Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή "Casus Belli" με τη Δήμητρα Αλεξάκη
Κανάλι 10
14/02/2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου
"Άκου, Ρώτα, Μάθε". ΕΡΤ-3 102FM
15/02/2012

Τουρκικό ερευνητικό μεταξύ Ρόδου & Μεγίστης μετά τον "βομβαρδισμό" του Αγαθονησίου


Mετά τον "εκπαιδευτικό" βομβαρδισμό του Αγαθονησίου, η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστρελορίζου με την αποστολή του ερευνητικού σκάφους R/V BILIM το οποίο θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Μερσίνας και Ρόδου.
Το τουρκικό σκάφος R/V BILIM-2 (μήκος 40.36 μέτρα, πλάτος 9.47 μέτρα, εκτόπισμα 433 τόνους,  βύθισμα 3.80 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 11.5 knots, ταχύτητα πλεύσης 9.5 knots, εμβέλεια 6500 ναυτικά μίλια),το οποίο ανήκει στο πανεπιστήμιο METU θα ξεκινούσε χτές 14 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την NAVTEX 109/12 που εκδόθηκε πριν από δύο ημέρες, έρευνες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μερσίνας και των παράκτιων περιοχών απέναντι από την Ρόδο συμπεριλαμβάνοντας στο δρομολόγιο του τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελορίζου.

Πανικός στην Βουλή μετά την απόφαση Παπούλια να παραιτηθεί από τον μισθό του

Από το newsit

Δεν πρόλαβε να περάσει λίγη ώρα από την δήλωση Παπούλια ότι παραιτείται του μισθού του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην Βουλή έπεσε πανικός!

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, τα πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής δεν είχαν τελειωμό και όσα ακούγονταν δεν τιμούσαν καθόλου τους εθνοπατέρες...

"Τι; Τώρα περιμένουν να το κάνουμε κι εμείς;", "Ποιός ξέρει τι θα μας σούρουν απόψε στα δελτία", "Πως να παραιτηθούμε από τους μισθούς μας; 'Εχουμε τόσα γραφεία και τόσο προσωπικό και έξοδα κάθε μήνα!", "Ωχ! Δεν θα το αποφύγουμε κι εμείς!"

Δικαίωση Μητσοτάκη για την οικονομία, 20 έτη μετά (Βίντεο)

Βίντεο: Δικαίωση Μητσοτάκη για την οικονομία, 20 έτη μετά

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου  από το newsbomb


Βίντεο ντοκουμέντο από ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή για την κατάρρευση της εθνικής οικονομίας και στην προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήδη από το 1994!
Η επανεμφάνιση του Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τις δηλώσεις του για τη λειτουργία και το ύφος της μεταβατικής κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου αποτέλεσε αφορμή για να δούμε ποιες επισημάνσεις έκανε ήδη από το 1994.
Λίγους μήνες μετά την εκλογική ήττα του 1993, η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεψε με διαθέσεις να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ακολούθησε από το Ιούνιο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989 όταν ανεκόπη η ταχεία διολίσθηση της εθνικής οικονομίας.

“Verboten” από Σόιμπλε και εκβιασμός σε Ελλάδα (Βίντεο)

“Verboten” από Σόιμπλε και εκβιασμός σε Σαμαρά
Οι μελανοχιτώνες του οικονομικού Ράιχ απαγορεύουν τη διεξαγωγή εκλογών τον Απρίλιο και απειλούν με οικονομική «νύχτα κρυστάλλων» για τον ελληνικό λαό
Το μαχαίρι στο λαιμό βάζουν πλέον τρόικα και Γερμανία στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στους δύο πολιτικούς αρχηγούς που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Μετά την υπογραφή του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι θα εφαρμοστεί το Νέο Μνημόνιο, η Γερμανία «χτυπά» και πάλι ζητώντας να αναβληθούν οι εκλογές, προφασιζόμενη τα 150 εκατ. ευρώ που θα κοστίσουν.
Η Καγκελαρία και το εξαπτέρυγο των Γερμανών πλουτοκρατών, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, επιβάλουν στα κόμματα να συμφωνήσουν ύστερα από εξουθενωτικό εκβιασμό σε:

Βρήκαν δουλειά στους βουλευτές

Βρήκαν δουλειά στους βουλευτές
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb


Τώρα που η ανθρώπινη, υγιής και δημοκρατική Ευρώπη βρήκε την φωνή της και καταγγέλλει τις χιτλερικές, ναζιστικές μεθόδους της Γερμανίας και των συνεταίρων της σε βάρος της Ελλάδας ας στεφτούν οι δικοί μας κηφήνες- πολιτικοί την παρακάτω πρόταση:Να ξεκινήσουμε από την δροσιά του Γάλλου σοσιαλιστή ηγέτη και σχεδόν βέβαιου αυριανού πρόεδρου της Γαλλίας , Φρανσουά Ολάντ που μίλησε για κτηνώδης στραγγαλισμό της Ελλάδας από τους αδίστακτους Γερμανούς,Ολλανδούς, Φιλανδούς.

Αυστρία: «Πουλήστε τα νησιά για να αποκτήσετε φίλους»

Αυστρία: «Πουλήστε τα νησιά για να αποκτήσετε φίλους»
Δυσάρεστη έκπληξη για την χώρα μας προκάλεσε η χθεσινή πρόταση του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, να πουλήσουμε τα νησιά μας για να σωθούμε!
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται μία τέτοια πρόταση, καθώς Γερμανία και Αμερική ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση μερικών βραχονησίδων, προκειμένου να γλιτώσουμε από το οικονομικό «ναυάγιο».
Μάλιστα, στον παρελθόν, αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδιδαν δήθεν αγγελίας πώλησης ελληνικών τμημάτων γης.
Η νέα αυτή πρόκληση που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις έρχεται από την Αυστρία.

Εκπαραθυρώνουν τον Γιώργο!

Εκπαραθυρώνουν τον Γιώργο!
Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου θα αμφισβητήσουν άμεσα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και θα ζητήσουν «εδώ και τώρα» αποχώρησή του από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσουν στην εκλογή νέου προέδρου από το Συνέδριο ή την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.
Η ψηφολογία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έχει επηρεαστεί αρνητικά μετά τους τριγμούς στην κυβέρνηση. Ωστόσο, ορισμένοι εκφράζουν ικανοποίηση για την αποχώρηση των «παπανδρεϊκών» στελεχών, τα οποία κατ' αυτούς αποτελούσαν πρόβλημα για τη μετάβαση του ΠΑΣΟΚ στη νέα περίοδο.

Παραιτήθηκε του μισθού του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για την ειλημμένη απόφασή του να παραιτηθεί του μισθού του ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος πολίτης της χώρας τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό των Οικονομικών ότι σε μία συγκυρία που οι Έλληνες υποβάλλονται σε υποχρεωτικές οδυνηρές θυσίες οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Παπούλιας ανακοίνωσε ότι παραιτείται της προεδρικής αποζημίωσης που ελάμβανε για την άσκηση των καθηκόντων του και η οποία είχε ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις.
Κατά πληροφορίες, οι ετήσιες απολαβές του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέρχονται σε περίπου 300 χιλιάδες ευρώ. Το κονδύλι αυτό επιστρέφει προς αξιοποίηση στο υπουργείο των Οικονομικών.
ΚΚΕ: Οι πολιτικοί κρίνονται από τις θέσεις τους

Συναντώνται στις Βρυξέλλες 1ή 2 Μαρτίου Παπαδήμος καλεί Γκρούεφσκι

"Ως προς το ζήτημα της ονομασίας, θέση μας είναι ότι θα πρέπει να επιλυθεί μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ως εκ τούτου, σας ενθαρρύνω να εργαστείτε με εποικοδομητικό τρόπο προς την επίτευξη αυτού του στόχου", επισημαίνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην απαντητική επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι.
Απευθυνόμενος στον κ. Γκρούεφσκι, ο κ. Παπαδήμος τονίζει ότι "η επικείμενη επίσκεψη του κ. Nimetz στην περιοχή μας αναμένεται να συμβάλει στην υπό εξέλιξη διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέρη θα επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση".

Σε εξέλιξη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Πάει προς αναβολή το δεύτερο πακέτο διάσωσης;

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το απόγευμα, αναμένεται να δοθούν κάποιες πρώτες απαντήσεις στο μείζον θέμα που ανεδείχθη τις τελευταίες ώρες, μετά την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, πως αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους καθυστέρησης μέρους ή και του συνόλου του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, αποφεύγοντας ωστόσο μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας.

Συγκεκριμένα στο  πρακτορείο φέρεται να μίλησαν πηγές από την ΕΕ λέγοντας πως γίνεται λόγος – συγκεκριμένα «προπαρασκευαστικές συνομιλίες» - για μια «σχετική» αναβολή που θα μπορούσε να καλύψει την περίοδο μέχρι τις εκλογές στην Ελλάδα, που αναμένονται τον Απρίλιο.

Άνω – κάτω η ευρωβουλή για την Ελλάδα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της ευρωβουλής στο Στρασβούργο για την στάση του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα και την απόφαση να αναβληθεί το Eurogroup για την έγκριση της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ αναφέρθηκε στη λεηλασία των χρημάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας από τις δυνάμεις των Ναζί τον καιρό του πολέμου και επισήμανε πως, «με τους τόκους, είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά που χρωστούνται» στην Αθήνα. «Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε την Ευρώπη και την ιστορία της».

«Μαχαίρι» έως 20% σε επικουρικές

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ από το real.gr

Οριζόντιες μειώσεις μέχρι 20% σε επικουρικές συντάξεις και παρεμβάσεις έως 20% σε κύριες αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξευρεθούν τα 300 εκατ. ευρώ που υπολείπονται για την επίτευξη των στόχων έως τον Ιούνιο.

Σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δυο σεναρίων για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Παπούλιας: «Δεν ανέχομαι κανένα κ.Σόϊμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου»

«Δεν ανέχομαι κανένα κ.Σόϊμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου.Ποιος είναι ο κΣόϊμπλε; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί;Εμείς πάντα είχαμε το καθήκον και την ευκαιρία να υπερασπιζόμαστε όχι μονο τη δική μας ελευθερία,αλλά την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης».

Αυτό ήταν το ξέσπασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε γεύμα που του παρέθεσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ΥΕΘΑ!

Υποστολή σημαίας...



Του Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos

Θυμάστε την "σημαία" της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας που ύψωσε πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς,αρνούμενος να υπογράψει γραπτές εγγυήσεις-δεσμεύσεις προς την τρόικα και τους δανειστές της χώρας μας; Ε...λοιπόν ξεχάστε την! Η "σημαία" εχει ήδη υποσταλεί, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς... Με τη δεύτερη,για την ακρίβεια... Η αναβολή του Eurogroup, προκειμένου να υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις των δυο κομμάτων, τα οποία απέμειναν να στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, οδήγησε στην παράδοση και του τελευταίου "οχυρού" της ΝΔ. Η υπογραφή του αρχηγού,που θα δοθεί αυτή τη φορά άνευ πολλών συζητήσεων, έρχεται να επικυρώσει με δραματικό τρόπο τη μεγάλη στροφή, από την σκληρή αντιμνημονιακή ρητορεία, στην πλήρη και άνευ όρων υποταγή στις απαιτήσεις του Βερολίνου. Η διαγραφή του ενός τέταρτου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μόνο

ΠΑΤΡΑ: Ολες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού των μικρών

Στην κορύφωσή του οδηγείται το Καρναβάλι των Παιδιών με θέμα « Με παραμύθια δεν χορταίνουμε», την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου επιφυλάσσοντας δυνατές εκπλήξεις στους λιλιπούτειους καρναβαλιστές και εμπλέκοντας την πόλη όλη στις διαδρομές του.
Το Καρναβάλι των Παιδιών, όαση κεφιού, έμπνευσης και αισιοδοξίας μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα θα μεταφέρει με την ίδια ένταση τα μηνύματα της χαράς για τη ζωή, της δημιουργίας και της συνεργασίας.
Το φετινό θέμα τροφοδοτεί την έμπνευση και διαμορφώνει το γενικό πλαίσιο των δραστηριοτήτων. Η επιλογή του θέματος «με παραμύθια δεν χορταίνουμε...» δίνει πρόσφορο έδαφος και πλούσιο πεδίο για παιδικά καρναβαλικά όνειρα αλλά και σατιρικές εμπνεύσεις με φόντο την επικαιρότητα.
Μέσα από τη συλλογική συμμετοχή και τον άρτιο συνδυασμό της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, το Καρναβάλι των Παιδιών κορυφώνεται καλώντας μας όλους σε μια ξέφρενη γιορτή της πόλης.

Ταχυδρομικό περιστέρι αντί για Ιταλία, προσγειώθηκε στο Αγρίνιο(Φωτο)

Έναν ασυνήθιστο φτερωτό επισκέπτη είχε χθες φανοποιός από το Αγρίνιο, όταν στο κατάστημα του προσγειώθηκε, κουρασμένο από το μακρύ ταξίδι του, ένα ταχυδρομικό περιστέρι από την Μάλτα! Πρόκειται για σπανιότατη περίπτωση και ο ίδιος δηλώνει πως θα το κρατήσει για γούρι
Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι όταν ο Παναγιώτης Βαλμαντώνης, ιδιοκτήτης φανοποιείου στο 4ο χλμ της εθνικής οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου, αντίκρισε δίπλα στο γραφείο του, έναν κουρασμένο φτερωτό επισκέπτη. Ήταν ένα αγωνιστικό ταχυδρομικό περιστέρι, που ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα και για χρόνια, προφανώς  χάνοντας τον προσανατολισμό του, προσγειώθηκε στο  φανοποιείο του κ. Βαλμαντώνη.

Πάτρα: Άγρια καταδίωξη και προειδοποιητικές βολές κατά του μεγαλέμπορου ναρκωτικών

Πάτρα: Άγρια καταδίωξη και προειδοποιητικές βολές κατά του μεγαλέμπορου ναρκωτικών    Όλες οι λεπτομέρειες της επιχείρησης του Λιμενικού
Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εξελίχθηκαν τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή από την Κέρκυρα και μέχρι τον Πατραϊκό Κόλπο για την σύλληψη του μεγαλέμπορου ναρκωτικών από την Αλβανία. Τελικά ο χειριστής του σκάφους διέφυγε της σύλληψης, προσήχθη όμως ο φερόμενος ως παραλήπτης του φορτίου και κατασχέθηκε η ποσότητα του χασίς που αγγίζει τον ένα τόνο.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του thebest οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν εδώ και πολύ καιρό τον μεγαλέμπορο με το φουσκωτό. Και άλλες φορές τον είχαν εντοπίσει, καθώς είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δράση του, ωστόσο είχαν κρίνει πως δεν θα έπρεπε να τον καταδιώξουν περιμένοντας για την κατάλληλη στιγμή.
Όπως είπε νωρίτερα σήμερα ο Υπολιμενάρχης Γ. Βασιλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε περίπου τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Κέρκυρας. Αρχικά υπήρξε παρακολούθηση του σκάφους, η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε καταδίωξη, μέχρι τον Πατραϊκό Κόλπο.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Ζημιές παρουσιάζει την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη στις 13:03 να καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 3,11%, πέφτοντας στις 340,58 μονάδες.

Πτώση σε ποσοστό 2,97% παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 119,71 μονάδες.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες όλες παρουσιάζουν πτώση, εκτός από τα Ξενοδοχεία που παραμένουν αμετάβλητα. Η Κύρια Αγορά σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,12%, η Παράλληλη 2,97%, η Εναλλακτική 0,28%, οι Τράπεζες 3,14% και οι Επενδυτικές επίσης πτώση της τάξης του 0,35%.

Νέοι "πονοκέφαλοι" στο ΧΑ και διήμερη πτώση 7% για τον Γενικό Δείκτη

  Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr


Νέα «επεισόδια» προστίθενται στο θρίλερ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα και της έγκαιρης ολοκλήρωσης του PSI, προκαλώντας… νευρική κρίση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και απώλειες.

Η «διελκυστίνδα» μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και οι πολιτικοί ελιγμοί της γερμανικής πλευράς εντείνουν εκ νέου τη νευρικότητα στο ελληνικό ταμπλό, που παρακολουθεί στον ξένο Τύπο σενάρια καθυστέρησης μέρους ή ακόμη και όλου του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, με παράλληλη αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας.

Έτσι, η «ανακούφιση» της αγοράς για την επεισοδιακή υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την ελληνική Βουλή δίνει πλέον τη θέση της σε νέους «πονοκεφάλους», που τροφοδοτούν πιέσεις στο Χ.Α. και που επανέφεραν την Τετάρτη τον Γενικό Δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα των 800 μονάδων.

Στάση αναμονής στη Wall Street



  Dow12.878,284,24 0,03%  



  Nasdaq2.931,830,44 0,02%  

Η Wall Street χθες
Με μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο κλίμα που διαμόρφωσαν σήμερα τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και ενώ οι επενδυτές επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής μετά την ακύρωση του αυριανού Eurogroup για την Ελλάδα.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Οι αναφορές στα διεθνή μέσα ότι οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα θα δώσουν εγγυήσεις για την υλοποίηση του νέου οικονομικού προγράμματος βελτίωσαν στο τέλος το κλίμα με τον βιομηχανικό Dow και τον τεχνολογικό Nasdaq να ανακτούν το θετικό πρόσημο στα τελευταία λεπτά των συναλλαγών.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του προέδρου του του Eurogroup, Jean-Claude Juncker ότι η αυριανή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα θα ακυρωθεί και θα πραγματοποιηθεί στη θέση της τηλεδιάσκεψη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 4,24 μονάδες (0,03%) κλείνοντας στις 12.878,28 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,44 μονάδων (0,02%) και έκλεισε στις 2.931,83 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,27 μονάδων (-0,09%) κλείνοντας στις 1.350,50 μονάδες.