Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Ραβασάκια» της εφορίας σε 2,3 εκατ. μικροοφειλέτες

«Ραβασάκια» της εφορίας σε 2,3 εκατ. μικροοφειλέτες
Στο «μάτι» της εφορίας όχι μόνο όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά αλλά ακόμη και όσοι οφείλουν κάτω από 3.000 ευρώ.
Σε 2.500.000 εκατομμύρια Έλληνες που χρωστούν θα φτάσουν τα ραβασάκια της εφορίας. Μάλιστα τα 2,3 εκατ. είναι μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά κάτω των 3.000 ευρώ.
Με τα ειδοποιητήρια που ξεκίνησαν να αποστέλλονται ζητείται από τους οφειλέτες να προσέλθουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. άμεσα χωρίς ωστόσο να αναφέρονται κυρώσεις αν δεν γίνει ή κάποια προσθεσμία. Εάν ωστόσο δεν γίνει η εξόφληση θα ακολουθήσει δεύτερη επιστολή με αναφορά επιβολής μέτρων όπως αναγκαστικής είσπραξης σε περίπτωση μη εξόφλησης.

Παράλληλα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών μειώνεται από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο των βασικών οφειλών ανά φορολογούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους» και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Όσον αφορά τους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας ενεργοποιείται ειδικό σχέδιο ελέγχου και επιστρατεύονται άμεσα ποινικές διώξεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, ακινήτων και εισοδημάτων.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου