Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Εταιρείες από ΗΠΑ, Γαλλία, Νορβηγία θέλουν να ψάξουν για πετρέλαιο

Στις τρεις σήμερα το μεσημέρι εκπνέει επισήμως η προθεσμία που έχει τεθεί από το υπουργείο Ενέργειας για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να καταθέσεις αιτήσεις προκειμένου να λάβουν άδεια από το ελληνικό δημόσιο για τη διεξαγωγή πετρελαϊκών ερευνών στο Ιόνιο και ανοικτά της Κρήτης.

Μία ώρα νωρίτερα, ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να συνομιλήσει και να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρκατορείου Ειδήσεων, τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες, εξειδικευμένες στον τομέα των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και τη Γαλλία υπέβαλαν αιτήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πραγματοποίηση ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις εταιρείες που έχουν ήδη καταθέσει φακέλους περιλαμβάνονται οι ION, TGS-NOPEC, CGG Veritas και Dolphin Geophysical, ενώ ενδιαφέρον για τη διαδικασία είχε επιδείξει στο παρελθόν και η Νορβηγική PGS, στελέχη της οποίας έχουν επισκεφθεί το ΥΠΕΚΑ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 3 σήμερα το μεσημέρι, οπότε δεν αποκλείεται στη λίστα των ενδιαφερομένων να προστεθούν και άλλες εταιρίες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου