Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η Σφαγή στο Κοντομαρί


Στις 2 Ιουνίου 1941, γερμανοί αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν τους άρρενες κατοίκους του χωριού Κοντομαρί των Χανίων, ως αντίποινα για τη συμμετοχή τού ντόπιου πληθυσμού στη Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου - 31 Μαΐου 1941).

Η σφαγή στο Κοντομαρί, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου του Μάλεμε, ήταν τα πρώτα από μία σειρά αντιποίνων που έγιναν στην Κρήτη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Με την έναρξη της αεραποβατικής επιχείρησης στην Κρήτη, οι αλεξιπτωτιστές του 3ου Τάγματος της 1ης Μεραρχίας Αλεξιπτωστιστών της Βέρμαχτ  προσγειώθηκαν στα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου του Μάλεμε.

Γενοκτονία Αρμενίων: Μια αποκαλυπτική ανάλυση των γεγονότων

Από το onalert
 
Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στην γερμανική βουλή όπου το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αναγνώρισε σχεδόν ομόφωνα (με μία ψήφο κατά και μία αποχή) ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δημοσιεύουμε ξανά το παρακάτω κείμενο του Δρ Ι. Παρίση για την γενοκτονία που ακόμη αρνείται η Τουρκία.

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στον "Ελληνικό Κήρυκα"

Ν. Λυγερός - Γιατί είναι σημαντικό να συνεχιστεί η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Γιατί είναι σημαντικό να συνεχιστεί η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας". 
Greek Bilingual Bookshop, 
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Νέες αιχμές της Ιεράς Συνόδου κατά του Φίλη

Την έκπληξή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως «με έκπληξη παρακολουθεί τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη να αναφέρεται σε δηλώσεις του απαξιωτικά και προσβλητικά για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς το κατηχητικό ή ομολογιακό, χαρακτηρισμοί που έχουν απορριφθεί από ειδικές επιτροπές και επιστήμονες που ασχολούνται με την διδακτική του μαθήματος. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν εσχάτως και για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Σενάριο Αρμαγεδδών: Τι θα συμβεί στη Γη, αν εξαφανιστούν οι άνθρωποι - ΣΚΟΤΑΔΙ, ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ(Εικόνες - Βίντεο)

Ταινίες και βιβλία έχουν γραφτεί για το τέλος του κόσμου. Τότε που καιρικά φαινόμενα ή ένας μετεωρίτης καταστρέψουν τη Γη. Λίγα, όμως, έχουν λεχθεί για το τι θα γίνει αν εξαφανιστούν οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με βίντεο, δεν θα πάρει πολύ στη Γη να επαναφέρει τον εαυτό της, ωστόσο, η διαδικασία θα είναι τρομακτική.

Απόφαση Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα απαγγέλλουν το Κοράνι κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού από την Αγία Σοφία! ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου Από το pronews

Σε μια νέα πρόκληση κατά της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού αλλά και τον ομόδοξων κρατών, όπως της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προχωρά η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς στις ημέρες του Ραμαζανιού, το οποίο ξεκινάει στις 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου θα λειτουργεί ως μουσουλμανικό τέμενος και καθημερινά θα αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα στον ναό προς χάριν μιας θρησκευτικής μουσουλμανικής εκπομπής του τουρκικού ΤRT.

Brexit: Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του βρετανικού διαδικτύου θέλει να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ - ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ «ΞΗΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Σοκ στις Βρυξέλλες αφού όπως αποκαλύπτει μια έρευνα που έγινε στο βρετανικό διαδίκτυο φαίνεται ότι τα περισσότερα βρετανικά sites έχουν επιλέξει για την Βρετανία το Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στο τέλος του Ιουνίου.

To βρετανικό διαδίκτυο δείχνει να έχει κάνει μια ολότελα διαφορετική επιλογή από αυτή που κάνει το βρετανικό πολιτικό σύστημα.

Να μείνουμε ή να φύγουμε από την ευρωπαϊκή ένωση; Το ερώτημα προκαλεί λυσσαλέα αντιπαράθεση στη Μεγάλη Βρετανία και ξεδιπλώνεται κυρίως στο ίντερνετ, μέσα από 800 μεγάλα σάιτς και μπλογκς, με ενημερωτικό και πολιτικό περιεχόμενο.

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο - Κρίση Βερολίνου-Άγκυρας λόγω... Αρμενίας

Η γερμανική βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων - Σε αντίποινα, σχεδόν αμέσως, η τουρκική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Γερμανία - Ανησυχία για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σχετικά με τους πρόσφυγες Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο προκύπτει μετά την ομόφωνη έγκριση της γερμανικής κάτω βουλής να αναγνωρίσει τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915 ως «γενοκτονία».

Η αντίδραση της Άγκυρας ήταν άμεση μετά την ψήφιση, καθώς η Τουρκία αποφάσισε την ανάκληση του πρεσβευτή της στο Βερολίνο.