Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Μουσείο Ακρόπολης: Η προτομή του Αριστοτέλη


Οι ανασκαφικές εργασίες για την κατασκευή της εισόδου του Νέου Μουσείου Ακρόπολης το 2005, πρόσφεραν αναπάντεχες συγκινήσεις στους αρχαιολόγους-ανασκαφείς.

ΑΝΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ


Η αντρική αυτοεκτίμηση είναι το πρώτο πράγμα που στοχεύουν οι φεμινίστριες. Όσο καιρό υπάρχει αυτή η σελίδα έχω λάβει πολλά μηνύματα αντρών που δεν πατούν λάικ σε αναρτήσεις ή δεν τις μοιράζονται επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις των φεμινιστριών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκέψεις να διοργανώνονται μόνιμα στην Ελλάδα - Όλο το σχέδιο


Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση για την μόνιμη επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους, την Ελλάδα. Που ξεκινάει η αλήθεια και τι ισχύει;

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν αμυντικές ασπίδες για τα Ελλαδικά κράτη


Για να μπορούμε όμως να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις χρειάζεται ανασύνταξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Θεμιστοκλής Κατσαούνης, Αρθρογράφος
Συγγραφέας

Γ. Καραμπελιάς: Η υποχωρητική πολιτική της Ελλάδας έχει αποσυνδέσει την Κύπρο από αυτήν! (podcast)


Ο Γιώργος Καραμπελιάς μιλά στο newshub για τη «μαύρη» επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μαλιστα όπως λέει ο κ. Καραμπελιάς, η πρώτη σύλληψη σε βάρος του εγινε όταν ήταν μαθητής, στη διάρκεια διαδήλωσης για την Κύπρο και την ένωση της με την Ελλάδα, το 1955- 56!

Ρωσία, αναγνώριση των Κατεχομένων: Συζήτηση και η εσωτερική διαφωνία


Οι Τούρκοι σκέφτονται να επεκτείνουν το κράτος τους ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσίας – Η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος σχεδιάζουν να ενωθούν σε ένα ενιαίο κράτος. Η ιστορία της διαίρεσης της πάλαι ποτέ ενωμένης Κύπρου έχει πολλούς παραλληλισμούς με την ιστορία της διαίρεσης της Ουκρανίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι στο πλευρό της Τουρκίας σε αυτή τη σύγκρουση και έτσι να εκδικηθεί τους μη φιλικούς πλέον Έλληνες.

Tουρκική προπαγάνδα για Κύπρο


Στα φόρτε της η τουρκική προπαγάνδα… Όπως διαβάζουμε, το τμήμα επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Ποιος είναι Ένοχος; Σήμερα δεν μπορεί να εξεταστεί απομονωμένα από το παρελθόν».

Παπαναστασίου για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν πρόκειται για νέο σκάνδαλο»


Στο μικροσκόπιο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας τέθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου Great Sea Interconnector.

Ζ-ΜΑΚ: Οι «σκιές» του Αιγαίου στη «φωλιά» των κορυφαίων US Special Forces στo Fort Carson του Colorado [pics]


* Του Κώστα Σαρικά

Από τα μέσα Ιουλίου οι «σκιές» του Αιγαίου, οι αμφίβιοι Operators της Ζ-ΜΑΚ βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δεκαμελής Ομάδα επίλεκτων ταξίδεψε στο Colorado στην «καρδιά» των ΗΠΑ και εκπαιδεύεται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα στρατόπεδα Ειδικών Επιχειρήσεων στα περίχωρα της πόλης Colorado Springs δίπλα στο Cheyenne Mountain Complex. Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και το αμυντικό καταφύγιο της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ.

Defence Security Asia: Διεύρυνση του χάσματος στις δυνατότητες της αεροπορίας μεταξύ των «παραδοσιακών εχθρών» Τουρκίας και Ελλάδας

Η Τουρκία αντιμετωπίζει και την άρνηση της Γερμανίας για την αγορά 40 Eurofighter.

Διονύσης Αντωνέλλος

Πολεμικό Ναυτικό: Όλο και πιο κοντά η τέταρτη γαλλική φρεγάτα FDI HN

Γιάννης Νικήτας

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη στο Αρχηγείο Στόλου Πολεμικού Ναυτικού επανέφερε το ζήτημα της προμήθειας της 4ης γαλλικής φρεγάτας FDI HN για το ΠΝ. 

Στον «αέρα» ακόμα η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού: Σχεδόν ένα χρόνο μετά την θεομηνία που έπληξε την Θεσσαλία * «Βροχή» οι προτάσεις επί χάρτου…


FILE PHOTO: Η εικόνα αυτή με ένα ιπτάμενο «elephant woke» από την Αεροπορια στρατού αποδεσμεύτηκε από το ΓΕΣ ώστε να απαντήσει εμμέσως σε πληροφορίες που έλεγαν ότι μεγάλο μέρος της δύναμης των ελικοπτέρων έμειναν κάτω από το νερό της λίμνης Καρλας. Πηγή εικόνας: Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Σε λίγα 24ωρα μπαίνει ο Αύγουστος κι ένα από τα «καυτά» θέματα που παραμένει ανοιχτό στην ατζέντα των επιτελείων και της πολιτικής ηγεσίας, είναι το τι πρόκειται να γίνει με την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, η οποία «βυθίστηκε» παραδιδόμενη στο έλεος της θεομηνίας Daniel που έπληξε την Θεσσαλική γη.

Ούτε ένας έπαινος για το ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ…

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 28 Ιουλίου, ο πρόεδρος Ζελένσκι απηύθυνε δημοσίως ευχαριστίες στο 9ο Τμήμα της Κύριας Υπηρεσίας Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Αμύνης, «για την ακρίβεια (πλήγματος) σε απόσταση σχεδόν 1.800 χλμ. από τα σύνορά μας». Ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόταν στην προσβολή της προηγουμένης με μη επανδρωμένο αερόχημα επίθεσης, ρωσικού αεροδρομίου στην περιοχή του Μουρμάνσκ, από την οποία αναφέρεται ότι υπέστη ζημιές ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 της Ρωσικής Αεροπορίας.

Οι κρυφές-άβολες αλήθειες για τη μαζική απαξίωση του επαγγέλματος “στρατιωτικός”


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: Γιατί η νεολαία φεύγει τρέχοντας μακριά – Τη συνεχώς επιδεινούμενη κοινωνική απαξίωση του στρατιωτικού επαγγέλματος αποδεικνύουν για άλλη μία φορά η πτώση των βάσεων εισαγωγής και οι πολλές κενές θέσεις εισακτέων στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές.

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία απολύτως εμπλοκή της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας με το Predator

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με απόλυτα σαφή τρόπο και χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμνηνείας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία εμπλοκή της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας με το  κατασκοπευτικό σύστημα Predator

Δίωξη κατά της προέδρου της ΡΑΣ και στελεχών της Πυροσβεστικής για την τραγωδία των Τεμπών από την εισαγγελία Λάρισας


FILE PHOTO: Επιχείρηση μεταφοράς βαγονιού από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Διώξεις κατά τεσσάρων προσώπων αναφορικά με την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών άσκησε η Εισαγγελία της Λάρισας σήμερα.

Αλβανία: Αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Δικαστήριο του Φίερ για τον Φρέντη Μπελέρη.


Ιούλιος 30, 2024. Ελλάδα.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση στο Δικαστήριο του Φίερ για τον Φρέντι Μπελέρι, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμμάρας Πέτρος Γκικουρίας στο iefimerida: Αποφασισμένος να εφαρμόσω το πρόγραμμα του Φρ. Μπελέρη


Σε οξυμένο κλίμα και εν μέσω καταγγελιών για μεταφορά ψηφοφόρων από άλλες περιοχές, η Χειμμάρα εκλέγει την Κυριακή νέο Δήμαρχο μετά την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη.

Τα «διδάγματα» του επεισοδίου της Κάσου και οι επόμενες προκλήσεις στην ελληνική ΑΟΖ


Το επεισόδιο της Κάσου με το ιταλικό πλοίο Ievoli Relume ανέδειξε ότι όχι μόνο οι διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας παραμένουν ζωντανές, αλλά ότι η Άγκυρα με αφορμή τα μεγάλα και σημαντικά έργα πόντισης καλωδίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να θέσει υπό περιορισμούς την άσκηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων όχι μόνο στη δυνητική υφαλοκρηπίδα αλλά και σε αυτήν ακόμη την οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ.

Τουρκία: Ο ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια ματαίωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα


Ο Αλί Γερλίκαγια στη διάρκεια ομιλίας του (φωτ.: Χ/Ali Yerlikaya)

Ο Τούρκος υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, ωστόσο η Αθήνα αποδίδει την εξέλιξη στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών με την Άγκυρα

Πήρε φόρα ο Ερντογάν: Λιβύη, Καραμπάχ και τώρα Ισραήλ

Κωνσταντίνος Χαροκόπος

Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν αρκείται πλέον στην ηθική και οικονομική υποστήριξη που παρέχει στη Χαμάς. Δεν αρκείται στις διευκολύνσεις που παρέχει στα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης και την «επίσημη στέγη» που τους έχει παραχωρήσει μετά από τη σταδιακή απομάκρυνση των ηγετών της Χαμάς από το Κατάρ. Προχωρά σε ανοικτές απειλές.

