Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Guardian: Οι ελληνικοί θησαυροί μιλούν για 8.000 χρόνια Ιστορίας -Αρχαία εκθέματα πηγαίνουν στην Αυστραλία και εντυπωσιάζουν (Εικόνες)

Για άλλη μια φορά οι θησαυροί της αρχαίας Ελλάδας έρχονται να υποκαταστήσουν το κύρος της σύγχρονης Ελλάδας. Με αφομή την επικείμενη έκθεση στο Ελληνικό Μουσείο της Αυστραλίας, ο βρετανικός Guardian γράφει γι' αυτή την ανεκτίμητη πολιτιστική προσφορά των προγόνων μας.
Αναφέρει πως τα εκθέματα θα «μιλήσουν» με τον απαράμιλλο τρόπο τους για 8000 χρόνια Ιστορίας. Από το Μουσείο Μπενάκη στο Ελληνικό Μουσείο στη Μελβούρνη και με αφορμή την έκθεση «Θεοί, Μύθοι, θνητοί», εκθέματα διαφορετικών περιόδων θα μπορούν να αναπτύξουν μια έντονη σχέση με το αυστραλιανό κοινό, αλλά και με τους ομογενείς. Τα εκθέματα θα παραμείνουν για μια δεκαετία.

Ο Ελληνισμός ως μαλάκιον Γενικής θεωρίας Σχετικότητας

Του Ν. Λυγερού

Είναι σίγουρα μια ανορθόδοξη προσέγγιση να εξετάζουμε τον Ελληνισμό ως μαλάκιον της Γενικής θεωρίας της Σχετικότητας του Einstein και σίγουρα δεν είναι το μόνο μοντέλο, αφού θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα όπως η έννοια του τριπλού σημείου επαφής των δυναμικών συστημάτων μέσω της έννοιας της βαλκανοποίησης ή του παράξενου ελκυστή της μορφοκλασματικής ανάλυσης. Σε κάθε περίπτωση το μαλάκιον είναι ένα ανθεκτικό σημείο αναφοράς όταν τα πράγματα δεν είναι γραμμικά. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να φανταστούμε την ιστορία ως το ανάλογο της βαρύτητας στη Γενική θεωρία και αυτή να είναι το θεμελιακό στοιχείο που τροποποιεί τους χάρτες, όπως η βαρύτητα παραμορφώνει τα συστήματα αναφοράς του Γαλιλαίου. Επίσης γνωρίζουμε ήδη την αλλαγή που προκαλεί η Ειδική θεωρία της Σχετικότητας με την εισαγωγή των μετασχηματιστών του Lorenz.

Διάλεξη Ν.Λυγερού"ΑΟΖ, Ζεόλιθος, Καινοτομία"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "ΑΟΖ, Ζεόλιθος, Καινοτομία". 
Πολύκεντρο Μοιρών. 
Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, ώρα 19:00. 

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης(Βίντεο)

                                                     
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης
25/08/2014

Ανακαλύφθηκε ο "Ατρόμητος": Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που εμφανίστηκε στη Γη (Εικόνες)

Το σώμα του είχε το μέγεθος σπιτιού, ζύγιζε όσο ένα κοπάδι ελέφαντες και πιθανώς υπήρξε το μεγαλύτερο ζώο που περπάτησε ποτέ στη Γη, του οποίου το βάρος είναι δυνατό να υπολογιστεί από τα απολιθώματά του.
 
Πρόκειται για τον «Dreadnoughtus» («Ατρόμητος»), που είχε μήκος 26 μέτρων, βάρος περίπου 65 τόννων και τον οποίο ανακάλυψαν επιστήμονες στη νότια Αργεντινή, συγκεκριμένα στην Παταγωνία, εκεί όπου και άλλα απολιθωμένα απομεινάρια γιγάντων του παρελθόντος έχουν βρεθεί. Στη δική του όμως περίπτωση, είναι εντυπωσιακό, ότι ο σκελετός του είναι ασυνήθιστα καλά διατηρημένος, σε ποσοστό περίπου 70%, χωρίς το κεφάλι.

Για ποιο λόγο αυξάνεται η αστυνομική προστασία στον τύμβο στην Αμφίπολη

Ενισχύεται η αστυνομική φρούρηση στον αρχαιολογικό χώρο των ανασκαφών της Αμφίπολης στον τύμβο Καστά, στη Μεσολακκιά Σερρών.
 
Την ενίσχυση της φρούρησης ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας και ο υπουργός είπε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Πανικός στο Λονδίνο! - Βρέθηκε γυναίκα αποκεφαλισμένη σε αυλή

- Η δολοφονία της γυναίκας έγινε σε περιοχή του βόρειου Λονδίνου
- Σύμφωνα με τις αρχές, αποκεφαλίστηκε με ένα μεγάλο μαχαίρι
- Η Σκότλαντ Γιαρντ συνέλαβε έναν 25χρονο ύποπτο, τον οποίο ανακρίνει
- Φόβοι της αστυνομίας ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που συνδέεται με τους τζιχαντιστές
- Πριν από δυο ημέρες ένας τζιχαντιστής αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο, Στίβεν Σότλοφ
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Λονδίνου, μετά τον εντοπισμό μιας αποκεφαλισμένης γυναίκας. Η σορός της εντοπίστηκε στην πίσω αυλή σπιτιού και -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- δολοφονήθηκε με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Αγιο Ορος: Σκοτώθηκε μοναχός προσπαθώντας να σώσει δύο πυροσβέστες

Πυροσβεστικό όχημα και αυτοκίνητο έπεσαν σε χαράδρα όταν υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μοναχόςΤραγική κατάληξη είχε για ένα μοναχό η προσπάθειά του να σώσει δύο πυροσβέστες. Ο μοναχός Αθανάσιος της Μονής Χιλανδραρίου δεν δίστασε ούτε στιγμή να ρισκάρει ακόμα και την ίδια του τη ζωή όταν είδε ένα πυροσβεστικό όχημα να πέφτει σε χαράδρα.

Το σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ορους. Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου νεκρός είναι ο μοναχός Αθανασίος, της Μονής Χιλανδαρίου και τραυματισμένοι δύο πυροσβέστες. Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

«Σχέδιο Ανεξάρτητου Αιγαίου» προβλέπει απόσχιση της Δυτικής Τουρκίας


Του ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ


Όσο και αν αυτό ακούγεται πρωτοφανές, φαίνεται πως μια... τελευταία πρωτοβουλία απόσχισης της δυτικής Μικράς Ασίας που ξεκίνησε με απροσδόκητο τρόπο, είναι ένα πρώτο σοβαρό σημάδι για έντονες διασπαστικές τάσεις που αναμένονται,
σύμφωνα και με πολλά ξένα Κέντρα Στρατηγικών Ερευνών, να ξεσπάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Τουρκία μετά και την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία. Να μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Ερντογάν έχει χαρακτηριστεί σαν ο «μοιραίος» άνθρωπος που θα επιφέρει την τελική καταστροφή της σύγχρονης Τουρκίας με την μορφή που επέζησε από το 1922 μέχρι σήμερα.

Τύμβος της Αμφίπολης vs... Αρχηγείο της Apple (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Τους χωρίζουν περίπου 2.400 χρόνια, όμως ο τύμβος της Αμφίπολης και το αρχηγείο της Apple στη Σίλικον Βάλεϊ έχουν περισσότερα κοινά απ' όσα φαντάζεστε

Τι κοινό μπορεί να έχει (δείτε εικόνες και βίντεο)…


... ο τύμβος στην Αμφίπολη και το αρχηγείο της Apple στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια; Και τα δύο συμβολίζουν δύο δυναστείες, που, παρότι τις χωρίζουν περίπου 2.400 χρόνια, εμφανίζουν αξιοσημείωτες ομοιότητες σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική τους.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και το video που ακολουθούν, η ομοιότητα στις δύο κατασκευές είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.