύποις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας στα στρατόπεδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναλάβουν τη διοίκηση της χώρας, στους χώρους εργασίας τους».
Ο Δημήτρης Καζάκης έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Και το καταθέτει μέσω του newsbomb.gr, λίγες μόνο ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρωταρχικός στόχος του γνωστού αναλυτή, που έχει τεράστια απήχηση και ρεύμα στη μετά-ΔΝΤ Ελλάδα, είναι ένας και μοναδικός: πώς θα αποφευχθεί το αιματοκύλισμα της χώρας.
Ηδη, σήμερα, ο Δημήτρης Καζάκης δρομολογεί επαφή με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αύριο θα κάνει το ίδιο και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Νέο αιματοκύλισμα με 300 νεκρούς στη Χομς

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Χομς στη Συρία, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

"Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο συριακός στρατός έχει βομβαρδίσει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στη Χομς" σε μία αδιάκριτη επίθεση εναντίον περιοχών όπου κατοικούν άμαχοι, σημείωσε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Άλλαξε η γεωγραφία του κοινοβουλίου Νέες Κοινοβουλευτικές Ομάδες από τους ανεξάρτητους

Ραγδαία μετακίνηση των τεκτονικών πλακών του κοινοβουλίου προκάλεσε η κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής και αυτό γιατί οι διαγραφές στις οποίες προχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ αλλάζουν πλήρως την γεωγραφία της βουλής και δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, αρκούν 10 βουλευτές για να συγκροτήσουν Κ.Ο.  Υπό αυτό το δεδομένο και με το γεγονός της μαζικής διαγραφής, 22 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και 21 από την ΝΔ, σχηματίζονται  δύο ομάδες ανεξάρτητων βουλευτών με σημαντική ομοιογένεια και άρα δημιουργούνται οι συνθήκες - τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο - δημιουργίας τουλάχιστον 2 νέων Κ.Ο.

Προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ο Σόρος: «Εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα καταστραφεί η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Κλιμάκωση της κρίσης του ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας προβλέπει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ενώ χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση της Ευρώπης  να χορηγήσει υψηλότοκα δάνεια στη  χώρα στην αρχή της κρίσης.

Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», εξηγεί ότι τα υψηλότοκα δάνεια εμποδίζουν σήμερα την Ελλάδα να ανακάμψει και προβλέπει ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ιταλία, εάν οδηγηθεί στο ίδιο «στενό κοστούμι».

"Διαβολοβδομάδες" οι τρεις επόμενες λέει ο Π.Καψής Εκλογές τον Απρίλιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Με τον  πιο ξεκάθαρο τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προανήγγειλε διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Απρίλιο.

"Η θητεία της κυβέρνησης, μπορεί να προσδιοριστεί;", ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι. "Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο το έργο της και θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο" επισήμανε ο κ. Καψής και πρόσθεσε: "Μην με βάζετε να αναφερθώ σε εβδομάδες ή σε ημερομηνίες". 
Όπως είπε ο κ. Καψής, το Μάρτιο θα τελειώσει η διαδικασία του PSI, επομένως θα μπορέσουν να προκηρυχτούν εκλογές. Εν τω μεταξύ, μεσολαβούν «κολασμένες» εβδομάδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Βομβαρδισμένο" τοπίο το κέντρο της Αθήνας

Στην καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων, που για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι έδρασαν οργανωμένα, παραδόθηκε το κέντρο της Αθήνας. Ιστορικά κτίρια, καταστήματα και τράπεζες έγιναν παρανάλωμα του πυρός, την ώρα που στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα έπεφταν "βροχή" οι μολότωφ, οι πέτρες και τα δακρυγόνα. Δεκάδες πολίτες κατέληξαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε 50 συλλήψεις και άλλες τόσες προσαγωγές.

Κόντρα για την έδρα του Άδωνι

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΛΑΟΣ και του διαγραφέντος πλέον βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη για την βουλευτική του έδρα.

«Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. Αναμένεται ο λόγος του να γίνει πράξη» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΛΑΟΣ.

Ωστόσο ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής όταν προσήλθε σήμερα στο υπουργείο στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, προκειμένου- όπως είπε- να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις και να χαιρετίσει το προσωπικό και τους συνεργάτες του,

Ικανοποίηση από την Κομισιόν – Ανοικτός ο δρόμος από το Eurogroup

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟ real.gr

Την ικανοποίηση της Κομισιόν για την υπερψήφιση του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, πριν από λίγο, ο Όλι Ρεν. Ο επίτροπος μίλησε για αποφασιστικότητα που έδειξε το πολιτικό σύστημα, για να βάλει τέλος στη δίνη των ασταθών δημοσίων οικονομικών και της απώλειας της ανταγωνιστικότητας. Το Eurogroup τώρα θα είναι σε θέση να δείξει την αλληλεγγύη του και η Κομισιόν βεβαιώνει ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, για να υποβοηθήσει τη δημόσια διοίκηση να αναμορφωθεί ώστε να δημιουργηθούν ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης.

Σωθήκαμε...



Με σημαντικότατες απώλειες για τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και με την απώλεια της δεδηλωμένης για το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου έληξε η βασανιστική διαδικασία ψήφισης του νέου Μνημονίου, του νόμου για το PSI και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΠΑΤΡΑ: Εγινε... της αναλήψεως στα ΑΤΜ

Της... αναλήψεως ήταν η χθεσινή Κυριακή, και όχι του Ασώτου, όπως έγραφε το ημερολόγιο, αφού οι αναλήψεις «άδειασαν» τα ΑΤΜ των τραπεζών και περισσότερο της Εθνικής. Στην Καλλιθέα, τα Πετράλωνα, τη Νέα Σμύρνη, την Πεύκη, το Μενίδι, τη Βούλα, στα μηχανήματα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται εγκατεστημένα στους σταθμούς του Μετρό, αλλά και στην Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης ιδιώτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν χρήματα σε διάφορες στιγμές της ημέρας. Νωρίς χθες το μεσημέρι υπήρξαν αναρτήσεις στο Facebook που ανέφεραν ότι τα μηχανήματα δεν δέχονταν κάρτες χρεωστικές ή πιστωτικές και οι πελάτες δεν μπορούσαν να κάνουν, εκτός από ανάληψη ούτε ερώτηση υπολοίπου, ούτε να δουν την κίνηση των λογαριασμών τους.

Στα υψηλότερα κλεισίματα του 2012 ο Γενικός και ο τραπεζικός δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε επεισοδιακό πολιτικό «φόντο», το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποδέχθηκε τη Δευτέρα με μεγάλη άνοδο την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή.

Με κέρδη άνω του 20% έκλεισαν τη διαπραγμάτευση οι μετοχές των Eurobank, TT, Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ η ΕΤΕ «έπιασε» ενδοσυνεδριακά τα 3 ευρώ ενισχυμένη έως και 11,94%, οδηγώντας τον τραπεζικό δείκτη σε απόσταση «αναπνοής» από το επίπεδο των 500 μονάδων.

Αναλυτές κάνουν λόγο για αντίδραση «ανακούφισης» της αγοράς, καθώς η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ανοίγει το δρόμο προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης της Ελλάδας, εκφράζουν ωστόσο προβληματισμό για το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να τιμολογηθούν από την αγορά κρίσιμες παράμετροι, όπως ο βαθμός επιτυχίας του PSI. 

Μεγάλα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μεγάλα κέρδη παρουσιάζει τη Δευτέρα το κυπριακό Χρηματιστήριο, εν μέσω της εντυπωσιακής αύξησης μέχρι και 11% που καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, ανατρέποντας το αρνητικό σκηνικό που επικράτησε κατά τις τελευταίες τρεις χρηματιστηριακές συναντήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:08 πραγματοποιούσε άλμα 23 μονάδων, στις 353,18 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε ποσοστό 6,71%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 123,98 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη σε ποσοστό 6,37%. Η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις 856.381 ευρώ.
Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι Τράπεζες σε ποσοστό 7,09% και η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 7,1%, ενώ αμελητέα άνοδο σε ποσοστό 0,05% σημειώνουν οι Επενδυτικές Εταιρείες.

«Αυτή είναι η Ελλάδα και δεν αφήνουμε να την πάρει κανείς»!

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία – από αυτές που μόνο στην Ελλάδα  μπορεί κάποιος να βρει -  κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook.
Οι χρήστες του Facebook έχουν γεμίσει τα Wall τους με μια πανέμορφη φωτογραφία του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την ώρα που ο ήλιος «βουτάει» στα καταγάλανα νερά.
Για τα εθνικά μας σύμβολα έχουμε ακούσει πολλά τελευταία! Αποκορύφωμα τα όσα έγιναν γνωστά πριν λίγες ημέρες για την ενοικίαση της Ακρόπολης.

Πέταξαν στον Βενιζέλο τον τόμο του νέου μνημονίου

Ο φωτογράφος μέσα στη βουλή απαθανάτισε την στιγμή που ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος πέταξε προς τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας τον ογκώδη τόμο του νομοσχεδίου.
Πέταξαν στον Βενιζέλο τον τόμο του νέου μνημονίου
Ο τόμος εκσφενδονίστηκε με δύναμη προς το μέρος του Ε. Βενιζέλου.