Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πάτρα: Άγρια καταδίωξη και προειδοποιητικές βολές κατά του μεγαλέμπορου ναρκωτικών

Πάτρα: Άγρια καταδίωξη και προειδοποιητικές βολές κατά του μεγαλέμπορου ναρκωτικών    Όλες οι λεπτομέρειες της επιχείρησης του Λιμενικού
Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εξελίχθηκαν τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή από την Κέρκυρα και μέχρι τον Πατραϊκό Κόλπο για την σύλληψη του μεγαλέμπορου ναρκωτικών από την Αλβανία. Τελικά ο χειριστής του σκάφους διέφυγε της σύλληψης, προσήχθη όμως ο φερόμενος ως παραλήπτης του φορτίου και κατασχέθηκε η ποσότητα του χασίς που αγγίζει τον ένα τόνο.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του thebest οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν εδώ και πολύ καιρό τον μεγαλέμπορο με το φουσκωτό. Και άλλες φορές τον είχαν εντοπίσει, καθώς είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δράση του, ωστόσο είχαν κρίνει πως δεν θα έπρεπε να τον καταδιώξουν περιμένοντας για την κατάλληλη στιγμή.
Όπως είπε νωρίτερα σήμερα ο Υπολιμενάρχης Γ. Βασιλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε περίπου τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Κέρκυρας. Αρχικά υπήρξε παρακολούθηση του σκάφους, η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε καταδίωξη, μέχρι τον Πατραϊκό Κόλπο.

Περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα ο χειριστής τους σκάφους το εγκατέλειψε στην παραλία Ρίζα της Ναυπακτίας. Λίγο αργότερα το ταχύπλοο εντόπισαν άνδρες των ειδικών αποστολών. Ο μεγαλέμπορας πρόλαβε να διαφύγει.
Μετά από έρευνες στην παραλία βρέθηκε ένα βαν το οποίο ανήκει σε 42χρονο Έλληνα που φέρεται να είναι ο παραλήπτης το φορτίου των ναρκωτικών.
Ο 42χρονος συνελήφθη και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου στα πλαίσια του αυτοφώρου. Το βαν κατασχέθηκε όπως επίσης και ένα Ι.Χ. που βρέθηκε στην ίδου παραλία. Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να είναι ο χειριστής τους σκάφους.
Κατά τον έλεγχο που διεξήχθη στο φουσκωτό των περίπου 11 μέτρων, το οποίο φέρει δύο μηχανές 350 κυβικών, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς που αγγίζει τον ένα τόνο καθώς και ένα Καλάσνικοφ.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της καταδίωξης στην θάλασσα άνδρες του λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές κατά του σκάφους με στόχο να το σταματήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο κ. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, με άψογο συντονισμό, που όμως πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές, και όχι μόνο, συνθήκες. Οι έρευνες για την σύλληψη του μεγαλέμπορου, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από την Αλβανία, συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου