Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Πλάτων αποφθέγματα: Ο φιλοσοφικός στοχασμός του Πλάτωνος

Ο Πλάτων ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη.
Το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί ολόκληρο και άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι τις ημέρες μας.
Ο Πλάτων, μεταξύ άλλων, έγραψε την Απολογία του Σωκράτους, το Συμπόσιο όπου μιλά για την φύση του έρωτα, ενώ σε δύο μακρούς διαλόγους, την Πολιτεία και τους Νόμους, περιέγραψε την ιδανική πολιτεία.

Φρειδερίκος Νίτσε – Δείτε τι έγραφε το 1872 για τους Έλληνες

Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει έγραφε το 1872 ο Γερμανός φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε
Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε.
Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο <<Η Γέννηση της Τραγωδίας>> (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο Ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Βάρβαρη επίθεση(Βίντεο)



Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Βάρβαρη επίθεση
κατά της Γαλλίας
στο Παρίσι
για να συντρίψει την ελευθερία
και τη δημοκρατία
από εξτρεμιστές
ενάντια σε αθώους
τα ματωμένα θύματα

Το ξεκάθαρο σχέδιο της Τουρκίας για να μπει στο Αιγαίο

Η στρατηγική αποσταθεροποίησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη - Ο ύπουλος ρόλος του Γιούνκερ και οι πιέσεις της Γερμανίας - Το ισχυρό χαρτί της Ελλάδας

Μπροστά σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, σε ένα καθαρό σχέδιο των Τούρκων, να χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα τους πρόσφυγες για να μπουν στο Αιγαίο με το βοήθεια των Γερμανών και των Ευρωπαίων βρίσκεται η Ελλάδα.

Πίσω από ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι με θύματα μικρά παιδιά και βρέφη που πνίγονται κάθε μέρα στον υγρό τάφο του Αιγαίου, η Άγκυρα εξελίσσει τα σχέδιά της για να βάλει πόδι στο Αιγαίο.

Ο Moody's αναβάθμισε την Κύπρο δύο βαθμίδες στο Β1

Λευκωσία: Σε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, στο “B1” από “Β3”, της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, προχώρησε χθες βράδυ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody`s.

Επίσης, ο Moody`s έθεσε σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ενώ επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου στο NP (Not-Prime).

Ο οίκος επικαλείται ως κύριο λόγο της αναβάθμισης την ταχύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία και την προσδοκία ότι ο τομέας των εξαγωγών θα συνεχίσει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και θα ενισχυθεί τώρα από την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

«Μικρό Παρίσι» και η Βηρυτός: Toυλάχιστον 44 νεκροί και 200 τραυματίες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των δυο τυφλών βομβιστικών ενεργειών σε προάστιο του Λιβάνου που το βράδυ της Παρασκευής δέχθηκε μια από τις χειρότερες επιθέσεις των τελευταίων χρόνων, βυθίζοντας τη χώρα στο πένθος.

Το πραγματικό λουτρό αίματος συνέβη στο σιιτικό προάστιο Burj el-Barajneh που βρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας όταν δυο βομβιστές αυτοκτονίας που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες προσέγγισαν πλήθος κόσμου και, με διαφορά λίγων μόνο λεπτών, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν επάνω τους.

Ολάντ μετά το μακελειό: Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα σε όλο τον κόσμο

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε ανοιχτά ο Φρανσουά Ολάντ, σε νέο διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου, για το αιματοκύλισμα του Παρισιού.
Ο Γάλλος πρόεδρος, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Γαλλίας, μίλησε για πράξη πολέμου από βάρβαρους του Ισλαμικού κράτους, αναφερόμενος στις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 127 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες, από τους οποίους 80 σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Μας έσφαζαν έναν-έναν(Φωτο-Βίντεο)

«Γέμισαν τα όπλα τους τρεις ή τέσσερις φορές και πυροβολούσαν τυχαία» περιγράφει αυτόπτης στο θέατρο Μπατακλάν - «Φώναζαν "Αλλάχ Άκμπαρ" με τουφέκια», θυμάται ένας άλλος μάρτυρας - «Η διπλανή μου δέχθηκε μια σφαίρα στο μάτι και κατέρρευσε» λέει τρομοκρατημένη μια επιζήσασα
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που γλίτωσαν από τη μανία των τρομοκρατών κατά το πολλαπλό χτύπημα που συγκλόνισε το Παρίσι χθες το βράδυ. Τόσο στο θέατρο Μπατακλάν, όσο και στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» επιζώντες των επιθέσεων καταθέτουν σοκαριστικές περιγραφές των περιστατικών.

Μπατακλάν: Τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν τη σφαγή - ANΘΡΩΠΟΙ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ (Βίντεο με σκληρές Εικόνες)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από video στο οποίο φαίνεται η στιγμή που δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να δραπετεύσουν από το Μπατακλάν.

Είναι η πίσω πλευρά του θεάτρου όπου χύθηκε το περισσότερο αίμα, κατά την διάρκεια μίας νύχτας που σημάδεψε για πάντα την Γηραιά Ήπειρο.

Ο τρόμος κυριαρχεί, πολλοί ακούγονται να αναρωτιούνται «τι γίνεται», μην έχοντας καταλάβει προφανώς το μέγεθος της τραγωδίας. Κάποιοι μέσα στον πανικό τους κρέμονται από τα παράθυρα, ενώ άλλοι βγαίνουν τρέχοντας προς πάσα κατεύθυνση.

Σοκ: Σε 23 λεπτά αιματοκύλησαν το Παρίσι! Στους 153 οι νεκροί – Περίπου 200 οι τραυματίες(Φωτο-Βίντεο)

Τα χτυπήματα γίνονταν ανά πέντε λεπτά - Πρωτοφανής ο χρονικός συντονισμός - Για πρώτη φορά χτύπησαν βομβιστές καμικάζι σε γαλλικό έδαφος - Πανικός από το γεγονός ότι χθες δεν υπήρχε συγκεκριμένος στόχος, αλλά οι τρομοκράτες πυροβολούσαν στα τυφλά, μαζικά με μόνη επιδίωξη όσο πιο πολλά θύματα!
Σοκ, αποτροπιασμός, φόβος... Οι λέξεις δύσκολα περιγράφουν αυτά που βιώνει από χθες η Γαλλία, η οποία υπέστη έξι συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της πρωτεύουσάς της, στο Παρίσι με 153 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες.

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι Δείτε τα σημερινά πρωτοσέλιδα για το μακελειό στη Γαλλία

Συγκλονισμένος όλος ο πλανήτης - Οι εφημερίδες αποτυπώνουν στις σελίδες τους τη νύχτα κόλασης
Επειτα από μία νύχτα κόλασης στη γαλλική πρωτεύουσα, τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον πλανήτη προσπαθούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της φρίκης και του τρόμου που έχει πέσει πάνω από τη Γαλλία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.


"Πόλεμος στο Παρίσι" γράφει σήμερα ο γαλλικός Τύπος και καλεί στην "σύσταση μετώπου".

Δείτε ζωντανά τις εξελίξεις στο Παρίσι από τα Διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕURONEWS ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΕΔΩ

Μακελειό στο Παρίσι, νεκροί και όμηροι σε συντονισμένη σειρά επιθέσεων - Εφιαλτική νύχτα ζει η Γαλλία (Εικόνες)

Παρίσι: Σειρά συντονισμένων επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι με πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για περιστατικό ομηρίας στο θέατρο Bataclan με περίπου 100 ομήρους.

Συγκεκριμένα, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ.

Μία από τις εκρήξεις αποδίδεται από γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε επίθεση αυτοκτονίας.