Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής

όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, προσανατολιζόταν προς την αντικατάσταση του κ. Σαρρή με τον υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ δεν διέψευσε τα σενάρια που ακούγονται για ανασχηματισμό και αλλαγή ειδικά στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Για την θέση του Υπ. Εργασίας, το όνομα που ακούγεται είναι εκείνο της Γενικής Ελέγκτριας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη που είχε ακουστεί και κατά την περίοδο που είχε σχηματιστεί η κυβέρνηση. Επίσης φαβορί θεωρείται και η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, Γενική Δ/ντρια του Υπ. Ενέργειας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου