Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ Θέλουν να σκοτώσουν για δεύτερη φορά την Κύπρο - Ό.Ρεν: "Να επανέλθει το σχέδιο Ανάν"!

"Tώρα που βρήκαμε τον Αναστασιάδη, ας θάψουμε πέντ'-έξι φορές της Κύπρο" φαίνεται ότ σκέφτονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ετοιμάζουν δεύτερη και οριστική "κηδεία" στο κυπριακό κράτος με την επαναφορά του σχεδίου Ανάν και την παράδοσή της στην Τουρκία. 
Ο ίδιος ο Όλι Ρεν δήλωσε πριν λίγο ότι "Η επανένωση της Κύπρου είναι η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή για το νησί, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά".
Ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό; Αλλά με όρους που θα βασίζονται στις αποφάσεις του ΟΗΕ, όχι στο σχέδιο Ανάν που διέλυε την Εθνοφρουρά και δημιουργούσε δύο κράτη στο νησί σε μια συνομοσπονδία "ανεξάρτητων κρατών"

ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ Oστά 29 Ε/Κ στρατιωτών βρέθηκαν στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, σε οργανωμένη μετακίνηση οστών με στόχο την απόκρυψη μαζικού τάφου Ε/Κ στα κατεχόμενα περιστρέφονται πλέον οι υποψίες σχετικά με την ανεύρεση από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους σημείου ταφής στον Κορνόκηπο όπου βρέθηκαν μόνο οστά από γόνατα, ελάχιστα δόντια και λίγα ψιλοθρυμματισμένα κόκκαλα.
Στο δημοσίευμα της η εφημερίδα αναφέρει οτι αριθμητικά τα οστά που βρέθηκαν θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα μόλις άτομο, ωστόσο οι εξετάσεις DNA που έγιναν ταυτοποίησαν τα ευρήματα με 29 Ε/Κ νεαρούς στρατιώτες του 361 Τάγματος Πεζικού.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Πρωτοφανής επίδειξη ιδεοληπτικής αγκύλωσης από ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο!

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ενοχλούνται όταν ακούν τον Εθνικό Ύμνο και μάλιστα όταν αυτός ψάλλεται από στελέχη των παραγωγικών σχολών των ΕΔ και κατ'αυτό τον τρόπο αποδοκίμασαν με έντoνη ανακoίνωση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του κόμματος Θ.Δρίτσα την πρωτοβουλία των Δοκίμων και των Ευέλπιδων στην Ανάσταση να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο έξω από τον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου!
Στην πρωτοφανή - όσο και ιδεοληπτικά βλακώδη, αφού απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών - ανακοίνωση του Θ.Δρίτσα χαρακτηρίζεται «Κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού» το λεγόμενο "Κίνημα του Εθνικού Ύμνου" δηλαδή την απόφασή τους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο όταν ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς έψελναν το «Χριστός Ανέστη», το βράδυ της Ανάστασης.

Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή Ένωση

Του Ν.Λυγερού

Σε όσους δεν πίστεψαν ποτέ τις προθέσεις μας να θεσπίσουμε την ελληνική ΑΟΖ, έρχεται το νέο συμβούλιο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ταράξει τα νερά τους. Αυτή η κίνηση, δηλαδή η επίσημη παρουσίαση των θέσεών μας στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκαθαρίζει το πλαίσιο και δείχνει επί του πρακτέου ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε παθητικοί και στατικοί πάνω στο ενεργειακό θέμα. Έτσι όλοι οι εταίροι μας θα ακούσουν συγκεκριμένα περί υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ και θα καταλάβουν σε πρακτικό επίπεδο ότι δίχως θέσπιση και οριοθετήσεις της ελληνικής ΑΟΖ δεν υπάρχει καμία προοπτική. Με άλλα λόγια, όταν το ενεργειακό είναι στην ημερήσια διάταξη του συμβουλίου κορυφής δεν είναι δυνατόν να μιλάμε πλέον για κομματικές και εσωκομματικές κινήσεις.

ΦΩΤΟ- "Kλεμμένα αρχαία της κατοχής στο e-bay"

ΦΩΤΟ- Kλεμμένα αρχαία της κατοχής στο e-bay


Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης στη ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή «στον ενικό».
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής» είπε ότι ακόμα και σήμερα στον διαδικτυακό τόπο δημοπρασιών e-bay.de μπορεί κανείς να αγοράσει μερικά από τα σημαντικά κομμάτια του αρχαίου ελληνικού θησαυρού που έκλεψαν οι ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής –και πράγματι σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανε το enikos.gr διαπίστωσε πως αυτή τη στιγμή ιδιώτης ζητά 45.000 δολάρια για ένα γνήσιο κορινθιακό, χάλκινο κράνος του 6ου-7ου αιώνα π.Χ.

Στη Βουλή το θέμα του απαγορευμένου βιβλίου για την γενοκτονία των Ποντίων

Eρώτηση κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί «για ποιον λόγο μέχρι της παρούσης δεν έχει καταστεί εφικτή η έκδοση από τη Βουλή των Ελλήνων του συγκεκριμένου έργου του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη».

Το έργο «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» θα διανεμηθεί δωρεάν από την Realnews την Κυριακή 12-5-2013 (ο α’ τόμος, 400 σελίδες) και την Κυριακή 19-5-2013 (ο β’ τόμος, 400 σελίδες).

Νέα πρόταση Βενιζέλου σε Κουβέλη

Με άρθρο του που έχει τίτλο «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο: το ψεύτικο δίπολο της κρίσης» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κεντροαριστερό ευρωπαϊκό κόμμα και επαναφέρει ουσιαστικά την πρόταση που είχε διατυπώσει στον Φ. Κουβέλη για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.

«Στην Ευρώπη, το μεγάλο ζητούμενο είναι να εκλογικευθούν οικονομικοί εθνικισμοί και σκληροί διακρατικοί συσχετισμοί μέσα από την συγκρότηση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού «πολιτικού» Νότου με άξονα τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και μέσα από μια νέα, πιο προοδευτική και διορατική, αλλά θεσμικά αναγκαστική, ισορροπία μεταξύ των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων: του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σε εξέλιξη η συνάντηση που θα κρίνει το μέλλον των πανελλαδικών

Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης από το real.gr

Η ομαλή διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων, κρίνεται εν πολλοίς από τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Παιδείας.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης βρίσκονται στα «χαρακώματα» κατά του υπουργείου Παιδείας και η απόφαση της ΟΛΜΕ για την κήρυξη απεργίας από τις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλήνιων εξετάσεων θεωρείται σχεδόν ειλημμένη. Το μόνο που απομένει εκ μέρους των καθηγητών είναι η οριστικοποίηση της μορφής των κινητοποιήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ φεύγει απ' τη Σοσιαλιστική Διεθνή αν...

Κατακλυσμιαίες μπορεί να αποδειχθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο τη σύγκρουση Βενιζέλου – Παπανδρέου και φόντο την οικονομική χρεοκοπία του Κινήματος, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Σοσιαλιστική Διεθνή είναι ανοιχτά, παρότι πρόεδρος της οργάνωσης είναι ο Γιώργος Παπανδρέου! Η σχετική συζήτηση και οι… ανατρεπτικές ιδέες ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να μειώσει τη συνδρομή του προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή στο ήμισυ, αλλά και να προχωρήσει στην ίδρυση μίας νέας οργάνωσης, με τη συμμετοχή κυρίως ευρωπαϊκών κομμάτων.

Μεγάλα προβλήματα στις ιδιωτικοποιήσεις Το ΣΕΦ δεν έχει ούτε άδεια πώς θα πωληθεί;

To Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν έχει οικοδομική άδεια, ενώ είναι χτισμένο πάνω σε επιχωματώσεις που έγιναν στη
θάλασσα, με αποτέλεσμα η περιοχή να μην αποτυπώνεται στα πολεοδομικά σχέδια.

Μπορεί η Πολιτεία να έχει φιλόδοξες προθέσεις  για το Ελληνικό και να το διαφημίζει ως τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια έκταση προς  αξιοποίηση, αλλά στις εγκαταστάσεις του εγκαταλειμμένου -υποτίθεται- αεροδρομίου  λειτουργούν σήμερα πάνω από 60 φορείς: από πολιτιστικούς συλλόγους και δημόσιες υπηρεσίες  μέχρι… επαγγελματική καλλιέργεια ντομάτας. Αυθαίρετες κατασκευές υπάρχουν ακόμη και στα κτίρια όπου στεγάζονται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στη λεωφόρο Κατεχάκη και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Εντολή Ράιχενμπαχ: «Ανοίξτε τραπεζικούς λογαριασμούς»

Εντολή Ράιχενμπαχ: «Ανοίξτε τραπεζικούς λογαριασμούς»
-Ζητά νέο νόμο με την καταγραφή όλων των λογαριασμών των Ελλήνων σε μητρώο -Χαριστική βολή στο τραπεζικό σύστημα με την άρση ουσιαστικά του απορρήτου -Άνοιγμα λογαριασμών και μόνο με την υποψία φοροδιαφυγής. 
Έναν νόμο που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης προωθεί η κυβέρνηση, κατόπιν απαίτησης του κ. Ράιχενμπαχ.
Σύμφωνα με αυτό το νόμο όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν σε ένα ενιαίο αρχείο στο οποίο θα έχει πρόσβαση η Γενική Γραμματεία Φορολογικών Εσόδων.

Μισθοί επιπέδου Αγκόλας στην Ελλάδα από 14 Μαΐου

Μισθοί επιπέδου Αγκόλας στην Ελλάδα από 14 Μαΐου
Νέες ισοπεδωτικές περικοπές στους μισθούς έρχονται από τις 14 Μαΐου που εκπνέει η περίοδος μετενέργειας για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και 45 άλλες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Από τη μία μέρα στην άλλη, οι εργοδότες αποκτούν το δικαίωμα να μειώσουν περαιτέρω τους κλαδικούς μισθούς 10%- 35%, καθώς καταργούνται το επίδομα γάμου και όλα τα επιδόματα που προβλέπονταν από τις κλαδικές συμβάσεις.
Βάσει του μνημονίου, οι αμοιβές επανέρχονται στον βασικό κλαδικό μισθό και διατηρούνται μόνο - όπου υπάρχουν - τα εξής τέσσερα επιδόματα: ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας .Χωρίς την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας, εναλλακτικά οι εργοδότες μπορούν να προτείνουν την υπογραφή νέων επιχειρησιακών η ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών έως τα επίπεδα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Οριακή άνοδο παρουσιάζει η συνάντηση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Με οριακή άνοδο πραγματοποιείται η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, η πρώτη μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει στις 12:21 οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,15%, ανερχόμενος στις 97,76 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 39,69 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 1,51%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις €12.175 με τις συναλλαγές να φθάνουν στις 42. Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, ανοδικά κινούνται όλοι εκτός της Παράλληλης Αγοράς, που παραμένει αμετάβλητη.

"Αλμα" για Γενικό Δείκτη, τράπεζες και τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από την αρχή του έτους ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τετάρτης για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την πενθήμερη διακοπή (λόγω του εορτασμού του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς) των συναλλαγών.

Ο ΓΔ «έγραψε» ενδοσυνεδριακό υψηλό 21 μηνών στις 1.057,71 μονάδες (η υψηλότερη τιμή από τις 8 Αυγούστου 2011) ενισχυμένος έως και 7,53%.