Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ελένη Θεοχάρους: «Δραχμή σε Ελλάδα και Κύπρο»

H ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ μιλά στα "Παραπολιτικά"

Η ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ και κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην Κύπρο, Ελένη Θεοχάρους, ξετυλίγει τις σκέψεις της στα «Παραπολιτικά». Προτείνει την επιστροφή -ως έσχατη λύση- στη δραχμή, για την Ελλάδα και την Κύπρο. Θεωρεί πως η χώρα της έκανε λάθη στην τελευταία κρίσιμη διαπραγμάτευση, και δεν αποκλείει να προσπαθήσουν να επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο Ανάν στο λαό της Κύπρου.

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής

όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

ΑΟΖ: Το Ταμάρ δείχνει το παράδειγμα

Του Ν.Λυγερού


Το κοίτασμα Ταμάρ που βρίσκεται στην ΑΟΖ του Ισραήλ περνάει τώρα στην εμπορική του φάση. Αυτό το κοίτασμα ανακαλύφθηκε το 2009 και τώρα το 2013, δηλαδή μετά από μόνο τέσσερα χρόνια είναι πλέον συνδεδεμένο μέσω αγωγού και αρχίζει η εκμετάλλευσή του. Αποτελεί λοιπόν ένα χειροπιαστό αντιπαράδειγμα σε όσους ισχυρίζονται ότι το θέμα της ΑΟΖ είναι μια ουτοπία ή στην καλύτερη περίπτωση μια προφητεία που δεν μπορεί να έχει άμεση δράση πάνω στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί που προωθούν τις ιδέες ότι τα κοιτάσματα που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ, δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευτούμε πριν από μια εικοσαετία, δέχονται τώρα μια νοητική σφαλιάρα εκ μέρους του Ισραήλ, διότι απορρίπτει επί του πρακτέου όλες τις προσπάθειες μερικών να μειώσουν τον αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ, δηλώνοντας ότι το έργο της στην καλύτερη περίπτωση δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην οικονομία μας πριν από δεκαετίες.

DMITRY MEDVEDEV Ρωσία προς τρόικα: «Θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή αν πειράξετε την RCB στην Κύπρο»

"Μην τολμήσετε να πειράξετε την Ρωσική Εμπορική Τράπεζα (RCB) γιατί τότε θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή"! Με αυτή την απροκάλυπτη προειδοποίηση η Ρωσία επεμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που υλοποιήθηκε η κατάσχεση των καταθέσεων μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti: "Η ρωσική κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά την κατάσταση γύρω από την κατάσταση της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (RCB) - θυγατρική της κρατικής τράπεζας VTB - μέχρι να αποφασίσει τους τρόπους παροχής στήριξης στην οικονομία της Κύπρου", δήλωσε σήμερα o Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, διά της εκπροσώπου Natalya Timakova.

ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ a la ΚΥΠΡΟΥ Τεράστια τα κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη - Έρχεται η τρόικα για να μας τα αρπάξει

Τεράστια αποδεικνύονται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Ιόνιο και μέχρι τη νότια Κρήτη, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το defencenet.gr παρουσιάζοντας τα δεδομένα της νορβηγικής εταιρείας PGS που διεξάγει τις σεισμικές έρευνες. Oπότε μπορούμε να αναμένουμε επιπλέον κυνήγι και εξαθλίωση από την τρόικα διότι ας μην γελιόμαστε οι «άνθρωποι» για αυτό το λόγο ήρθαν εδώ.
Πρόκειται πλέον για ενδείξεις και όχι εκτιμήσεις που διαφαίνονται από την επεξεργασία του πρώτου 30% των δειγμάτων των σεισμικών απεικονίσεων.

Ολλανδοί (πράκτορες της ΜΙΤ;) συνελήφθησαν μέσα στην Ζώνη Προκαλύψεως στο Σουφλί

Δύο Ολλανδοί μαροκινής καταγωγής συνελήφθησαν μέσα σε απαγορευμένης πρόσβασης στρατιωτική περιοχή του Έβρου κοντά στο Σουφλί εξοπλισμένοι με ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα καταγραφής θέσεων, επικοινωνιών κλπ.
Οι δύο άνδρες ηλικίας 30 και 25 χρόνων είχαν φτάσει στην περιοχή με το αυτοκίνητό τους από την Ηγουμενίτσα και όπως δήλωσαν ξαφανικά ... ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν οικολογική εξερεύνηση στην παρέβρια περιοχή και χωρίς να δουν τις πινακίδες (που είναι σε διάφορες γλώσσες) βρέθηκαν μέσα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως του Ελληνικού Στρατού!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ Ο Γολγοθάς των Ελληνορθόδοξων της Συρίας: "Οι ισλαμιστές σφάζουν, βιάζουν, καίνε εκκλησίες"!

Μία σφαγή Ελληνορθόδοξων πιστών την οποία όχι απλώς παρατηρεί αδιάφορα η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά συμμετέχει σε αυτή εμμέσως, τασσόμενη υπέρ των σφαγέων ισλαμιστών στην Συρία, βιώνει η χριστιανική κοινότητα της Συρίας που αριθμεί περίπου 2.500.000 ψυχές. Με δραματικά λόγια περιγράφει την κατάσταση στη Συρία ο Μητροπολίτης Λουκάς, ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας: "Μέχρι σήμερα 138.000 Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, ενώ παράλληλα καταστρέφονται συστηματικά χριστιανικές εκκλησίες, ορθόδοξες και καθολικές, όπως επίσης και μοναστήρια. Πρόκειται για γενοκτονία βάσει του θρησκεύματος, όμως. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές». Οι φωτογραφίες προκαλούν πραγματική ανατριχίλα:

Με απώλειες συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Απώλειες παρουσιάζει σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται κάτω από τις 100 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στις 12:54, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε πτώση της τάξης του 2,48% και διαμορφωνόταν στις 99,54 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,35 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 2,41%.

Ο όγκος των συναλλαγών, την ίδια ώρα, διαμορφωνόταν για τις μετοχές στα €16.805,54 και για τα χρεόγραφα στις €600,00.

Μίνι ανασχηματισμός στην Κύπρο;

Σε μίνι ανασχηματισμό ενδέχεται να προχωρήσει η κυπριακή κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Sigmalive.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, με τον νυν υπουργό Εργασίας Χάρη Γεωργιάδη.
Πρώτη στη λίστα του προέδρου για να αναλάβει καθήκοντα υποργού Εργασίας, είναι η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη.

Σοκάρουν τα μέτρα στην Κύπρο

Μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων, η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη και με περικοπές. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση στο όριο συνταξιοδότησης και αποκρατικοποιήσεις είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που εμπεριέχονται στο τελικό κείμενο του Μνημονίου. Η κυπριακή κυβέρνηση και οι διαπραγματευτές που έχουν άμεση επαφή με την τρόικα προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να επιτύχουν ευνοϊκότερους όρους σε ορισμένα κρίσιμα σημεία του Μνημονίου, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup για την Μεγαλόνησο, την Πέμπτη.

Η τρόικα έρχεται – Οι εταίροι δεν τα έχουν βρει

Ρεπορτάζ: Σ. Σταθόπουλος - Α. Μαυρούλη από το real.gr
 
Δύο 24ωρα πριν από την άφιξη της τρόικας και οι κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, τουλάχιστον όσον αφορά την παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και το 2013.

Με αλλεπάλληλες δηλώσεις και διαρροές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τονίζουν κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην παράταση για το «χαράτσι».

Τα σχέδια του ελληνικού «Αλκατράζ»

Φρουροί με πολεμικά όπλα των 7,62 ΜΜ, διπλή ζώνη φύλαξης και έλεγχοι σε όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αλεξίσφαιρες σκοπιές, μόνιμη παρουσία των ΕΚΑΜ, νέος σκληρός κώδικας φυλακής και σύστημα απενεργοποίησης κινητών, είναι μόνο μερικά από τα στάνταρντ που θα έχει το «ελληνικό Αλκατράζ» ή το «Αουσβιτς των σκληρών» όπως αποκαλείται στη γλώσσα των παρανόμων. Βαρυποινίτες, δολοφόνοι, μαφιόζοι θα είναι οι αποκλειστικοί «φιλοξενούμενοι» που εξορίζονται στην «άκρη του κόσμου» καταδικασμένοι να περιμένουν το τέλος της ποινής τους.

Δύο Έλληνες οι καλύτεροι πιλότοι του ΝΑΤΟ

Δύο Έλληνες οι καλύτεροι πιλότοι του ΝΑΤΟ
Τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, στη συμμετοχή τους στο Τακτικό Πρόγραμμα Ηγεσίας του ΝΑΤΟ
στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όπου ένας Έλληνας σμηναγός ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος του προγράμματος, ένας υποσμηναγός ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους, ενώ τέλος ο εκπαιδευτής στο ΤΠΗ ψηφίστηκε για τρίτη φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.
Στην αποστολή συμμετείχαν ο Σμηναγός (Ι) Θεοχάρης Κατσαρός, ο οποίος ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior», ο ιπτάμενος που θα ήθελα να έχω στο φτερό μου σε πολεμικές επιχειρήσεις). Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωάννης Σιάνος ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους,

«Ραβασάκια» της εφορίας σε 2,3 εκατ. μικροοφειλέτες

«Ραβασάκια» της εφορίας σε 2,3 εκατ. μικροοφειλέτες
Στο «μάτι» της εφορίας όχι μόνο όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά αλλά ακόμη και όσοι οφείλουν κάτω από 3.000 ευρώ.
Σε 2.500.000 εκατομμύρια Έλληνες που χρωστούν θα φτάσουν τα ραβασάκια της εφορίας. Μάλιστα τα 2,3 εκατ. είναι μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά κάτω των 3.000 ευρώ.
Με τα ειδοποιητήρια που ξεκίνησαν να αποστέλλονται ζητείται από τους οφειλέτες να προσέλθουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. άμεσα χωρίς ωστόσο να αναφέρονται κυρώσεις αν δεν γίνει ή κάποια προσθεσμία. Εάν ωστόσο δεν γίνει η εξόφληση θα ακολουθήσει δεύτερη επιστολή με αναφορά επιβολής μέτρων όπως αναγκαστικής είσπραξης σε περίπτωση μη εξόφλησης.

Εμπλοκή με την Λαϊκή Τράπεζα - Στον «αέρα» η αναδιάρθρωση

Εμπλοκή με την Λαϊκή Τράπεζα - Στον «αέρα» η αναδιάρθρωση
Στον «αέρα» βρίσκεται η εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας έπειτα από την έκδοση προσωρινού διατάγματος το οποίο «βραχυκυκλώνει» την ισχύ του πρώτου διατάγματος για την αναδιάρθρωση της τράπεζας. 

Κατόπιν σχετικού αιτήματος το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου εξέδωσε το προσωρινό διάταγμα καθώς σύμφωνα με το Sigmalive, οι δικηγόροι της υπόθεσης επεσήμαναν την αδυναμία της Κεντρικής Τράπεζας να διασφαλίσει το δικαίωμα συμψηφισμού των καταθέσεων.

Ανεργία: Η «18η χώρα» της Ευρωζώνης με πάνω από 19 εκατ. κατοίκους Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα με 26,4%

Ανεργία: Η «18η χώρα» της Ευρωζώνης με πάνω από 19 εκατ. κατοίκους
Δραματικά είναι τα στοιχεία για την ανεργία στην Ευρωζώνη που δημοσιεύει η Eurostat, χτυπώντας παράλληλα καμπανάκι κινδύνου για τις οικονομικές πολιτικές που ασκούνται.
Το επίπεδο της ανεργίας διαμορφώθηκε σε 12% το Φεβρουάριο και ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια.
Η ανεργία εξελίσσεται πλέον σε 18η "χώρα" της Ευρωζώνης - με πληθυσμό πάνω από 19 εκατομμύρια "κατοίκους".
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα με 26,4% το Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, αν και σε επίπεδο ποσοστού η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη έναντι του αναθεωρημένου 12% του Ιανουαρίου (αρχική εκτίμηση 11,9%), το Φεβρουάριο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 33.000 ανθρώπους.

Θέλουν Ελληνίδες στα πορνεία του Ράιχ


Θέλουν Ελληνίδες στα πορνεία του Ράιχ
Αναίσχυντοι αναβιώνουν τα χαρέμια των Οθωμανών στην κατεχόμενη πατρίδα – «Πουλήστε το κορμί σας, είναι το μόνο που σας απέμεινε», υποστηρίζει το κύκλωμα της ντροπής. 
Αν πριν μερικά χρόνια η πορνεία ήταν ταμπού για την ελληνική κοινωνία, η κρίση και η ανέχεια ωθεί κάποιους επιτήδειους και πλέον οι δημοσιεύσεις για εργασία σε οίκους ανοχής είναι καθημερινότητα.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, οι "δουλειές" έχουν επεκταθεί και στο εξωτερικό, όπου Ελληνίδες καλούνται να εργαστούν σε πολυτελή "Sauna Clubs" της Ελβετίας και της Αυστρίας έναντι φυσικά μεγάλων αμοιβών.

"Βαρίδι" οι τράπεζες για το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά από τετραήμερη διακοπή των συναλλαγών, λόγω του Καθολικού Πάσχα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Τρίτη έντονα πτωτικά, παρά τα κέρδη έως 1,14% στην έναρξη της συνεδρίασης.

Ο δείκτης των τραπεζών κινείται επίσης πτωτικά, με απώλειες που έφτασαν νωρίτερα το 8,36%, ενώ στον FTSE25 ανοδικά κινούνται μόνο οι μετοχές των Eurobank Properties και Intralot ενισχυμένες 2,75% και 1,09% στα 5,98 ευρώ και 1,85 ευρώ αντίστοιχα.

Μαντώ Μαυρογένους (1796-1840) Η φλογερή πατριώτης



Του  Πάνου Ν. Αβραμόπουλου
από το olympia

Μέσα απο την ηθική έξαρση, τον ηρωϊσμό, την αυταπάρνηση για την πατρίδα και το μεγαλείο της επανάστασης ΄21, αναδύεται η δαφνοστεφανωμένη μορφή της ακατάβλητης ηρωΐδας Μαντούς (Μαγδαληνής) Μαυρογένους. Υπήρξε πρότυπο αυτοθυσίας, ανιδιοτέλειας, αγάπης για την πατρίδα και ενέπνευσε με το αδαμάντινο και ιδεοφόρο παράδειγμά της, στην παλιγγενεσία του έθνους, όχι μόνο τις ελληνίδες, αλλά και τις φιλέλληνες διανοούμενες της Ευρώπης. Η Μαντώ θυσίασε στον αγώνα για τον εξοπλισμό του στόλου μας, αλλά και την δημιουργία τμήματος πεζικού, την πελώρια περιουσία της απο χρυσά νομίσματα και ακίνητα της εποχής, μα πάνω απο όλα τα δροσερά της νειάτα, αφού
πάνω στις πολιτικές ίντριγκες των μικροπολιτικών της επανάστασης, προσέκρουσε και εθραύσθη η λεπταίσθητη υγεία της.

Διορθωτική κίνηση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ του Dow Jones και του S&P

Dow14.572,85-5,69 -0,04%  



  Nasdaq3.239,17-28,35 -0,87%  

Η Wall Street χθες
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του νέου τριμήνου οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά τα αντικρουόμενα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου.

Δυο διαφορετικές εκθέσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την πορεία της μεταποίησης στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζει να επεκτείνεται.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Institute for Supply Management (ISM) δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών οδηγώντας τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος μετά το θετικό άνοιγμα αλλά και τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας για τον βιομηχανικό Dow και τον S&P.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM υποχώρησε στις 51,3 μονάδες το Μάρτιο από 54,2 μονάδες το Φεβρουάριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 54,0 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires .

Η τελευταία μέτρηση είναι η ασθενέστερη από το 50,2 που είχε καταγραφεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα σήμερα η εταιρεία δεδομένων Markit ανακοίνωσε ότι ο τελικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,6 μονάδες το Μάρτιο, υποχωρώντας από την προκαταρκτική εκτίμηση του 54,9. Ο δείκτης ωστόσο ενισχύθηκε από τη μέτρηση του Φεβρουαρίου στο 54,3.