Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εκπαραθυρώνουν τον Γιώργο!

Εκπαραθυρώνουν τον Γιώργο!
Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου θα αμφισβητήσουν άμεσα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και θα ζητήσουν «εδώ και τώρα» αποχώρησή του από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσουν στην εκλογή νέου προέδρου από το Συνέδριο ή την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.
Η ψηφολογία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έχει επηρεαστεί αρνητικά μετά τους τριγμούς στην κυβέρνηση. Ωστόσο, ορισμένοι εκφράζουν ικανοποίηση για την αποχώρηση των «παπανδρεϊκών» στελεχών, τα οποία κατ' αυτούς αποτελούσαν πρόβλημα για τη μετάβαση του ΠΑΣΟΚ στη νέα περίοδο.

Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών και «φαβορί» για την ηγεσία του κόμματος, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αναγνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί καθίζηση στην εκλογική του δύναμη. Γι αυτό το λόγο, τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανήκουν στη «σφαίρα» επιρροής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν περισσότερο χρόνο για την ανασύνταξη με την άμεση αποχώρηση του κ. Γ. Παπανδρέου από την αρχηγία.
Πολλοί εξ αυτών μάλιστα υποστηρίζουν ότι η πλήρης απουσία του κ. Παπανδρέου από το προσκήνιο, θα βελτίωνε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ.
Προς το παρόν, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου κρατούν κλειστά στόματα για το εάν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε άμεση αποχώρηση ή θα επιμείνει να εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου που προέβλεπε εκλογές στο τέλος Μαρτίου και ανάδειξη νέας ηγεσίας από τη βάση του κόμματος.
Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 μ.μ. αναμένεται να είναι παρόντες, πέραν των μελών του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Παπανδρέου, κ. Νίκος Αθανασάκης και η στενή συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Να σημειωθεί ότι αύριο, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει την ιδεολογική του πλατφόρμα για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου