Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Άγριος καυγάς Βενιζέλου – Παπανδρέου -Παπανδρέου: Δεν έφαγα 200.000 ευρώ. Έφαγα 20.000 -Βενιζέλος: Το πόρισμα λέει άλλα…

πασοκ,βενιζελος,παπανδρεου
Μέχρι το Περιστύλιο της Βουλής ακούγονταν χθες οι φωνές των κκ Βενιζέλου και Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχαν προκειμένου να συζητήσουν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Η κατάσταση στην Ιπποκράτους μυρίζει «μπαρούτι», ενώ το Κίνημα για μια ακόμη φορά φτάνει στα όρια της διάσπασης.
Οι δύο άνδρες ανέβασαν πολλές φορές τους τόνους κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φωνές και των δύο ορισμένες φορές ακούγονταν μέχρι έξω.
Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για ορισμένους μέσα στο κόμμα οι οποίοι, όπως είπε, τον υπονομεύουν, ενώ ο κ. Παπανδρέου εκνευρισμένος έκανε λόγο για ανθρώπους που επιχειρούν την πολιτική του εξόντωση μέσω των διαρροών για διασπάθιση του κομματικού χρήματος.

Η κατάσταση θύμισε χθες την περίοδο του 2007, με την συζήτηση να εξελίσσεται σε άγριο καυγά.
Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ψυχροπολεμικό. Βενιζέλος και Παπανδρέου έστειλαν ξεκάθαρα εκατέρωθεν μηνύματα πως στο κόμμα μόνο ένας από τους δύο χωράει.
Τα πνεύματα στη χθεσινή συνάντηση οξύνθηκαν όταν ο Ευ. Βενιζέλος επεχείρησε να παραδώσει φάκελο στον Γ. Παπανδρέου με όλα τα στοιχεία της περιόδου 2004-2011 ώστε να δει που λείπουν τα παραστατικά.
Ο κ. Παπανδρέου βλέποντας τον φάκελο εξοργίστηκε και άρχισε να φωνάζει αρνούμενος να παραλάβει το φάκελο με τα στοιχεία.
«Αυτό είναι υποτιμητικό. Αφορά τους χειριστές των οικονομικών, όχι ένα Πρόεδρο του κόμματος. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει» φέρεται να ήταν η αντίδρασή του.
Ο Ευ. Βενιζέλος εκνευρισμένος άρχισε να ωρύεται και επιτέθηκε φραστικά στον πρώην πρωθυπουργό εκστομίζοντας «βαριές» κουβέντες.
Βενιζέλος: «Ο Καρχιμάκης με υπονομεύει. Δεν θα έκανε τίποτα αν δεν τον άφηνες εσύ. Να μαζέψεις τους φίλους σους στο κόμμα».
Παπανδρέου: «Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να εκφράζεται. Άλλοι έχουν αναφορά στον Γιώργο ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ όμως δεν είμαι από πίσω. Τα περί διασπάθισης  χρήματος είναι απαράδεκτα,  δεν έπρεπε να τα επιτρέψεις. Το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200.000 αλλά 20.000.
Βενιζέλος: «Εγώ δεν είμαι ταξιδιωτικό γραφείο, εδώ είναι ο φάκελος που τα έχει όλα».
Η κατάσταση στην Ιπποκράτους είναι τεταμένη και το βέβαιο είναι πως παρά την προσπάθεια από στελέχη για να πέσουν οι τόνοι  το κλίμα φορτίζεται επικίνδυνα μετά και τις εισηγήσεις για διαγραφή του κ. Παπανδρέου.
Το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» και φέρνει στην επιφάνεια «βρόμικες» υποθέσεις που ορισμένοι θα ήθελαν να θάψουν. Η… μπάλα αναμένεται να παρασύρει όχι μόνο τον Γ. Παπανδρέου αλλά και στελέχη που έδρασαν πριν από το 2004, όπως ο Κ. Σημίτης.
Κανείς, πάντως, δεν θα ήθελε εισαγγελέα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς η έρευνα ενδέχεται να συμπεριλάβει και την περίοδο Κώστα Σημίτη, με τα «μαύρα χρήματα» της Siemens, που ναι μεν βρίσκεται στη δικαιοσύνη πλην όμως έχει βαλτώσει. Μπορεί επίσης να επεκταθεί και σε άλλα κόμματα που αντιμετωπίζουν ελλείμματα ή καταγγελίες για κακοδιαχείριση.
Ο Ευ. Βενιζέλος δεν έχει περιθώρια παρά μόνο να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια, γεγονός που αντικειμενικά συμφέρει και τον προκάτοχό του, που εξακολουθεί και δηλώνει πιστός στη διαφάνεια.
 
ΠΗΓΗ  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου