Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τα ταξίδια του Ηρακλή (Χάρτης)

Ό Ηρακλής ταξίδεψε τόσο προς την Ανατολή όσο και προς την Δύση, εξημερώνοντας ήθη, εκπολιτίζοντας, («κατέλυσε παρανομίας και γενοκτονίας», Διόδ. Σικελ. 19), αλλά και εκτελώντας και τεχνικούς άθλους, κυριότερος εκ των όποιων ή διάνοιξης τού πορθμού των Ηράκλειων στηλών (Γιβραλτάρ).
Οι στήλες αυτές ήσαν τόσο παλαιές ώστε ονομάζονταν και «στύλαι Κρόνου».
Από τα ονόματα των υιών που απέκτησε στην Ευρώπη, ονομάστηκαν οι «Ίβηρες, οι Κέλτες, οι Γαλάτες…».

Bloomberg: Η Αθήνα δεν θα λάβει βελτιωμένο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους - Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Αξιωματούχοι που εμπλέκονται άμεσα στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος είπαν ότι μπορεί να μην προσφερθεί στην Αθήνα ένα ουσιαστικά βελτιωμένο πακέτο ελάφρυνσης στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Απίθανο να δεσμευτούν οι πιστωτές 

Σόιμπλε: Η Ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους - «Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του Ελληνικού προγράμματος»

Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα - Κυβερνητικές πηγές: Οι ευθύνες Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά - Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους
Ευθεία επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση, μεσούσης της διαπραγμάτευσης για το χρέος, πραγματοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας, ZDF.

Με ριζίτικα και χειροκροτήματα αποχαιρέτησε η Κρήτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Πλάι στη Μαρίκα...(Βίντεο - Φωτο)

Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη η Σημαία που σκέπαζε τη σορό του πατέρα του- Την κατσούνα του παππού του εναπόθεσε στο φέρετρο ο εγγονός του Κωνσταντίνος
Η γη της Κρήτης υποδέχθηκε για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην τελευταία πράξη για το «ύστατο χαίρε» σε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτικούς άντρες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Πλέον, βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο σημείο που είχαν διαλέξει μαζί πριν δεκατρία χρόνια για να περάσουν την αιωνιότητα, στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Εισήγηση Ν.Λυγερού:"Η ρομποτική ως εισαγωγή στις υπερδομές της Ανθρωπότητας"(Βίντεο)



Εισήγηση του Νίκου Λυγερού: 
"Η ρομποτική ως εισαγωγή στις υπερδομές της Ανθρωπότητας"
στην ημερίδα με θέμα: "Ρομποτική στην Εκπαίδευση". 
Αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Δ. Ηρακλείου, Ανδρόγεω 2.
Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ώρα: 17.00

Το ενεργειακό επίτευγμα της Κρήτης

Του Ν. Λυγερού

Είναι πλέον επίσημη η αίτηση της κοινοπραξίας Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια για δύο περιοχές Νότια της Κρήτης. Έχουμε πια την απόδειξη ότι αυτό το μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ έχει όντως ενδιαφέρον ενώ μας έλεγαν στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού των 20 θαλάσσιων οικοπέδων, ότι η απουσία υποψηφιοτήτων στην περιοχή οφειλόταν στην απουσία κοιτασμάτων.