Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

26 Σεπτεμβρίου 1687:Ενας Δυτικός προκαλεί τη μεγαλύτερη καταστροφή στον Παρθενώνα

26 Σεπτεμβρίου 1687 και ο Ενετός Φρατζέσκο Μοροζίνι βομβαρδίζει τον Παρθενώνα! Οι Χριστιανοί τον είχαν κάνει εκκλησία, οι Οθωμανοί Τζαμί και ένας Δυτικός σχεδόν τον ισοπέδωσε!

Ήταν ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου του 1687, όταν ο Βενετός Φρατζέσκο Μοροζίνι πήρε την απόφαση πως για να αναγκάσει τους Τούρκους να εγκαταλείψουν την Αθήνα ένας και μόνο τρόπος υπήρχε: Να βομβαρδίσει το Κάστρο της, που δεν ήταν άλλο από τον Παρθενώνα. Και το μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού παραδόθηκε στις ορέξεις δυο ξένων δυνάμεων που αντιμάχονταν σε ξένο έδαφος!

Ο Δήμος Ρινιάνο Φλαμίνιο στην Ιταλία ανακήρυξε επίτιμο δημότη του τον Οτσαλάν

Ο Δήμος Ρινιάνο Φλαμίνιο στην Ιταλία ανακήρυξε επίτιμο δημότη του τον Οτσαλάν

Ο Δήμος Ρινιάνο Φλαμίνιο ο οποίος είχε προηγουμένως απονείμει τιμητική ιθαγένεια στον ηγέτη του Κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, πραγματοποίησε την τελετή απονομής για το σχετικό βραβείο στην Κουρδική Επιτροπή.

«Όλοι δήλωσαν υποστήριξη στην Ελλάδα»- τούρκικο δημοσίευμα

«Η Ελλάδα, η χώρα των προκλήσεων, ανακοίνωσε άλλη μια υποστήριξη που της δόθηκε εναντίον της Τουρκίας», γράφει η τουρκική Γενί Ακίτ.

Την προηγούμενη ημέρα, η Ελλάδα συμφώνησε άσκηση με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και τη Σαουδική Αραβία.

#2ο

Η χώρα που ενθάρρυνε την Ελλάδα και η οποία έστειλε το σεισμικό ερευνητικό πλοίο που νοίκιασαν μαζί με το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία στην «τουρκική θαλάσσια περιοχή»(!!), βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ερντογάν – Τεντώνει το σκοινί μετά την «πόρτα» από Μπάιντεν – Προανήγγειλε την αγορά νέων S-400

Η Ουάσιγκτον, είχε αντιδράσει έντονα στην αγορά από την Τουρκία των S400, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη ενέργεια.

Τεντώνει το σκοινί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενοχλημένος από την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να τον συναντήσει.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι η Τουρκία, θα προχωρήσει στην αγορά πρόσθετων συστοιχιών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S400, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Μάλιστα ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ότι κανένας δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή την απόφαση.

H νέα βρετανίδα υπ. Εξωτερικών, ο «αόρατος» Ajay Sharma και η «σχιζοφρενική» βρετανική πολιτική - Αντικαταστάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας

Γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (Boris Johnson) προέβη σε ανασχηματισμό μετατοπίζοντας υπουργούς και υφυπουργούς. Εκείνο που αφορά την Κύπρο, όμως, στην προκειμένη περίπτωση είναι η αντικατάσταση του μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου, Υπουργού Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης κ. Ντόμινικ Ράαπ (Dominic Raab).

Ο κ. Ράαπ βρισκόταν κάτω από έντονη κριτική και δριμείες επικρίσεις για την αδιαφορία που υπέδειξε με το να συνεχίσει τις διακοπές του ενώ οι Τάλιπαν έμπαιναν στην Καμπούλ. Η κατακραυγή εναντίον του έφερε και την αντικατάστασή του με την κα Λίζ Τρας (Liz Truss) γεννηθείς το 1975.

Τουρκικά αλιευτικά διεξάγουν ασύμμετρες επιχειρήσεις στο Αιγαίο

Άγγελος Χωριανόπουλος
Από το defencereview

Κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου οι Στρατιωτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης σχεδίασαν και εφάρμοσαν το Δόγμα των »Active Measures» (Eνεργών Μέτρων) με σκοπό να εκφυλίσουν, να αποδομήσουν και να ανατρέψουν φιλοδυτικά πολιτικά καθεστώτα στην Ευρασία, τα οποία είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό την χρήση της δημοκρατίας ως πολιτικό και νομικό σύστημα διοίκησης.

Πού έγινε το λάθος;

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Από το pontosnews

Τον Ιούλιο του 2020 στη Σύνοδο Κορυφής στο Βερολίνο αναμενόταν η άσκηση κριτικής από τους ηγέτες της ΕΕ και η καταδίκη της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» και τις παράνομες έρευνες του ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός» στην υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τις παράνομες έρευνες του «Ορούτς Ρέις» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μια δήλωση των ηγετών της ΕΕ που θα καταδίκαζε τις παραπάνω ενέργειες της Τουρκίας ως παράνομες θα είχε τεράστια πολιτική σημασία, αφού θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Άγκυρα και πιο κοντά την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.