Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Αλβανία: Αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Δικαστήριο του Φίερ για τον Φρέντη Μπελέρη.


Ιούλιος 30, 2024. Ελλάδα.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση στο Δικαστήριο του Φίερ για τον Φρέντι Μπελέρι, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Ο λόγος για την αναβολή της ακρόασης ήταν η έλλειψη τεκμηρίωσης. Ο Μπελέρης έμεινε μόνο 20 λεπτά στους χώρους του Δικαστηρίου του Φίερ και επέστρεψε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Φίερ. Τον ευρωβουλευτή εκπροσώπησε η δικηγόρος Γένη Τζιζάρη, ενώ δικαστής ήταν ο Άλφρεντ Κονομή.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 25 Ιουλίου, αλλά δεν ελήφθη απόφαση γιατί η Διεύθυνση Φυλακών δεν υπέβαλε την έκθεση αξιολόγησης καθώς έλειπαν αποδεικτικά στοιχεία για την ποινή.

Ο πρώην εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση αφού κατηγορήθηκε για αγορά ψήφων, ενώ του απομένουν περίπου 2,5 μήνες από την ποινή του.

Ο Μπελέρης εξελέγη ευρωβουλευτής που προτάθηκε από το κόμμα του Μητσοτάκη, «Νέα Δημοκρατία» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

 Αφού καταδικάστηκε από το Εφετείο σε 2 χρόνια φυλάκιση για εκλογική διαφθορά, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αφαίρεσε τον Μπελέρη από την θητεία του δημάρχου της Χειμάρρας και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προκήρυξε μερικές εκλογές για τον δήμαρχο αυτού του δήμου στις 4 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου