Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σκανάροντας το παρελθόν ~ Η αρχαία ελληνική πόλη της Πέτρας (Βίντεο)

Έχοντας στα χέρια τους, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, κορυφαίοι επιστήμονες σαρώνουν με λέιζερ τα αρχαία μνημεία και μας αποκαλύπτουν πολύτιμα μυστικά και δίνουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.

Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς "Σκανάρονας το παρελθόν", αντικείμενο έρευνας η αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία. ελληνικής τεχνοτροπίας και αισθητικής μνημείο που διάφοροι
"καλοπροαίρετοι"  μας λένε ότι χτίστηκε από τους τσοπάνηδες Ρωμαίους ή τους νομάδες άραβες Ναβαταίους... (ΛΟΛ).

Καταπολέμηση του αρσενικού στη γη μέσω του Ζεόλιθου

Του Ν.Λυγερού
Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες αρσενικού, η οργανική και η ανόργανη. Η δεύτερη είναι πιο τοξική από την πρώτη. Είναι συνδυασμός με οξυγόνο χλώριο ή θείο. Ενώ στην οργανική συνδυάζεται με άνθρακα ή υδρογόνο. Σε αυτή τη μορφή είναι τοξικό σε μεγάλη δόση, αλλά ωφέλιμο σε μικρή, αφού ανήκει σε υπέρ ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο αλλά και άλλα ζώα. Είναι λοιπόν σημαντικό να εξετάσουμε την τοξικότητα της γης σε σχέση με το αρσενικό. Έχουν γίνει ήδη μελέτες που δείχνουν ότι για την αντιμετώπιση της οικοτοξικότητας ενός περιβάλλοντος που έχει μολυνθεί από αρσενικό μπορούμε να πετύχουμε μια μείωση με οξείδια σιδήρου ή ζεόλιθου σε ανάμειξη με οργανική ύλη στην γη.

Η Κρήτη και το EuroAsia Interconnector

Του Ν. Λυγερού


Το EuroAsia Interconnector είναι το ηλεκτρικό καλώδιο που θα συνδέσει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ, για να μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια, που θα προέρχεται από την καύση του μεθανίου των κοιτασμάτων των τριών χωρών. Έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα προχωρά και σε πρακτικό επίπεδο που αφορά στις περιφέρειες. Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή του στην πατρίδα μας αφορά την Αττική και την Κρήτη, δηλαδή μια ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Ηρακλείου. Σε αυτό το μέρος του όλου προγράμματος, που είναι διεθνές, έχουμε να κάνουμε μόνο και μόνο με ελλαδικό πεδίο δράσης.

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εξερράγη τον 16ο αιώνα π.Χ.

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εξερράγη τον 16ο αιώνα π.Χ. και όχι νωρίτερα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, που αξιολόγησε ως αναξιόπιστη τη δενδροχρονολόγηση, στην οποία είχαν βασιστεί προηγούμενες εκτιμήσεις ότι η έκρηξη είχε συμβεί πριν από ένα αιώνα περίπου.

Η ακριβής χρονολόγηση της διάσημης έκρηξης στο προϊστορικό Αιγαίο έχει διχάσει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια. Η μεγάλη φυσική καταστροφή -με τις σημαντικές ιστορικές επιπτώσεις της- εκτιμάται ότι συνέβη πριν από 3.500 έως 3.600 χρόνια.

«Τα χαράγματα των Προπυλαίων» γράφουν Ιστορία

Στέκουν εδώ και 26 αιώνες επί της υποδοχής του Ιερού Βράχου. Κίονες από πεντελικό μάρμαρο τους οποίους οι περισσότεροι από το ένα εκατομμύριο επισκέπτες που φθάνουν ώς την Ακρόπολη κάθε χρόνο στη χειρότερη περίπτωση τους προσπερνούν και στην καλύτερη τους κοιτάζουν με θαυμασμό και τους εντάσσουν ως φόντο στις αναμνηστικές τους φωτογραφίες.

Αν όμως στέκονταν για λίγα λεπτά μπροστά στους κίονες της μνημειακής εισόδου της Ακρόπολης - των Προπυλαίων - ίσως τους «άκουγαν» να «διηγούνται» ιστορίες από το παρελθόν και να προσθέτουν πολύτιμες πληροφορίες στο ιστορικό παζλ της Αθήνας.

Αποστασιοποιείται η Σαουδική Αραβία από την ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας

Κήρυξε τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και τις ομάδες «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και «Ισλαμικό Εμιράτο του Ιράκ και του Λεβάντε» της Συρίας, ως τρομοκρατικές οργανώσεις

Μάρτιος 7, 2014.

Η Σαουδική Αραβία κήρυξε επίσημα τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως «τρομοκρατική ομάδα», όπως ανέφερε σήμερα η σαουδική τηλεόραση, επικαλούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το αραβικό βασίλειο καθόρισε επίσης και το «Μέτωπο της Νίκης» - Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, και το «Ισλαμικό Εμιράτο του Ιράκ και του Λεβάντε», που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ Άσαντ στη Συρία, ως Τρομοκρατικές Οργανώσεις.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΕΙΝΑΙ...ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ!

altΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΕΙΝΑΙ...ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ!
Ο ΚΟΡΔΑΚΑΣ!

ΧOΡΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΤΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ!
Το τσιφτετέλι είναι αντικρυστός αυτοσχεδιαζόμενος, γυναικείος χορός στα 2/4, διαδεδομένος τόσο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όσο και στην Ανατολή. Οι μελετητές αναφέρουν ως πιθανότερο τόπο προέλευσής του την αρχαία Ελλάδα, καθώς υποστηρίζουν πώς πρόκειται για τον αρχαιοελληνικό χορό του Αριστοφάνη, κόρδακα. 

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μέγαρο ΟΤΕ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ newsit 
 
Καπνοί βγαίνουν από τα παράθυρα, τα οχήματα της Πυροσβεστικής καταφτάνουν στο κτίριο, κόσμος συγκεντρωμένος απ' έξω... Ένα σκηνικό, πολύ καλά σκηνοθετημένο, για την άσκηση “Προμηθέας” της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το... σενάριο, ξέσπασε πυρκαγιά στο ισόγειο του Μεγάρου του ΟΤΕ, που επεκτάθηκε γρήγορα στον 1ο και το 2ο όροφο, με μεγάλο αριθμό τραυματιών και εγκλωβισμένων.
Στην άσκηση συμμετείχαν 20 πυροσβεστικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και το κλιμακοφόρο όχημα ύψους 88μ. που έφτασε μέχρι την ταράτσα του 13όροφου κτιρίου για να απεγκλωβίσει όσους είχαν καταφύγει εκεί.

Εντυπωσιακή επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ρόδο, για την επέτειο απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου (Βίντεο)

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη που έκανε η πολεμική μας αεροπορία σήμερα, αμέσως μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, που έγινε στην πόλη της Ρόδου.
Ένα F-16 που απογειώθηκε από τη Σούδα, πέταξε πάνω απο την πόλη της Ρόδου και κράτησε με τα κεφάλια ψηλά, για αρκετή ώρα, χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες.
Το βίντεο που κατέγραψε η Ροδιακή, είναι ενδεικτικό.

Ο Δένδιας πήρε πίσω το επίμαχο άρθρο 30 για το οποίο «σφάχτηκαν» χθες στη Βουλή

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης αποσύρθηκε τελικά το επίμαχο άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατά την ψήφιση του οποίου έγινε ο κακός χαμός χθες βράδυ στη Βουλή.

Ελεύθερος με ένα εκατ. ευρώ εγγύηση ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Του επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα - Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ κατά την οποία παραβίασε απόρρητες πληροφορίες της Πολιτείας.Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών Δημ. Φούκα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Γκάουκ στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων: Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των νεκρών

«Συγγνώμη εν ονόματι όσων διέπραξαν τα κτηνώδη εγκλήματα και των πολιτικών που μέχρι σήμερα δεν τα αναγνώρισαν» είπε ο Γερμανός πρόεδρος στην ομιλία του στο μαρτυρικό χωριό.«Ζητώ από όλες τις οικογένειες των νεκρών ένα μεγάλο συγγνώμη για τα κτηνώδη εγκλήματα που έγιναν εδώ». «Με αίσθημα ντροπής και πόνου συγγνώμη εν ονόματι όσων διέπραξαν τα εγκλήματα και των πολιτικών που μέχρι σήμερα δεν τα αναγνώρισαν».

Ατελείωτες διαπραγματεύσεις για τράπεζες και ομαδικές απολύσεις

Νέο ραντεβού Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών το βράδυ στο ΥΠΟΙΚ.Έπειτα από τη μαραθώνια συνάντηση της Τρόικας με τους κ.κ. Βρούτση και Στουρνάρα για τα εργασιακά, η οποία έληξε χωρίς αποτέλεσμα, οι εκπρόσωποι των δανειστών έκλεισαν νέο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών για απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της αποψινής συνάντησης στο ΥΠΟΙΚ θα βρεθεί άλλο ένα μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση, οι αποφάσεις για τις τράπεζες.

"Η τρόικα μας π@@@ξε"(Βίντεο)


"Η τρόικα μας π@@@ξε"
Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο είχε έναν πρωταγωνιστή!
Εκτός από την Άνγκελα Μέρκελ, τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, το «παρών» στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο έδωσε και ο δημοφιλής τραγουδιστής των U2, Bono, έπειτα από πρόσκληση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, Έντα Κένι.
Ο πασίγνωστος τραγουδιστής των U2, Bono ανέβηκε στο βήμα και άφησε για ακόμα μια φορά το πολιτικό του στίγμα, με μια ομιλία που τα είχε όλα, προκλητικές εκφράσεις και πολύ κράξιμο σε Τρόικα και Άνγκελα Μέρκελ.

Νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για S&P

Θετικά υποδέχτηκαν οι αμερικανικές αγορές τα στοιχεία για την απροσδόκητα ισχυρή δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ το Φεβρουάριο, με τον S&P να καταγράφει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 1.877 μονάδες.

Η πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις προσδοκίες αναφορικά με τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ στην επερχόμενη σύσκεψη (19/3), ενώ επιβεβαιώνει και όσους υποστήριζαν πως τα τελευταία αδύναμα στοιχεία οφείλονταν στις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στο 8,7% τα κέρδη του ΧΑΚ στην πρώτη εβδομάδα Μαρτίου - Στις 152,04 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Τα μεγάλα κέρδη που σημείωσε την Πέμπτη, διεύρυνε το κυπριακό χρηματιστήριο την Παρασκευή, αυξάνοντας έτσι στο 8,7% την άνοδο που σημείωσε η αγορά κατά την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τη δεύτερη ημέρα, μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της βιωσιμότητας των τραπεζών Κύπρου και Ελληνικής, από τον διεθνή οίκο Fitch, κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,76% και έκλεισε στις 152,04 μονάδες.

Νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη με "άλμα" στον τζίρο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με κατακόρυφα αυξημένο τζίρο που ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης της Λεωφόρου Αθηνών έκλεισε την Παρασκευή ενισχυμένος, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου του 2011.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με έντονα τραπεζικό «χρώμα», στο απόηχο των ανακοινώσεων της ΤτΕ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν εκ μέρους τραπεζικών διοικήσεων.