Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Άγνωστοι Έλληνες: Οι Γκρεκίγια της Τυνησίας

Η Τυνησία ή στα αρχαία γνωστή ως Τυνίδα, αν και η μικρότερη της Βορείου Αφρικής, έχει συνδέσει τον εαυτό της με την άνοδο και πτώση των Αυτοκρατοριών με κέντρο την Μεσόγειο. Μαζί με το Μαρόκο και την Αλγερία αποτελούν την Μικρή Αφρική.

Η Τυνησία κατοικούνταν από τα αρχαία κιόλας χρόνια από ελληνικούς πληθυσμούς, κάτι που φαίνεται και από την γενικότερη ελληνική κινητικότητα στην περιοχή της Λιβύης, όπου «Λιβύη» συνήθιζαν να ονομάζουν οι αρχαίοι Έλληνες όλη την Βόρειο Αφρική.

Η τραγωδία της Θύρας 7 μέσα από μαρτυρίες και τα πρωτοσέλιδα της εποχής

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 1981. Μεσημεράκι… Είχε βρέξει νωρίτερα αλλά πλέον ο ήλιος δέσποζε πάνω από τον Πειραιά. Εκείνη η ημέρα… Εκείνος ο αγώνας. Η χαρά που μετατράπηκε σε θλίψη, απόγνωση, αμείλικτα ερωτήματα που μέχρι και σήμερα δεν έχουν βρει απάντηση… Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα. Εκείνη την ποδοσφαιρική ημέρα. Εκείνη την «ερυθρόλευκη» ημέρα. 
  Ήταν 8 Φεβρουαρίου 1981, 34 ολόκληρα χρόνια πριν. Το ρολόι δείχνει 16:58.Το ντέρμπι με την ΑΕΚ (που είχε μοναδικό πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό που είχε επιβληθεί της Ένωσης με 6-0) ήθελε δύο λεπτά για να τελειώσει. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Η ανάδειξη της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Η ανάδειξη της αξίας της ελληνικής ΑΟΖ γίνεται μέσω των είκοσι θαλάσσιων οικοπέδων, είναι λοιπόν τεράστιας σημασίας το τι γίνεται με αυτά, αφού τηρούν τα γεωπολιτικά κριτήρια της συνεκτικότητας, του μεγέθους και του αγγίγματος της μέσης γραμμής αλλά και τα γεωοικονομικά κριτήρια των σεισμικών ερευνών, των κοιτασμάτων – στόχων, της τάξης, της γεωλογίας και των μαθηματικών. Επίσης καθώς τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα έχουν εκδοθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνουν τη δυνατότητα της υλοποίησης και της ελληνικής ΑΟΖ, αλλιώς δίχως αυτά θα βρισκόμασταν αποκλειστικά στο πλαίσιο των διεθνών χωρικών υδάτων, πράγμα το οποίο αποκλείει την αξιοποίηση.

Έγκλημα κατά της νοημοσύνης

Του Ν. Λυγερού

Έγκλημα κατά της νοημοσύνης είναι η μαζική επιβολή της βλακείας. Και δεν είναι η δημοκρατία που αποτελεί δικαιολογία. Διότι όταν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την πλειοψηφία να ενημερωθεί και να ψηφίσει ανάλογα για το καλό ενός λαού. Επίσης όταν αυτό γίνεται με συστηματικό τρόπο, τότε μπορεί να καταλήξει σ’ ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ή ακόμα και μια γενοκτονία. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των αυταρχικών συστημάτων που παράγουν κατοχικά καθεστώτα. Και βέβαια αυτά βασίζονται σε μια εκπαίδευση της νεολαίας που δεν έχει ιστορία αφού θεωρεί ότι η tabula rasa είναι απαραίτητη για να προωθήσει την προπαγάνδα της.

Ολα δείχνουν Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ζήτημα ημερών, ή και ωρών, για την ανακοίνωση του εκλεκτού της συμπολίτευσης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που παρά την επίμονη μέχρι τέλους ονοματολογία, όλα δείχνουν ότι θα είναι ο νυν επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μετά τη συγκρότηση του νέου προεδρείου της Βουλής, η μετάθεση κατά μία ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δεν φαίνεται να μεταβάλλει τον προγραμματισμό της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

Κύπρος:Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους από τον ΠτΔ: Είμαστε κυρίαρχο κράτος - Απάντηση στις «παραινέσεις» του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή


Λευκωσία: «Είμαστε κυρίαρχο κράτος και αποφασίζουμε», ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στα όσα ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στη Λευκωσία, Ρικ Τοντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», γύρω από τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ριντ κάνει παραίνεση σε σχέση με το περιεχόμενο της στρατιωτικής συμφωνίας που αναμένεται να υπογράψει η Κύπρος με τη Ρωσία, λέγοντας ότι η Λευκωσία θα πρέπει να λάβει υπόψη και την κοινή θέση της ΕΕ για τη Ρωσία.

FT: "Μισούν την Ελλάδα γιατί δημιούργησε πολιτισμό, όταν στις βόρειες χώρες βαρούσαν τα κεφάλια τους με ρόπαλα"

Στη στήλη του, που συνήθως ασχολείται με πολιτιστικά θέματα, ο Άσπντεν που είναι αρθρογράφος των Financial Times υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι έχει και ελληνικό αίμα στις φλέβες του- από την πλευρά της μητέρας του- πριν προχωρήσει στην ανάλυσή του.
 
Οπως σημειώνει, τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν μετά από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Πόρισμα-βόμβα: "Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 300 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις" - Ολόκληρο το ελληνικό χρέος! (ΒΙΝΤΕΟ)ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όλο το χρέος της χώρας χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα που έχει το θράσος να της κουνάει το "δάχτυλο" καθώς το ύψος αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου φτάνει τα 300 δισ.ευρώ!
Εάν αναλογιστεί κανείς ότι το χρέος της χώρας είναι 340 δισ. ευρώ μιλάμε για μια σχεδόν ολική διαγραφή του. Έχει βάση λοιπόν η ελληνική απαίτηση για διαγραφή του χρέους και καιρός είναι να καταλάβουν στις Βρυξέλλες ότι το εννοούμε.

Στον Guardian Μέρκελ σε Ολάντ: «Σκάσε ηλίθιε! Αυτή είναι η Ελλάδα...»

Σκίτσο παρουσιάζει τον Γάλλο πρόεδρο να εκφράζει την οδύνη του για την τραγική κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος τον διορθώνει...
Τι Ουκρανία, τι Ελλάδα. Αυτό είναι το νόημα σκίτσου του Μάρτιν Ρόουσον για τον Guardian, σύμφωνα με το οποίο η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία είναι αυτή που βιώνουμε και στη χώρα μας.

Στο σκίτσο ο Φρανσουά Ολάντ, απευθυνόμενος στη Μέρκελ, εκφράζει τη λύπη του και την ανησυχία του για το χάος και την ανθρώπινη δυστυχία στην Ουκρανία, απόρροια «της αδίστακτης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου».

Έρχονται χιόνια ακόμα και στην πλατεία Συντάγματος!

Η ΕΜΥ, με νέο έκτακτο δελτίο, προειδοποιεί πως από το απόγευμα και από τα δυτικά και βόρεια έρχονται πολικές θερμοκρασίες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου και βοριάδες, που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ
Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια, για να επηρεάσει τελικά σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

ΦΕΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ» ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Φέρτε αμέσως τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα πριν τον «αυτοκτονήσουν» οι Γερμανοί
Στον απόηχο της είδησης της αυτοκτονίας του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, Χανς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην ιστορία του γερμανικού κολοσσού και σε μια περίοδο που υποθέσεις του παρελθόντος επανέρχονται στην επικαιρότητα, βάσει και των κυβερνητικών εξαγγελιών για επανέλεγχο των σκανδάλων από το 2000 και μετά, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Γιατί αποφασίσθηκε η κατάργηση των ΜΟΜΑ;

Είναι γνωστό ποσό σημαντική ήταν η συμβολή των ΜΟΜΑ στην μεταπολεμική ανασυγκρότηση της χώρας. Tο ερώτημα όμως που γεννάται, είναι γιατί αποφασίσθηκε η κατάργηση των ΜΟΜΑ.
Προκειμένου να γίνει κατανοητό και να καταδειχθεί το μέγεθος και το εύρος της στρατιωτικής και της κοινωνικής προσφοράς αυτής της ειδικής υπηρεσίας  που αποτέλεσε το υπόβαθρο για την ανάπτυξη της  χώρας,
κρίνεται αναγκαίο να αναφερθούν τα παρακάτω στοιχεία σχετικά με την δημιουργία, την αποστολή  και τα έργα αυτής της υπηρεσίας.
Μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη  η χώρα κατά την διάρκεια  του Β” Παγκοσμίου πολέμου  αλλά και του εμφυλίου πολέμου (1946-1949). Επίσης, το κατεστραμμένο και απηρχαιωμένο οδικό δίκτυο της χώρας, δημιούργησαν την  ανάγκη  ταχείας ανασυγκρότησης της χώρας, όχι μόνο με έργα οδοποιίας αλλά και με άλλα έργα υποδομής όπως αεροδρόμια, εγγειοβελτιωτικά μικρά έργα κοινής ωφέλειας και οικοδομικά.

Γερμανία εναντίον Ελλάδας

Του Γιώργου Δελαστίκ
Από το ethnos

Καίρια η επισήμανση Βαρουφάκη προς Σόιμπλε: «Πρέπει να σεβαστούμε υπάρχοντες κανόνες (σ.σ. της ΕΕ), χωρίς όμως να διαλύουμε τη δημοκρατία με μια βαριοπούλα που να λέει ότι οι εκλογές δεν μετράνε»! Βαριοπούλα γερμανική εναντίον της δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βαριοπούλα γερμανική εναντίον των «ασήμαντων» κατά το Βερολίνο βουλευτικών εκλογών σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, πλην φυσικά της Γερμανίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Απίστευτο πανό - μήνυμα προς τους Έλληνες Γερμανού διαδηλωτή στο Βερολίνο!

http://www.toxwni.gr/media/k2/items/cache/xc652b5a7ebaada95cc4730f2fd8b8a20_L.jpg.pagespeed.ic.BY1717zS40.jpgΤο γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία που δείχνει έναν Γερμανό διαδηλωτή να ζητά... συγγνώμη από τους Έλληνες.

Ο Γερμανός συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο χαρτί που κρατούσε, έγραφε: "Έλληνες, συγγνώμη για την κυβέρνησή μας"

Τηλεμεταφορά αντικειμένων μέσω 3D εκτυπωτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί ακόμα να μην έχει εφευρεθεί η τηλεμεταφορά όπως την είχαν φανταστεί οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας ή με τον τρόπο που απεικονίστηκε στο Star Trek, δηλαδή μέσω εξαΰλωσης και επανασύνθεσης ενός αντικειμένου ή προσώπου σε απόσταση, αλλά μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων κατάφερε να στείλει ένα αντικείμενο σε απόσταση ακολουθώντας μια διαφορετική μέθοδο.

Μέσω ενός συστήματος, που το ονόμασαν "Scotty", προς τιμήν του μηχανικού του Star Trek που αναλάμβανε την τηλεμεταφορά του πληρώματος, οι Γερμανοί επιστήμονες του ινστιτούτου Hasso Plattner Institute του Potsdam, κατάφεραν να σκανάρουν ένα αντικείμενο και να το μεταδώσουν του μέσω κρυπτογραφημένης WiFi ασύνδεσης, σε έναν 3D εκτυπωτή που βροισκόταν σε απομακρυσμένη τοποθεσία, ο οποίος ανέλαβε την εκτύπωσή του. "