Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Επίτροπο αντί Χρυσοχοΐδη θέλει ο Ρέσλερ

Περισσότερο από μια "απλή" αντιπαράθεση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη θα πρέπει να θεωρηθεί η νέα τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Μετά την πρόσφατη επίθεση του κ. Ρέσλερ στον κ. Χρυσοχοϊδη για τα πεπραγμένα του Έλληνα υπουργού και τις επικρίσεις ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν έχει πάρει μπροστά, ο Γερμανός αντικαγκελάριος προτείνει ξανά την τοποθέτηση επιτρόπου για την Ελλάδα. .


Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επισημαίνει μάλιστα ότι το έργο της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να ανατεθεί σε ένα από τους ευρωπαίους επιτρόπους. Σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Ρέσλερ, το έργο του επιτρόπου θα ήταν η προώθηση της ανάπτυξης, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ο συντονισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μεταφέροντας μια αντίληψη που φαίνεται πως εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο στη γερμανική πλευρά, ο κ. Ρέσλερ σημειώνει : "Κάποιες φορές έχω την εντύπωση πως ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση των θυσιών που είναι απαραίτητες, αλλά οι ελληνικές ελίτ δεν θέλουν να απαρνηθούν τα προνόμιά τους" και μεταφέρει την εκτίμησή του πως είναι σημαντικό "να προθυμοποιηθεί επιτέλους η Ελλάδα για περισσότερη συνεργασία".

ΠΗΓΗ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου