Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Έκθεση Κομισιόν: Μόνο οι μειώσεις μισθών ''πέτυχαν'' στην Ελλάδα

Η ίδια η Κομισιόν αναγνωρίζει πως οι σαρωτικές μειώσεις μισθών που έγιναν στους Έλληνες είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία που εξηγεί γιατί ανακάμπτει ο δείκτης της ανταγωνιστικότητας για την ελληνική οικονομία.
Στην τριμηνιαία της έκθεση η Κομισιόν διαπιστώνει πως η Ελλάδα γίνεται ολόενα και πιο ανταγωνιστική, σε σύγκριση με τα 27 κράτη της Ε.Ε, αφού τα νούμερα δείχνουν ότι επιστρέψαμε στα επίπεδα του 2001.
Δυστυχώς όμως η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα πάντα με την Κομισιόν, δεν είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται αλλά οφείλεται στις άγριες περικοπές μισθών.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι αμοιβές των εργαζομένων μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 14,5% ενώ οι τιμές των προϊόντων είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΕΣ.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ARTEMIS FM 94.4 fm,
με τον δημοσιογράφο Ευάγγελο Μπαλαμπάνη.
Λέρος 30/4/13.

Ξύπνησε η Αίτνα – Εντυπωσιακές εκρήξεις(Βίντεο)

Ξύπνησε για 13η φορά φέτος η Αίτνα, το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης...

Το Σαββατοκύριακο λάβα και στάχτη εκτοξεύονταν στον αέρα, ενώ οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους για ενδεχόμενες εκρήξεις, καθώς πυκνοί καπνοί αναδύονταν από το ηφαίστειο τις προηγούμενες ημέρες.

Η εκρήξεις ήταν μόνο θεαματικές και δεν έθεσαν σε κίνδυνο τις τοπικές κοινότητες, αν και το γειτονικό αεροδρόμιο της Κατάνιας ανέστειλε για λίγο τη λειτουργία του, προκαλώντας προβλήματα στις αερομεταφορές.

Άγριο ξύλο στη Βουλή της Βενεζουέλας(Βίντεο)

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας. Καταγγελίες και ξυλοδαρμοί βουλευτών.
Στιγμές βίας εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας την Τρίτη, προκαλώντας τον τραυματισμό βουλευτών, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνεδρίασης, στη χώρα που παραμένει υπό καθεστώς διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, για τα εκλογικά αποτελέσματα που ανέδειξαν νικητή τον Νίκολα Μαδούρο
Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι επτά από τους βουλευτές της, δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν, όταν διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης του κοινοβουλίου να τους απαγορευτεί η ομιλία στην Εθνοσυνέλευση, έως ότου, άρουν την άρνησή τους να αναγνωρίσουν τη νίκη του Νίκολα Μαδούρο, στις προεδρικές εκλογές της 14 Απριλίου.

Έντονη κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ Γκίντερ Γκρας: Με την πολιτική της Γερμανίας η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει ποτέ...

Έντονη κριτική στην Α. Μέρκελ και την κυβέρνησή της για τις θέσεις τους στην ευρωκρίση ασκεί ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας. Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή, ο Γκ. Γκρας λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ντροπή (…) όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας». Πρόκειται, όπως είπε, για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την Ελλάδα. «Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Και η Σ. Αραβία είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για τον Ταμερλάν

Νέα στοιχεία για τις φονικές επιθέσεις στη Βοστώνη βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την αμερικανική κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Daily Mail", εκτός από την Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είχε ενημερώσει την Ουάσινγκτον για τις ύποπτες κινήσεις του Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Μάλιστα, η κυβέρνηση του Ριάντ είχε απορρίψει αίτηση χορήγησης βίζα στο μεγαλύτερο αδερφό Τσαρναέφ ο οποίος ήθελε το 2011 να επισκεφθεί τη Μέκκα.

Πέντε συλλήψεις για τη διπλή ληστεία σε Βελβεντό - Φιλώτα

Πέντε συλλήψεις για τη διπλή ληστεία σε Βελβεντό - Φιλώτα
Συνελήφθησαν τα ξημερώματα οι πέντε από τους έξι υπόπτους για συμμετοχή στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και στο Φιλώτα Φλώρινας, οι οποίοι είχαν προσαχθεί χθες στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. 
Ο έκτος προσαχθείς αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του.
Οι πέντε συλληφθέντες θα προσαχθούν στο αυτόφωρο και στη συνέχεια θα προσαχθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή οι δύο από τους συλληφθέντες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους συλληφθέντες είναι οι Φοίβος Χαρίσης- Πούλος του Γεωργίου 23 χρόνων και Ντάλιος Ανάργυρος του Αθανασίου, 24 χρόνων.

Άγριος καυγάς Βενιζέλου – Παπανδρέου -Παπανδρέου: Δεν έφαγα 200.000 ευρώ. Έφαγα 20.000 -Βενιζέλος: Το πόρισμα λέει άλλα…

πασοκ,βενιζελος,παπανδρεου
Μέχρι το Περιστύλιο της Βουλής ακούγονταν χθες οι φωνές των κκ Βενιζέλου και Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχαν προκειμένου να συζητήσουν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Η κατάσταση στην Ιπποκράτους μυρίζει «μπαρούτι», ενώ το Κίνημα για μια ακόμη φορά φτάνει στα όρια της διάσπασης.
Οι δύο άνδρες ανέβασαν πολλές φορές τους τόνους κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φωνές και των δύο ορισμένες φορές ακούγονταν μέχρι έξω.
Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για ορισμένους μέσα στο κόμμα οι οποίοι, όπως είπε, τον υπονομεύουν, ενώ ο κ. Παπανδρέου εκνευρισμένος έκανε λόγο για ανθρώπους που επιχειρούν την πολιτική του εξόντωση μέσω των διαρροών για διασπάθιση του κομματικού χρήματος.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
-Εισαγγελική έρευνα με απρόβλεπτη κατάληξη, φοβούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ -Η έρευνα μπορεί να επεκταθεί στην εποχή Σημίτη και στα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens -Ο Βενιζέλος «δίνει» Ρ. Σπυρόπουλο και Ν. Αθανασάκη.
Νομοτελειακή και φυσική εξέλιξη θεωρείται πλέον η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη ''μαύρη τρύπα'' στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, μετά την επικείμενη δημοσιοποίηση του πορίσματος ελέγχου που διενεργήθηκε για την περίοδο 2004-2011.
Πολλά στελέχη, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το άνοιγμα μιας διαδικασίας που θεωρούν ότι θα τραυματίσει το ΠΑΣΟΚ και ενδέχεται να το οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση.
Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης διεμήνυσε την ανησυχία του στον κ. Βενιζέλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ.

Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα γεμάτα σοφία και μυαλό!

Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα.. γαϊδούρια σε άλογα. Όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε:«Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε με την ψήφο σας χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;»

Ένας μοχθηρός άνθρωπος ήθελε να προφυλάξει το σπίτι του από κάθε κακό. Προς τούτο τοποθέτησε στην πόρτα μια επιγραφή που έλεγε: "Κανένα κακό μη μπει στο σπίτι αυτό".Ο Διογένης διαβάζοντας την επιγραφή παρατήρησε:«Μα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από που θα μπει;»

Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P

 Dow14.839,8021,05 0,14%  



  Nasdaq3.328,7921,77 0,66%  

Η Wall Street χθες
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο S&P 500 τερματίζοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης κατέγραψε μηνιαία κέρδη 1,8% συμπληρώνοντας έξι διαδοχικούς ανοδικούς μήνες που αποτελεί το μεγαλύτερο θετικό σερί από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε επίσης 1,8% για τον Απρίλιο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 2% σε μηνιαία βάση.

Οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν να τερματίσουν τις συναλλαγές σε ανοδικό έδαφος μετά από εναλλαγές προσήμου σε κλίμα επιφυλακτικότητας ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αύριο.

Την διστακτικότητα των επενδυτών διαμόρφωσαν και οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας με τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας να αποδεικνύονται καλύτερα των εκτιμήσεων και τα στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης να απογοητεύουν.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική αγορά κατοικίας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς με τις τιμές των αμερικανικών κατοικιών να κινούνται ανοδικά και το Φεβρουάριο φτάνοντας τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης από το 2006, όπως έδειξαν τα στοιχεία των δεικτών Standard & Poor΄s Case-Shiller.

Έρευνα προτεραιοτήτων της Περιφέρειας

Έρευνα του καθηγητή

Επαμεινώνδα Πανά
Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής 
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,