Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ «Βασίλισσα Των Βασιλέων»



ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
«Βασίλισσα Των Βασιλέων»

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ  zervonikolakis

·       Η Κλεοπάτρα VII είναι κόρη του Πτολεμαίου XII, του Αυλητή, η τελευταία Φαραώ της Αιγύπτου.

·       Ο πρώτος π.Χ. αιώνας είναι μια περίοδος παρακμής για το θρόνο της Αλεξάνδρειας, όπως και για την ίδια την Αλεξάνδρεια, που ζει πλέον κάτω από τη σκιά και το φόβο των Ρωμαίων.

Μητσοτάκης: Καμία πρόκληση δε μένει αναπάντητη(Βίντεο)

«Στις προκλήσεις διατηρούμε το σθένος που πηγάζει από την ψυχραιμία και τη σωφροσύνη μας. Αλλά, ταυτόχρονα, μένουμε σε απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σε τηλεοπτικό του μήνυμα για τις τουρκικές προκλήσεις του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν φοβάται το διάλογο, ωστόσο αυτός δεν μπορεί να γίνει με απειλές και εκβιασμούς.
«Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας» τόνισε.

Η Τουρκική Λίρα πιο κάτω κι από το νόμισμα της Παπούα Νέα Γουινέα


Κάτω από τον τίτλο «Καίει», το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα την Τρίτη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι ενώ συνεχίζεται η κατρακύλα της τουρκικής λίρας (ΤΛ) έναντι των ξένων νομισμάτων, η αξία της κατέστη χαμηλότερη ακόμα και από την νομισματική μονάδα που χρησιμοποιείται στην Παπούα Νέα Γουινέα, η οποία θεωρείται μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο.
Στην πρώτη διαπραγμάτευση της βδομάδας τη Δευτέρα, οι τιμές συναλλάγματος έσπασαν άλλο ένα ρεκόρ.
Το δολάριο πωλείτο προς 7,2997 ΤΛ, το ευρώ προς 8,6157 ΤΛ και η στερλίνα προς 9,5693 ΤΛ.

Ζαν Κοέν: Γιατί τα ψαράδικά μας δεν περικυκλώνουν το «Ορούτς Ρέις»;

Ο γνωστός Ελληνοεβραίος δημοσιογράφος Ζαν Κοέν κατέθεσε μια αιρετική άλλα ενδιαφέρουσα πρόταση στο Facebook για αναχαίτιση του «Ορούτς Ρέις»:

«Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο η αδελφούλα μου από το Ισραήλ, όπου διαμένει, να με ρωτήσει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με την Τουρκία.

»Αφού της εξήγησα εξέφρασε την ίδια απορία που έχω και εγώ.

»Είπε η Λίλη: “Το ναυτικό της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα οι ΟΥΚ, από ότι ακούμε δω στο Ισραήλ, είναι σε υψηλότατο επίπεδο γιατί δεν κάνουν κάτι να το καταλάβουν και να το ρυμουλκήσουν στον Πειραιά:”

Η Κεφαλονίτισσα που καθιέρωσε τα ελληνικά ως μόνη ξένη γλώσσα στο Χάρλεμ

Η Πανωραία Παναγιωσούλη, καθιέρωσε τα ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα, στο πρότυπο δημόσιο σχολείο KAPPA IV του Χάρλεμ.

Η Πένι Παναγιωσούλη αποφάσισε από την πρώτη στιγμή βρίσκοντας ανταπόκριση και από τους υπευθύνους, να εισαγάγει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, γνωρίζοντας ότι η εκμάθηση της θα μπορούσε να «ανοίξει τους ορίζοντες» των μαθητών και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πρώτα απ΄ όλα από που προέρχονται οι αρχές της δημοκρατίας.


Η μεθοδολογία που ακολουθείται στο KAPPA IV δημιουργεί ένα θετικό προηγούμενο, από το οποίο ίσως θα έπρεπε να διδαχθούν τα ελληνοαμερικανικά σχολεία.

Προσοχή στα εγχώρια “πρακτορεία Anadolu”

Πέρα από την μικροπολιτική λαϊκιστική προπαγάνδα αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντί σε “ενημερωτικές” ιστοσελίδες του αμυντικού και όχι μόνο χώρου, που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν
εκπρόσωποι τύπου του καθεστώτος Ερντογάν.

Τα εγχώρια “πρακτορεία Anadolu”, δεν διστάζουν να παρουσιάσουν μια τακτική κατάσταση κατά την οποία η Ελλάδα έχει πρακτικά χάσει τον έλεγχο της τρέχουσας κατάστασης και έχει πρακτικά ηττηθεί.

Η συμφωνία "οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδος-Αιγύπτου" και οι δυνητικές συνέπειες για τη χώρα μας

Πριν αρχίσει κανείς την ανάγνωση του παρόντος κειμένου θα ήταν καλό να ακούσει κανείς τις κατωτέρω συνεντεύξεις του συντάκτου από:
i) 5-12-2019: Ανακήρυξη ΑΟΖ της Ελλάδος,  https://youtu.be/8pHnKVFU6To?t=331 και μετά 1.30 λεπτό: Oριοθέτηση Ελλάδος – Κύπρου: https://youtu.be/8pHnKVFU6To?t=419
ii) 9-12-2019: Ανακήρυξη ΑΟΖ ολόκληρης της Ελλάδος ή μερική οριοθέτηση Κρήτης – Κύπρου, https://youtu.be/KlifoZez4B0?t=664

Εάν αφεθεί η Άγκυρα ανενόχλητη… γεωτρήσεις ως έξω απ’ το Σούνιο

Η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό σκάφος, «Όρουτς Ρέις», ενώ έχει αναπτύξει σημαντική ναυτική δύναμη στην περιοχή στο τρίγωνο Κύπρου- Καστελόριζου- Ρόδου. Το κλίμα είναι πλέον πολεμικό και τούτο προδικάζει μια κορύφωση της έντασης, με επιλογή πάντα της κατοχικής δύναμης. Οι τουρκικές ενέργειες συνιστούν υποτίθεται, την απάντηση της Άγκυρας στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Κι όμως, η συμφωνία δεν θα έπρεπε να ενοχλεί την Άγκυρα καθώς είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο, που και η ελληνική πλευρά επιδίωξε να αποφύγει τουρκική αντίδραση.

Η Τουρκία “έσπασε” για πρώτη φορά τον 25ο μεσημβρινό στο Αιγαίο και καταπατά ελληνική κυριαρχία!

Της Κύρας Αδάμ
Από το militaire

Επι 42 ημέρες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η Τουρκία εκτελεί αεροναυτικές συνδυασμένες επιχειρήσεις ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ του 25ου μεσημβρινού, σπάζοντας για πρώτη φορά και για τόσο μεγάλο διάστημα το «φράγμα του 25ου μεσημβρινού» στο Αιγαίο.
Παράλληλα για πρώτη φορά η Τουρκία  εκτελεί εντατικές και παρατεταμένες επιχειρήσεις σε βάρος της Ελλάδας  με εναέριο ανεφοδιασμό των F-16 της άσκησης, τετραπλασιάζοντας την αεροπορική ισχύ τους.