Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ελληνική ΑΟΖ και Μάλτα

Του Ν.Λυγερού

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι γυρεύει η Μάλτα στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να υπενθυμίσουμε μερικά στοιχεία για τα οποία είναι ενημερωμένο τα ανώτατο επίπεδο του ελληνικού πολιτικού φορέα. Ας αρχίσουμε από τα πιο απλά. Η Μάλτα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004. Εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ίδιο έτος με την Κύπρο. Και οι δύο χώρες αποτελούν στρατηγικά σημεία της Μεσογείου και μάλιστα έχουν και τοποστρατηγική οντότητα. Όσον αφορά στις ΑΟΖ, η Μάλτα δεν αγγίζει την Ελλάδα. Η Μάλτα συμφώνησε με τη Λιβύη για να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας το 1982.

Κάποτε τα χωράφια είχαν Έλληνες Εργάτες....κάποτε...


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου


Κάποτε – όχι πολύ πίσω στο χρόνο, μόλις 20 χρόνια περίπου – Έλληνες έκαναν τις αγροτικές εργασίες.
Το μεροκάματο καλό.
5, 10, 20 ακόμη και 30 χιλιάρικα (δραχμούλες γαρ) τη μέρα μπορούσε να καθαρίσει κάποιος στα χωράφια. Ανάλογα πόσο έμπειρος και γρήγορος ήταν.
Αξιοπρεπή μεροκάματα.
Έβγαζαν και τ’ αφεντικά, έβγαζαν και οι εργάτες.

ΣΟΚ! Βρέθηκε ζωντανός εξωγήινος οργανισμός στην Ελλάδα! Δείτε το αποκλειστικό βίντεο!!!


Από το kyklwpas

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η σημερινή άφιξη ενός εξωγήινου οργανισμού στη Γη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και την Αθήνα. Αυτή την ώρα, οι ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, καταφθάνουν στη χώρα μας, προκειμένου να συναντήσουν από κοντά το παράξενο ον και να μάθουν τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ον ονομάζεται Μάλαξ και κατοικεί στον πλανήτη Χ51, ο οποίος απέχει 4 εκατομμύρια έτη φωτός από το γαλαξία μας, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο λόγος επίσκεψης του.

ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ....ΚΥΚΛΟΥ : ΕΝ ΔΕ ΑΠΟΛΛΩΝ

Από το diogeneis
 
ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΟΡΟΦΗΣ

Οι πρόγονοί μας….μας έδωσαν σημάδια….μέσω των αναπαραστάσεων…μέσω των κειμένων…αλλά και από τα ίδια τα αρχαιοελληνικά μας μνημεία….τα οποία χρήζουν έρευνας και μελέτης.
 
Για να μπορέσουν να αναπαριστάνουν τη δομή του Πλανητικού Συστήματος….καταμέτρησαν εις το δάπεδο της ΘΟΛΟΥ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ….έναν ΚΥΚΛΟ….όπου εκεί κατέγραψαν τους Πλανήτες…σε σχέση με το χωροχρόνο…του Σύμπαντος Κόσμου.

Θρίλερ στην ιταλική Βουλή μετά τον «μαύρο καπνό» στην πέμπτη ψηφοφορία

Τέλος δεν φαίνεται να έχει το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ιταλία, μετά την πέμπτη άκαρπη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναμενόταν το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd) του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (Pdl) ψήφισαν λευκό στον πέμπτο γύρο, με αποτέλεσμα ο Στέφανο Ροντοτά, υποψήφιος που υποστηρίζεται από το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, αλλά και από μερίδα «ανταρτών» του Pd, να συγκεντρώσει 210 ψήφους ενώ ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο να φτάσει τις 20 ψήφους.

Παπαγεωργόπουλος: Στη φυλακή με φωνάζουν... δήμαρχο

Τρίτη, ώρα 2 το μεσημέρι, Φυλακές Διαβατών. Είναι η ώρα που ανοίγουν οι πόρτες των κελιών και οι κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους διαδρόμους, να ανταλλάξουν δυο κουβέντες ή να μιλήσουν με τους δικούς τους στο τηλέφωνο. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, περιμένει υπομονετικά στην ουρά με την τηλεκάρτα στο χέρι.

Μπορεί να μη φοράει το καλό του σακάκι, αλλά το μαλλί του, παραμένει καλοχτενισμένο. Ακόμα και μέσα στη φυλακή δεν έπαψε να προσέχει την εμφάνισή του. Επειτα από μισή ώρα αναμονής, ίσως και περισσότερη, φτάνει η σειρά του. Στην πρώτη του συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης μέσα από τη φυλακή θα περιγράψει τον καινούριο κόσμο στον οποίο βρέθηκε ξαφνικά να ζει. Ενας κόσμος που ποτέ δεν περίμενε ότι θα γνωρίσει.

Ξεπερνούν τους 2.000 οι τραυματίες από τα 6,6 Ρίχτερ Στους 124 οι νεκροί από τον σεισμό στην Κίνα(Βίντεο)

Τουλάχιστον 124 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 2.000 τραυματίστηκαν από τη σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε σήμερα στη νοτιοδυτική επαρχία του Σιτσουάν στην Κίνα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

"Στις 16:22 τοπική ώρα (11:22 ώρα Ελλάδας), ο απολογισμός είχε φτάσει στους 100 νεκρούς και στους περίπου 2.000 τραυματίες", μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Πράσινο φως» υπό προϋποθέσεις από το ΔΝΤ σε μείωση φόρων

Την  ικανοποίησή του για την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο».

Σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Τόμσεν είπε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις φόρων σε  ΦΠΑ στην εστίαση και στο πετρέλαιο θερμασμένης, «εάν η κυβέρνηση μπορέσει να εξεύρει τα έσοδα από αλλού».

Μυστήριο πλάσμα συνελήφθη από κάμερα δύτη (Βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο δύτη που απαθανάτισε ένα παράξενο πλάσμα του βυθού, που μοιάζει να είναι γιγαντιαία μέδουσα, πολύ διαφορετική όμως από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και ήδη το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 340.000 χρήστες. Το θαλάσσιο πλάσμα φαίνεται να πλησιάζει τον δύτη και να απομακρύνεται για λίγο, για να επιστρέψει κοντά του μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Τα 10 τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν τις Η.Π.Α.

ΗΠΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει επί αμερικανικού εδάφους και η σημασία τους...
Μπορεί στις Η.Π.Α. να μην υπήρξε ποτέ οργανωμένη τρομοκρατία με την έννοια που τη γνωρίζουμε στην Ελλάδα (και που τη βίωσαν κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία), αλλά η σημασία της χώρας ως κυρίαρχου παίκτη στην παγκόσμια σκακιέρα έκανε και τα 10 μέχρι σήμερα χτυπήματα που έχουν σημειωθεί επί του εδάφους της να μείνουν στην ιστορία. 
 
Ας τα θυμηθούμε όλα, με χρονολογική σειρά:

Βοστώνη: Στα χέρια της αστυνομίας ο δεύτερος ύποπτος(Βίντεο)

βοστωνη, υποπτοι, γουοτερταουν
Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, σχεδόν 24 ώρες μετά το επεισόδιο στο MIT που έγινε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι, συνελήφθη από την αστυνομία της Μασαχουσέτης στο Γουοτερτάουν. 
Ο νεαρός βρέθηκε να κρύβεται μέσα σε ένα σκάφος, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο τρομοκράτη, μετά από πληροφορία ενός κατοίκου, ο οποίος παρατήρησε ίχνη αίματος στο έδαφος, κοντά στο σκάφος.
Ο Τσαρνάεφ διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης με αιμορραγία και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τους αστυνομικούς, την προηγούμενη νύχτα στο Γουοτερτάουν, όπου σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος αδερφός του, Τάμερλαν, είχε τραυματιστεί και ο ίδιος.