Οι Αμερικανοί προμηθεύουν τους Κούρδους Συρίας με UAV για αντιμετώπιση των τουρκικών UCAV


Ιούλιος 30, 2024. Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το PKK, το οποίο συνεχίζει τις δραστηριότητές του στη Συρία και το Ιράκ, γράφει σήμερα η τουρκική haber7.

Τουρκικές εφημερίδες βρίθουν κατά του Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου θα έχει χειρότερο τέλος από τον Χίτλερ»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τα Μέσα χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις του Ισραήλ ως «αλαζονικές εκρήξεις»

Το Ισραήλ καλεί το ΝΑΤΟ να απομακρύνει την Τουρκία από τη Συμμαχία


Ιούλιος 30, 2024. Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιισραέλ Κατς, κάλεσε το ΝΑΤΟ και ζήτησε να απομακρυνθεί η Τουρκία από τη συμμαχία, γράφει η τουρκική Odatv.

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ αφήνει την ανατολική Χαν Γιούνις


Η οκταήμερη έφοδος στοίχισε τη ζωή σε 255 Παλαιστινίους και τραυμάτισε πάνω από 300 άλλους, αγνοούνται 30. Κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την αποχώρηση. Διασώστες και άμαχοι περισυνέλεξαν πτώματα από τους δρόμους της ερειπωμένης ζώνης.

DW: Ευρύτερη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή;


Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία μεταξύ τους σύγκρουση, πολλοί ανησυχούν πως Ισραήλ και Χεζμπολάχ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός νέου πολέμου. Πόσο πιθανή είναι μία τέτοια εξέλιξη;

Όστιν: Μια σύγκρουση Χεζμπολάχ-Ισραήλ δεν είναι αναπόφευκτη

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν (AP Photo/Basilio Sepe)

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα, Τρίτη 30/07 πως δεν πιστεύει ότι μια σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτη, παρόλο που διατηρεί τις ανησυχίες του για την πιθανότητα κλιμάκωσης ύστερα από φονικό πυραυλικό πλήγμα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.

Κρίσιμες ώρες στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η κατάσταση στο μέτωπο του Νοτίου Λιβάνου - Βορείου Ισραήλ χειροτερεύει και οι όποιες διπλωματικές προσπάθειες για την αποφυγή κλιμάκωσης του πολέμου δεν δείχνουν να είναι αποτελεσματικές.

Η Γερμανία καταργεί την κινεζική τεχνολογία από τα δίκτυα 5G


Η Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία με φορείς τηλεπικοινωνιών για τον αποκλεισμό κινεζικών επιχειρήσεων όπως η Huawei και η ZTE από τον εξοπλισμό δικτύου 5G της χώρας από το 2029. Αυτό θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις . 

Ρωσία: Διεξάγει ναυτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή 300 σκαφών και 20.000 και πλέον μελών πληρωμάτων [vid]


Σχεδόν 300 σκάφη και πάνω από 20.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις ναυτικές ασκήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στη Ρωσία και που αφορούν τρεις στόλους της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών: Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα είναι αναξιόπιστα


Το εκλογικό παρατηρητήριο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα του εθνικού εκλογικού συμβουλίου της Βενεζουέλας που ανακήρυξαν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο νικητή των αμφισβητούμενων εκλογών της Κυριακής.

Βενεζουέλα: "Στημένη" η επανεκλογή Μαδούρο;


Εις πείσμα των δημοσκοπήσεων, ο Νικολάς Μαδούρο ανακηρύσσεται νικητής των προεδρικών εκλογών και επανεκλέγεται για τρίτη θητεία. Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Βενεζουέλα: Σοβαρά επεισόδια και αντιδράσεις μετά τη νίκη Μαδούρο - Ένας νεκρός δεκάδες τραυματίες

Διαδηλώσεις στην Βενεζουέλα λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του Μαδούρο  (AP Photo/Matias Delacroix)

Από σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, αλλά και τις αντιδράσεις περί νοθείας από την αντιπολίτευση να διογκώνονται σημαδεύτηκαν οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα που ανέδειξαν νικητή για τρίτη συνεχόμενη θητεία τον Νικολά Μαδούρο. 

Στο πλευρό του Μαδούρο, μετά τον Πούτιν, και η Κίνα - Τον συγχαίρει για τη "νίκη" του


Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη την Τρίτη τον Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας για την "επανεκλογή" του στην προεδρία της χώρας του, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, σε αντίθεση με τις αμφιβολίες για τον αποτέλεσμα και την κριτική που εξέφρασαν ορισμένοι ηγέτες κρατών της Λατινικής Αμερικής και οι Ηνωμένες Πολιτείες.