Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Και η Σ. Αραβία είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για τον Ταμερλάν

Νέα στοιχεία για τις φονικές επιθέσεις στη Βοστώνη βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την αμερικανική κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Daily Mail", εκτός από την Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είχε ενημερώσει την Ουάσινγκτον για τις ύποπτες κινήσεις του Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Μάλιστα, η κυβέρνηση του Ριάντ είχε απορρίψει αίτηση χορήγησης βίζα στο μεγαλύτερο αδερφό Τσαρναέφ ο οποίος ήθελε το 2011 να επισκεφθεί τη Μέκκα.


Επικαλούμενη Σαουδάραβα αξιωματούχο ο οποίος έδωσε συνέντευξη στη βρετανική ταμπλόιντ υπό καθεστώς ανωνυμίας, η Daily Mail αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του Ριάντ είχε στείλει γραπτή επιστολή στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών κάνοντας λόγο για ύποπτες κινήσεις του Ταμερλάν αλλά και τριών Πακιστανών, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι μάχονταν για "τζιχάντ" (ιερό πόλεμο) κι ότι σχεδίαζαν επίθεση σε μεγάλη αμερικανική πόλη.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, η "Daily Mail" εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πραγματοιήθηκε η απρογραμμάτιση συνάντηση στο Λευκό Οίκο του Σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα πριν από λίγες ημέρες.

Η βρετανική ταμπλόιντ επισημαίνει επίσης ότι το Ριάντ είχε προειδοποιήσει και την κυβέρνηση του Λονδίνου κι ότι οι συστάσεις προς τη Βρετανία και τις ΗΠΑ δεν έγιναν με βάση την κινητοποίηση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών από το 2011 για την επικινδυνότητα του Ταμερλάν.

Εκτός , λοιπόν, από τη Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είχε ενημερώσει την κυβέρνηση Ομπάμα για τον Ταμερλάν και παρά το γεγονός ότι το FBI και η CIA τον είχαν συμπεριλάβει στη λίστα με τους εν δυνάμει τρομοκράτες, η Ουάσινγκτον έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Την ίδια ώρα, μετά τον εντοπισμό γυαικείου DNA σ' έναν από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς ποιυ σκόρπισαν τον θάνατο και τον πανικό στο μαραθώνιο της Βοστώνης, το FBI έλαβε δείγμα γενετικού υλικού από την χήρα του Ταμερλάν προκειμένου να αποσαφηνίσει το ρόλο της στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου