Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Άγριο ξύλο στη Βουλή της Βενεζουέλας(Βίντεο)

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας. Καταγγελίες και ξυλοδαρμοί βουλευτών.
Στιγμές βίας εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας την Τρίτη, προκαλώντας τον τραυματισμό βουλευτών, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνεδρίασης, στη χώρα που παραμένει υπό καθεστώς διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, για τα εκλογικά αποτελέσματα που ανέδειξαν νικητή τον Νίκολα Μαδούρο
Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι επτά από τους βουλευτές της, δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν, όταν διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης του κοινοβουλίου να τους απαγορευτεί η ομιλία στην Εθνοσυνέλευση, έως ότου, άρουν την άρνησή τους να αναγνωρίσουν τη νίκη του Νίκολα Μαδούρο, στις προεδρικές εκλογές της 14 Απριλίου.

"Μέχρι να αναγνωρίζουν τις αρχές, τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας και την κυρίαρχη βούληση του λαού μας, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα πρέπει να πηγαίνουν να μιλούν στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι εδώ σε αυτή την Εθνοσυνέλευση", δήλωσε ο πρόεδρος της Ντιοσντάδο Καπέλο.
"Μπορούν να μας νικήσουν να μας φυλακίσουν, να μας σκοτώσουν, αλλά εμείς δεν θα πουλήσουμε τις αρχές μας», δήλωσε ο Χούλιο Μπόρχες, ένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, δείχνοντας το μελανιασμένο και ματωμένο πρόσωπό του.
"Αυτά τα χτυπήματα μας δίνουν περισσότερη δύναμη" συμπλήρωσε.
Και οι δύο πλευρές, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση, αλληλοκατηγορούνται για την "έναρξη της βίας" στη συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Μαδούρο, ο οποίος είναι ο πολιτικός κληρονόμος του εκλιπόντα σοσιαλιστή ηγέτη Ούγκο Τσάβες, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες με μόλις 1,5 ποσοστιαία μονάδα.
Ο Καπρίλες έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του, ισχυριζόμενος ότι έγιναν χιλιάδες παρατυπίες κατά την ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου