Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απώλειες καταγράφει ο δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 13:32, ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρούσε σε ποσοστό 2,77% στις 296,08 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 104,77 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 2,68%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα σε 593.181,91 ευρώ.

Ολοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται πτωτικά, εξαιρουμένου του δείκτη της Εναλλακτικής Αγοράς.

Εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα το «Κίνημα της πατάτας»

Εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα το «Κίνημα της πατάτας»
Διαστάσεις σε όλη τη χώρα λαμβάνει το «κίνημα της πατάτας», που ξεκίνησε από την Κατερίνη με σκοπό να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες.
Κοινωνικά παζάρια οργανώνονται πλέον σε όλη τη χώρα με τους παραγωγούς και τους πολίτες να αναζητούν τρόπους συνεργασίας και επέκτασης του Κινήματος σε όλη την Ελλάδα.
Οι κινήσεις οργανωμένων ομάδων πολιτών να αγοράζουν κηπευτικά και άλλα τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς σηματοδοτούν το τέλος εποχής… για τους χονδρεμπόρους των αγροτικών προϊόντων.
Πολίτες σε όλη τη χώρα στέλνουν το μήνυμα «Δεν πάει άλλο» και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την πάταξη του παραεμπορίου και μεσαζόντων.

Εταιρείες από ΗΠΑ, Γαλλία, Νορβηγία θέλουν να ψάξουν για πετρέλαιο

Στις τρεις σήμερα το μεσημέρι εκπνέει επισήμως η προθεσμία που έχει τεθεί από το υπουργείο Ενέργειας για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να καταθέσεις αιτήσεις προκειμένου να λάβουν άδεια από το ελληνικό δημόσιο για τη διεξαγωγή πετρελαϊκών ερευνών στο Ιόνιο και ανοικτά της Κρήτης.

Μία ώρα νωρίτερα, ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να συνομιλήσει και να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις.

Διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης Δικογραφίες για Παπουτσή - Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εις βάρος του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η πρώτη σχηματίστηκε μετά από αίτημα του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά «στην εγκληματικότητα γύρω από τα Προπύλαια».

Επίτροπο αντί Χρυσοχοΐδη θέλει ο Ρέσλερ

Περισσότερο από μια "απλή" αντιπαράθεση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη θα πρέπει να θεωρηθεί η νέα τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Μετά την πρόσφατη επίθεση του κ. Ρέσλερ στον κ. Χρυσοχοϊδη για τα πεπραγμένα του Έλληνα υπουργού και τις επικρίσεις ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν έχει πάρει μπροστά, ο Γερμανός αντικαγκελάριος προτείνει ξανά την τοποθέτηση επιτρόπου για την Ελλάδα. .

Στα κοιτάσματα της περιοχής ο ρωσικός «κολοσσός» Προτάσεις για συνεταιρισμό σε Νoble-Delek έκανε η Gasprom



Λευκωσία: Ο ρωσικός «κολοσσός» στον τομέα ενέργειας γίγαντας Gasprom, βρίσκεται αυτές τις μέρες με ανώτατα στελέχη του στο Ισραήλ, χωρίς να αποκρύβει τους σκοπούς του: Έλεγχος των κοιτασμάτων της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ώστε να μην επηρεαστεί το μονοπώλιό του προς την Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι προ μηνών, εμμέσως πλην σαφώς, είχε ξεκαθαρίσει τους στόχους του αυτούς και σε επαφές και σε κυπριακό έδαφος, με τη ΡΑΕΚ, τη ΔΕΦΑ και κυβερνητικούς παράγοντες.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη η ισραηλινή οικονομική εφημερίδα «Calcalist» (η «Εconomist» του Ισραήλ), η ηγετική ομάδα της Gasprom είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Νoble Εnergy και τον επικεφαλής της Delek, Γιτσάκ Τσιούβα, με αντικείμενο συζήτησης την εξαγορά σημαντικού μεριδίου στο κοίτασμα «Λεβιάθαν».

ΧΑ: "Κολλημένος" στις 750 ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital

Σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης και με εναλλαγές προσήμου η κίνηση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ την Παρασκευή, στο κλίμα που διαμορφώνει το χθεσινό «οκ» του Eurogroup.

Σε θετικό έδαφος, με κέρδη έως 3,91% νωρίτερα, κινείται ο δείκτης των τραπεζών, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Eurobank, TT και ΕΤΕ, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές των Τιτάν, Jumbo και Τρ. Κύπρου, με απώλειες άνω του 2%.

«Σταδιακά εδραιώνεται -από την ροή νέων- η πεποίθηση ότι το σφιχτό χρονοδιάγραμμα ενεργειών που απαιτείται για την εκταμίευση των δανείων που απορρέουν από την συμφωνία του νέου μνημονίου θα τηρηθεί, απομακρύνοντας οριστικά αρνητικά σενάρια που σχετίζονταν με αστοχίες και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του PSI» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

Με το... δεξί στο Μάρτιο το αμερικανικό χρηματιστήριο



  Dow12.980,3028,23 0,22%  



  Nasdaq2.988,9722,08 0,74%  

Η Wall Street χθες
Η μικρή οπισθοχώρηση της Wall Street στον απόηχο ανεπιβεβαίωτου δημοσιεύματος για έκρηξη αγωγού στη Σαουδική Αραβία λίγο πριν τη λήξη, δεν κατάφερε να της στερήσει την άνοδο και την ανάκτηση μέρους των χθεσινών απωλειών.

Θετικός πρωταγωνιστής στο ταμπλό ο χρηματοπιστωτικός και ο τεχνολογικός κλάδος.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 28,20 μονάδες (0,22%) κλείνοντας στις 12.980,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 22,00 μονάδων (0,74%) και έκλεισε στις 2.988,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 8,40 μονάδων (0,62%) κλείνοντας στις 1.374,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η JP Morgan Chase κλείνοντας στα 40,37 δολάρια με άνοδο 1,13 δολ. ή σε ποσοστό 2,88%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 1,88% και κλείσιμο στα 8,12 δολάρια και η Pfizer Inc, η οποία έκλεισε στα 21,49 δολάρια με άνοδο 1,73%.