Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Τουρκία: Ο ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια ματαίωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα


Ο Αλί Γερλίκαγια στη διάρκεια ομιλίας του (φωτ.: Χ/Ali Yerlikaya)

Ο Τούρκος υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, ωστόσο η Αθήνα αποδίδει την εξέλιξη στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών με την Άγκυρα

Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη στην Αθήνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Τούρκος ΥΠΕΣ επρόκειτο να έρθει σήμερα, Τρίτη, αυθημερόν, και θα είχε γεύμα εργασίας με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστο Στυλιανίδη και Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας.

Ωστόσο, χθες το μεσημέρι η Αθήνα ενημερώθηκε ότι η επίσκεψη ματαιώνεται, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινήςη ελληνική πλευρά αποδίδει την εξέλιξη στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, που έχει αλλάξει το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ερωτηματικό παραμένει εάν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής που αναμένονταν στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πάντως, πηγές από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως «η αναβολή δεν θα αποτελέσει ανάχωμα στον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας», προσθέτοντας πως «μια νέα συνάντηση θα μπορέσει να προγραμματιστεί σύντομα», καθώς, όπως ανέφεραν, «η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για την επιτυχημένη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και την πάταξη των δικτύων των διακινητών, είναι κρίσιμης σημασίας».

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου