Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Νέο αιματοκύλισμα με 300 νεκρούς στη Χομς

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Χομς στη Συρία, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

"Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο συριακός στρατός έχει βομβαρδίσει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στη Χομς" σε μία αδιάκριτη επίθεση εναντίον περιοχών όπου κατοικούν άμαχοι, σημείωσε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


"Περισσότεροι από 300 νεκροί έχουν καταγραφεί από την έναρξη αυτής της επίθεσης εδώ και δέκα ημέρες" πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Σήμερα, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς οι συριακές δυνάμεις συνέχισαν το βομβαρδισμό της Χομς.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συνοικία Μπάμπα Αμρ και ένας ακόμη έχασε τη ζωή του στην Χαλντίγιε, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

"Είμαι ιδιαίτερα τρομαγμένη από τη συνεχιζόμενη επίθεση στη Χομς" σημείωσε η κ. Πιλάι, αναφέροντας ότι οι δυνάμεις του προέδρου 'Ασαντ χρησιμοποιούν τανκς και όλμους.

Η Νάβι Πιλάι ανέφερε ακόμη ότι η αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε ένα ψήφισμα για τη Συρία έχει ενθαρρύνει την κυβέρνηση να ενισχύσει την επίθεσή της κατά της αντιπολίτευσης και να αρχίσει μία "αδιάκριτη επίθεση" στη Χομς, "Η αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμφωνήσει στη σθεναρή κοινή δράση φαίνεται ότι ενθάρρυνε τη συριακή κυβέρνηση να ξεκινήσει μία ολοκληρωτική επίθεση σε μία προσπάθεια να συνθλίψει όσους αντιτίθενται με συντριπτική δύναμη" ανέφερε η κ Πιλάι.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου