Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Σολωμός Σολωμού:Πάντα γελαστός, μα γελασμένος-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σολωμός Σολωμού: Πάντα γελαστός, μα γελασμένος (pics-vids)
Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών
Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

ΠΕΤΡΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΣΙΓΚΤΟΝ ΤΗΣ ΜΙΝΝΕΣΟΤΑΣ ( ΗΠΑ )


Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΣΙΓΚΤΟΝ
ΤΗΣ ΜΙΝΝΕΣΟΤΑΣ ( ΗΠΑ ) ( ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΜΙΝΝΕΣΟΤΑΣ ΗΠΑ ).
ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΥΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2,748 Π.Χ.

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ : ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΤΟΣ 2765 Π.Χ.


ΤΟ ΕΤΟΣ 2765 Π.Χ. – 2715 Π.Χ. ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΝΕΑΣ Ο 10 ος.

Η ΑΟΖ ως αιχμή στρατηγικής

Του Ν. Λυγερού

Η ΑΟΖ δεν είναι απλώς μια οικονομική ζώνη σαν τις άλλες. Η ΑΟΖ είναι αιχμή υψηλής στρατηγικής ενός έθνους που ζει εδώ και αιώνες με τα θεμέλια της θάλασσας. Έτσι η ΑΟΖ λειτουργεί στο πλαίσιο της τοποστρατηγικής που επιτρέπει μια εισαγωγή στη χρονοστρατηγική. Γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να την περιορίζουμε μόνο και μόνο σε οικονομικά δεδομένα, αλλιώς θα λέγαμε το ίδιο για τη θάλασσα σε σχέση με το εμπόριο. Έτσι ο εμπορικός στόλος δεν είναι ένας εθνικός στόλος. Μόνο όταν υπάρχουν δικοί μας με ήθος, η δράση τους μπορεί να έχει μία εθνική απήχηση.

Στοιχεία Χρονοστρατηγικής

Του Ν. Λυγερού

Στοιχεία Χρονοστρατηγικής μπορείς να βρεις μέσω της στρατηγικής, αφού ενσωματώσεις τον χρόνο ως διάσταση. Η τοποστρατηγική είναι το πρώτο στάδιο της Χρονοστρατηγικής, όπου δεν υπάρχει συμβολή του Χρόνου. Κατ’ αναλογία είναι η ειδική σχετικότητα δίχως βαρύτητα. Η Χρονοστρατηγική είναι η τοποστρατηγική του Χρόνου σ’ ένα περιβάλλον όπου δεν εξετάζουμε τις αποστάσεις, αλλά τις σχέσεις. Κατ’ αναλογία είναι η γενική σχετικότητα με βαρύτητα. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μελετάμε το Χρόνο με γραμμικό τρόπο, αλλά με τοπολογικό, για να αποφύγουμε την παγίδα των πραγματικών αριθμών.

Πανηγυρίζουν οι "Χρεοκοπημένοι" Αργεντινή, Ισημερινός κοκ στη Λατινική Αμερική -Λόγω των Εξαγωγών τους στη Ρωσία



Νωρίτερα, η ΕΕ δήλωσε δυσαρεστημένη που οι χώρες της Λατινικής Αμερικής προτίθενται να εφοδιάσουν με εμπορεύματα τη Ρωσία, καθώς η ρωσική πλευρά έχει απαγορεύσει την εισαγωγή από την Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να προμηθεύσει τρόφιμα τη Ρωσία.

Βρήκαν ολόκληρο σμήνος πτεροσαύρων στη Βραζιλία

Δράκοι βγαλμένοι από το Game of Thrones, δεινόσαυροι με φτερά και απολιθώματα στη Βραζιλία. Μια νέα, σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη
Και όμως. Υπάρχει και νέο είδος "ιπτάμενων δεινοσαύρων". Υπήρξε κάποτε δηλαδή, μιας και τώρα βρέθηκαν απολιθώματα 50 μελών μιας άγνωστης υποκατηγορίας πτεροσαύρων.
Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν στη νότια Βραζιλία οι ουρανοί ήταν γεμάτοι με πτερόσαυρους, ένα είδος που θεωρείται κοντινός "ξάδερφος" των γνωστών σε όλους μας, δεινοσαύρων.
Τα συγκεκριμένα φτερωτά όντα έζησαν 75 με 87 εκατομμύρια χρόνια πριν στην αρχαία Caiuá Desert.

Αποκάλυψη-σοκ: Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ John MacCain με τον ηγέτη του ISIL

Αποκάλυψη-σοκ έρχεται στο φως τη δημοσιότητας από το defencenet.gr.Φωτογραφία με τον αρχηγό της ISIL Abu Bakr Al-Baghdadi να συναντάται με τον περιβόητο Γερουσιαστή  John McCain ο οποίος ηταν και υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2008, κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Επρόκειτο για συγκέντρωση μελών της "συριακής αντιπολίτευσης" και ο  M. McCain πήγε να τους συναντήσει εκεί τον Ιούνιο του 2013.

Ηurriyet: "Τα μαγαζιά στη Σμύρνη πουλάνε σωσίβια σε λάθρομεταναστες για να φτάσουν στην Ελλάδα"

Eυτυχώς που οι Τούρκοι τα λένε μόνοι τους. Δίνουν σωσίβια στους λαθρομετανάστες για να περνάνε στην Ελλάδα.
 
Το εμπόρευμα που πουλάνε έχουν τροποποιήσει αρκετά καταστήματα στη Σμύρνη, έχοντας ως πελάτες παράνομους μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Συγκλονιστικό στιγμιότυπο τρυφερότητας: Σκυλάκι ρίχνει νερό με τη μουσούδα του σε νεκρά ψάρια για να τα ζωντανέψει (Βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο που ανέβασε τη Δευτέρα στο Facebook χρήστης από την Κίνα και δείχνει ένα σκυλάκι μπροστά στη θέα δεκάδων νεκρών ψαριών να κάνει τα πάντα για να τα επαναφέρει στη ζωή.
Το ένστικτό του τού λέει να τους ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό μπορεί για να τα δει να σπαρταρούν και πάλι και όταν δεν βλέπει καμία αντίδραση από αυτά πάει κοντά τους να τα μυρίσει για να διαπιστώσει την κατάστασή τους.

Αυτές είναι οι ομορφότερες παραλίες στον κόσμο: Ναυάγιο και Σαρακίνικο στην πρώτη 15άδα (Εικόνες)

Τις 20 ωραιότερες παραλίες στον κόσμο συγκέντρωσε σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα η ισπανική έκδοση της Huffington Post.

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και στη 15η το Σαρακίνικο στη Μήλο.
Συγκεκριμένα, η κατάταξη έχει ως εξής:

Ο παγκόσμιος χάρτης αγοράς όπλων και αμυντικών εξοπλισμών -Ποιοι αγοράζουν από ΗΠΑ και ποιοι από Ρωσία (Eικόνες)

Τι και αν ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και χρόνια, ΗΠΑ και Ρωσία παραμένουν οι χώρες που κάνουν τις μεγαλύτερες εξαγωγές όπλων και αμυντικών εξοπλισμών στον κόσμο. Καθεμιά έχει τους δικούς της συμμάχους και πελάτες κάτι που φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.
Το Business Insider επικαλείται στοιχεία από της περιόδου 2012-2013 του Stockholm International Peace Research Institute. Από αυτά προκύπτει πως οι ΗΠΑ πωλούν σε 59 χώρες, ενώ η Ρωσία σε 15. Και από τις δύο χώρες αγοράζουν εξοπλιστικά προγράμματα συνολικά 15 χώρες. Για τις ΗΠΑ ο καλύτερος «πελάτης» είναι τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα που ξόδεψαν 3,7 δισ δολάρια και γι ατη Ρωσία η Ινδία η οποία ξόδεψε 13,6 δισ.

Νέο σύστημα για τον ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου

Δεν πληρώνεις αν δεν εισπράξεις - Ισχύει για οποιαδήποτε συναλλαγή με Δημόσιο ή ιδιώτες και μόνο για περιπτώσεις χονδρικής με τζίρο έως 500.000 ευρώ .
Σε εφαρμογή μπαίνει το νέο σύστημα πληρωμής ΦΠΑ, σύμφωνα με το οποίο από 1ης Οκτωβρίου 2014 όποιος δεν έχει πληρωθεί το ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή του, είτε με το Δημόσιο είτε με ιδιώτες, δεν θα έχει την υποχρέωση να τον αποδώσει μέχρι να εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο. Σε πρώτη φάση, για όσους έχουν τζίρο έως 500.000 ευρώ και μόνο για συναλλαγές χονδρικής.

Αμφίπολη: Διθυραμβικά σχόλια από τον παγκόσμιο Τύπο για την ανακάλυψη

Μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους δημοσιογράφους - Δημοσιεύματα από ολόκληρο τον κόσμο αναφέρονται στις ανασκαφές - Εκτενές ρεπορτάζ και από τον Τύπο των Σκοπίων.
Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, με δημοσιεύματα από το βρετανικό δίκτυο BBC, το περιοδικό Time, τον βρετανικό Guardian, τη γαλλική Le Figaro, ακόμα και ιστοσελίδες της Ταιβάν και της Ινδίας, κάνουν λόγο για τη «σημαντική ανακάλυψη» στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών.

Ιταμή δήλωση για την Ελλάδα από Τούρκο υπουργό

Τι είπε για Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb
 
Δεν τίθεται θέμα «παράνομης κατάληψης νησιών» από τους Έλληνες, διευκρινίζει ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κ. Ισμέτ Γιλμάζ, αφού «η πολύ πιο αδύναμη Ελλάδα» και να ήθελε δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς την αντίδραση «της πανίσχυρης Τουρκίας»!
«Το διάβασα στις εφημερίδες. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η Τουρκία προφυλάσσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της περισσότερο από ποτέ», είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα και πρόσθεσε με νόημα: