Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ικτίνος και Καλλικράτης: Οι αρχιτέκτονες του Παρθενώνα

Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτηςήταν οι δύο περίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Παρόλο που η φήμη τους ήταν μεγάλη, δεν έχουμε ιδιαίτερες αναφορές για τη γέννηση, τη ζωή και το θάνατο τους. Ωστόσο τα έργα τους, αιώνιες αποδείξεις της ζωής και της δράσης τους, μας μιλούν για αυτούς με τον τρόπο που τα χνάρια στην άμμο μιλούν για το μέγεθος του ανθρώπου που τα σχημάτισε. Οι ναοί και τα έργα που κατασκεύασαν ήταν μεγάλα, σε σημασία και τελειότητα.

Ν. Λυγερός: "Πέντε κινήσεις για μια σιωπή"(Βίντεο)



Ν. Λυγερός: "Πέντε κινήσεις για μια σιωπή". 
2ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών, 
Κυριακή 24 Απριλίου 2016, ώρα: 19.00

Διαλέξεις και Συνεντεύξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Το ιερό και ανθρώπινο πνεύμα του οίνου".
ΟΙΝΟΤΕΚΑ, Γερωνυμάκη 4-6. Ηράκλειο.
Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Κομισιόν: Στρατηγικής σημασίας για ΕΕ τα αποθέματα αερίου της Κύπρου - «Η Κομισιόν αναγνωρίζει τη δυναμική της Ανατολικής Μεσογείου»

Βρυξέλλες: Η Κομισιόν εξετάζει τον τρόπο αξιοποίησης και την επίπτωση των πιθανών κυπριακών αποθεμάτων φυσικού αερίου στην υποθαλάσσια ζώνη Κύπρου - Ισραήλ, με στόχο τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μίγματος που χρησιμοποιεί η ΕΕ, αλλά και το σπάσιμο της ενεργειακής απομόνωσης της νήσου, λέει στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Γιάκουμπ Αντάμοβιτς.

Μιλώντας κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, ο Γιάκουμπ Αντάμοβιτς είπε πως "ακόμα και να είναι νωρίς να αποτιμήσουμε το μέγεθος των αποθεμάτων, η Κομισιόν παρακολουθεί εξαιρετικά στενά τις εξελίξεις στο οικόπεδο αερίου", όπως το ονόμασε "της Κύπρου".

Ηφαίστειο Κιλαουέα – Η φωτιά εντός (Bίντεο)


Η Χαβάη, όπως και όλα τα νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος, διαμορφώθηκε από ηφαίστεια αναδυόμενα από τον πυθμένα της θάλασσας από μια πηγή μάγματος, που περιγράφεται στη γεωλογική θεωρία ως θερμό σημείο.

Η διαδικασία αυτή συνεχίζει να δημιουργεί νησιά. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα και η συνεχής διάβρωση δημιούργησαν εντυπωσιακά γεωλογικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Reuters: Απίθανο να υπάρξει συμφωνία Αθήνας- δανειστών αυτή την εβδομάδα

Οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές ξεκίνησαν εκ νέου, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση και να «ξεκλειδώσουν» πάνω από 5 δισ. ευρώ βοήθειας.

Ομως, το Reuters εκτιμά ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα, παρά τις αρχικές ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα να έχει γίνει αυτό πριν από το Πάσχα, όπως σημειώνει.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται ακραία φαινόμενα

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (25/04/2016), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας θα συνθέσουν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς άνεμους.

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας θα πρέπει να ψάξει νέο υπουργό Οικονομικών - Γιατί ο Τσακαλώτος πιστεύει ότι τον πολεμούν από το Μαξίμου

Ο πόλεμος με τα παπαγαλάκια του Μαξίμου που θέλουν να τον φάνε εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων, οι φήμες που διαρρέουν περί παραίτησής του και η διαφοροποίησή του από τους «53+»
Η σχετικότητα του χρόνου μπορεί να μην ήταν κάτι που απασχόλησε τον Αϊνστάιν, ωστόσο καίει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο: θα ήθελε παραπάνω χρόνο για τις διαπραγματεύσεις, αλλά προσδοκά σύντομο χρόνο όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που αποτελεί για εκείνον ύψιστη προτεραιότητα.