Τα γερμανικά ΜΜΕ «δεμένα» στο άρμα της Μέρκελ Νοσταλγοί του... Γκαίμπελς ή απλά πολύ προκλητικοί;

ΜΕΡΚΕΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μια σημαντική μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ φαίνεται ότι ακολουθεί πιστά τη βούληση και τις πολιτικές της γερμανίδας καγκελαρίου, επιδεικνύοντας ένα πρωτοφανές μίσος για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου...
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε ένα ακόμα δυσφημιστικό και απαράδεκτο δημοσίευμα για τη χώρα μας, φιλοξένησε αυτήν την εβδομάδα στο εξώφυλλό του μια εικόνα του «τεμπέλη Έλληνα» πάνω στο γαϊδουράκι με τα καλάθια γεμάτα χρήμα, ενώ στο κεντρικό σημείο της ιστοσελίδας του είχε μια φωτογραφία της Μέρκελ, την οποία όπως λέει θέλουν να την κρεμάσουν οι «κακοί Έλληνες», με τίτλο «Φτωχή Γερμανία»!

ΓΑΠ: Εξαιτίας των offshore την πληρώνουν οι φτωχοί!

ΓΑΠ: Εξαιτίας των offshore την πληρώνουν οι φτωχοί!
Ξαφνικά, η Σοσιαλιστική Διεθνής και ο Πρόεδρος της Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκαν να βάλουν στο «στόχαστρο» τους την φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους ...κατόπιν βέβαια αλλά πολύ κατόπιν «εορτής»!
Η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει συστήσει, από το 2008, ειδική Επιτροπή για την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία κατέγραψε την «έλλειψη αποτελεσματικών διεθνών ρυθμίσεων και εφαρμοστικών μηχανισμών για την αναχαίτιση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής». Στη δήλωσή του, που έκανε με αφορμή τις αποκαλύψεις της πρόσφατης δημοσιογραφικής έρευνας, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει μεταξύ άλλων:

Πάτρα: Αιματηρό επεισόδιο στα Ζαρουχλεϊκα - Στο Νοσοκομείο δύο πολύ σοβαρά τραυματίες

15.01: Η Αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους γύρω από την οδό Ανθείας. "Μουδιασμένοι" όσοι βρίσκονται στο σημείο. Άγνωστος έως τώρα ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες. Δεν επιβεβαιώνεται η ταυτότητα των δυο τραυματιών αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας.
14.56: Νεώτερες πληροφορίες μιλούν για δυο σοβαρά τραυματίες. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας. Η εικόνα που μεταφέρεται στο thebest.gr είναι ότι το κλίμα στην περιοχή είναι τεταμένο. Το περιστατικό συνέβη έξω από το κατάστημα "Χορευταρής" στην οδό Ανθείας. 

Το Δημόσιο χάνει 9 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο των εφοπλιστών

Το Δημόσιο χάνει 9 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο των εφοπλιστών
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το  newsbomb

Ποια είναι τα στοιχεία – σοκ που έχει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας την ώρα που ο Έλληνας υπουργός κ. Γ. Στουρνάρας αντικαθιστά τον πρωθυπουργό στη Βουλή
 
Ταυτόχρονα με την έρευνα για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ως πολεμικές αποζημιώσεις, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τις υπηρεσίες της χώρας του στοιχεία σχετικώς με τα προκλητικά προνόμια των Ελλήνων εφοπλιστών.

Με τους εφοπλιστές τάσσεται η «αριστερή» Ρεπούση

Με τους εφοπλιστές τάσσεται η «αριστερή» Ρεπούση
«Αν θα επιλέξουμε καμαρότους ή νησιώτες, η ΔΗΜΑΡ επιλέγει νησιώτες», υποστηρίζει η γνωστή για τις πάγια προκλητικές της θέσεις βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα. Μαρία Ρεπούση, μιλώντας υποτιμητικά συν τις άλλοις για τους ναυτεργάτες.
Και βέβαια, η κυρία Μαρία Ρεπούση ως γνήσια «δημοκρατική» βουλευτής και «αριστερή» πάνω από όλα για να μην ξεχάσουμε και αυτό το ανέκδοτο, επιλέγει να ...«συνωστιστεί» με τους φίλους της εφοπλιστές και αντιθέτως να «συνωστίσει» κατά την προσφιλή της συνήθεια τους ναυτεργάτες αλλά και τους νησιώτες που δήθεν τόσο αγαπά στις προβλήτες!