Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Fitch προς ευρωζώνη: "Να παρακαλάτε να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ, γιατί αλλιώς..."

H έξοδός μας, η κόλασή τους. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει η ίδια η Fitch: Σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ όλες οι αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης θα λάμβαναν αρνητικές προοπτικές ανακοίνωσε πριν λίγο ο ένας από τα τρία μέλη της "αγίας τριάδας" (μαζί με την S&P και τον Moody's) ο οίκος αξιολόγησης Fitch: 
Στο πλαίσιο αυτό, οι χώρες που έχουν ήδη αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θα κινδύνευαν με άμεση υποβάθμιση, αλλά και οι υπόλοιπες χώρς, όπως η Γερρμανία και η Ολλανδία που έχουν τριπλό "Α" το χάνουν!
Σε έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη από μια ελληνική έξοδο κυμαίνονται από "εξαιρετικά αβέβαιες" μέχρι "δραματικές".

Ύποπτες στρατιωτικές κινήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ύποπτες στρατιωτικές κινήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Αναβρασμός επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό το φόβο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, η οποία παραδοσιακά εκμεταλλεύεται τις περιόδους πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα για να επιδείξει ισχύ και να υλοποιήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώνεται συνεχώς γι’ αυτές τις κινήσεις και ζητεί από τους επιτελείς τις εκτιμήσεις και τις εισηγήσεις τους.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης (Κάραγατς), στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μονάδες ελιγμού (τεθωρακισμένα, πεζικό) και υποστήριξης μάχης (πυροβολικό, μηχανικό) της Τουρκικής 1ης Στρατιάς, ασκούνται με εντατικούς ρυθμούς στις επιχειρήσεις διάβασης ποταμίων γραμμών (βίαιες διαβάσεις, διαβάσεις ευκαιρίας, κ.λπ.).

Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα από το Spiegel

Το «χειρότερο πολιτικό σενάριο σε πέντε σημεία» για την Ελλάδα παρουσιάζει σήμερα το περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του. Η αρθρογράφος αναλύει τις πιθανές εξελίξεις μετά το αδιέξοδο που προέκυψε την περασμένη Κυριακή, από την επανάληψη των εκλογών έως ακόμη και την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας. 

Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που θέτει και οι απαντήσεις που δίνει, έχουν ως εξής: 

Μετά τους Μπαρόζο και Σόιμπλε... Και οι εταίροι της Μέρκελ ζητούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρότεινε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών, του βαυαρικού «αδελφού» κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο της Έσσης, ο κ. Ντόμπριντ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το ορθό θα ήταν να αρχίσουμε συνομιλίες με τους Ελληνες για το αν θα είχε μακροπρόθεσμα περισσότερο νόημα να διαβουλευτούμε για μια πορεία εκτός ευρώ».

Τσίπρας: «Το Μνημόνιο δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση»

Το αδιέξοδο για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσαν στη συνάντησή τους οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «αριστερό άλλοθι» σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου δεν πρόκειται να δώσει.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να σταματήσουν «τα τερτίπια με τις λέξεις “απαγκίστρωση” και “χαλάρωση”», επισήμανε ότι «κανείς δεν δικαιούται να εφαρμόσει το Μνημόνιο» και κάλεσε τους συνομιλητές του να απαντήσουν ποιο θα είναι το ουσιαστικό αντικείμενο της «οικουμενικής κυβέρνησης που προτείνουν».

Ομολογία σοκ Βενιζέλου:"το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε, σάπισε"

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το σώσει μόνο ένας 30αρης. Θα παραδώσω το ΠΑΣΟΚ αναγεννημένο» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε και πήρε  τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, κήρυξε τη διάλυση όλων των κομματικών οργάνων και οργανώσεων, στοχεύοντας στην «επανίδρυση» του κόμματος, πιθανώς και με νέο όνομα και σύμβολα σε βάθος χρόνου, καθώς και με τον επόμενο πρόεδρο να προέρχεται από την γενιά των 30ρηδων.

«Αν δεν υπάρξει καμιά διαφοροποίηση… πάμε σε εκλογές» Κουβέλης: «Δεν γίνεται κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν δεν υπάρξει καμιά διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε εκλογές» ξεκαθάρισε ο κ. Φώτης Κουβέλης πετώντας για ακόμα μια φορά το γάντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα για την ευθύνη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας εξήγησε πως ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να συγκροτήσει κυβέρνηση της Αριστεράς «και τώρα αρνείται και την πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι επείγονται για εκλογές και απλώς δεν το λένε αλλά όλοι πλέον το καταλαβαίνουν».

Πόρτα εξόδου από το ευρώ «δείχνουν» Μπαρόζο και Σόιμπλε

Την ώρα που κάποιοι στην Αθήνα καλλιεργούν την αίσθηση πως το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, μετά την εκλογή Ολάντ, οι Έλληνες ευρωβουλευτές έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.  Παράλληλα με δηλώσεις τους κορυφαίοι αξιωματούχοι όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως τα όρια για τη χώρα μας έχουν στενέψει και αν δεν προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη, η πόρτα εξόδου από το ευρώ είναι ανοιχτή.

Καταθέτουν τους φακέλους σήμερα οι «μνηστήρες» του φυσικού αερίου

Λευκωσία: Γνωστοποιούνται σήμερα οι υποψήφιες εταιρείες που συμμετείχαν στον β’ γύρο αδειοδότησης των 12 «οικοπέδων» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Εκπρόσωποι εταιρειών και κοινοπραξιών, που θα κυμανθούν γύρω στις 12 σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», αναμένεται να προσέλθουν σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, για να καταθέσουν τους φακέλους τους με τις προτάσεις και αιτήσεις για διεκδίκηση δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης στα 12 «οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε αρνητικό έδαφος η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο.

Στις 12:57 μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 193,91 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,58%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης απώλειες της τάξης του 2,42%, και βρισκόταν στις 71,23 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 386.073,51 ευρώ.

Ολοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται επίσης καθοδικά, με τον δείκτη της Κύριας Αγοράς να σημειώνει πτώση 2,70%, της Παράλληλης Αγοράς να καταγράφει μείωση της τάξης του 0,72% και της Εναλλακτικής Αγοράς να έχει απώλειες της τάξης του 0,16%. Επίσης, οι Τράπεζες βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, με τον δείκτη να υποχωρεί κατά 2,70%, τα Ξενοδοχεία κατά 2,28% και τις Επενδυτικές κατά 1,73%.

"Κολλημένο" με τις πολιτικές εξελίξεις το Χ.Α.

Εγκλωβισμένο στο «θολό» πολιτικό σκηνικό και στην ακυβερνησία της χώρας παραμένει το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο «κόκκινο» ανήμπορος να συνεχίσει τη χθεσινή αντίδραση. Απώλειες άνω του 4% για τις τράπεζες.

Την ώρα που οι αρχηγοί των κομμάτων συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, το ενδιαφέρον στρέφεται στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, η αγορά παραμένει σε «ημιθανή» κατάσταση, ενώ ενισχύονται οι πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους για τον τερματισμό του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα.

«Αναμενόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή ανοδική αντίδραση ως προς την έκταση και τις εντυπώσεις που άφησε δεδομένης της έντονης πτώσης που είχε προηγηθεί κατά τις τρεις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας», σχολιάζει η Beta Securities στο πρωινό της report.

ΠΑΤΡΑ: Το κυνήγι από τους μετανάστες... προκαλεί τροχαία ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ

Δεν είναι μόνο η έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών αλλά και... οι λαθρομετανάστες που προκαλούν τροχαία στην διασταύρωση του θανάτου, Γλαύκου και Ακρωτηρίου! Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αλλά και διερχομένων, λαθρομετανάστες στήνουν «καρτέρι» σε νταλίκες που χρησιμοποιούν την οδό Γλαύκου για να «κατέβουν» στο νέο λιμάνι, με σκοπό να κρυφτούν στο εσωτερικό τους και να «περάσουν» στη λιμενική ζώνη. Ότι δηλαδή έκαναν στην οδό Διγενή Ακρίτα, το κάνουν πλέον στην παραγλαύκεια οδό. Οι οδηγοί νταλικών είναι «υποψιασμένοι» για το τι συμβαίνει και σε πολλές περιπτώσεις επιταχύνουν, αδιαφορώντας για το ποιος προηγείται στην διασταύρωση.

Επιστρέφει σε θετικό έδαφος μετά από απουσία έξι ημερών ο Dow Jones

Dow12.855,0419,98 0,16%  



  Nasdaq2.933,64-1,07 -0,04%  

Η Wall Street χθες
Έδωσε τέλος στο πτωτικό σερί των προηγούμενων έξι συνεδριάσεων ο βιομηχανικός Dow Jones χάρη στη μερική αποκατάσταση της ηρεμίας στο ευρωπαϊκό μέτωπο αλλά και τα θετικά μάκρο. Δεν είχε την ίδια τύχη ο Nasdaq που είδε τη μετοχή της Cisco να "βουτά" 10%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση φέτος.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 19,90 μονάδες (0,16%) κλείνοντας στις 12.855,00 μονάδες. Είναι η πρώτη του άνοδος από την Πρωτομαγιά. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 1 μονάδας (-0,04%) και έκλεισε στις 2.933,60 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,40 μονάδων (0,25%) κλείνοντας στις 1.357,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Pfizer Inc κλείνοντας στα 22,83 δολάρια με άνοδο 0,38 δολ. ή σε ποσοστό 1,69%. Ακολούθησαν η Chevron Corp με κέρδη 1,55% και κλείσιμο στα 103,36 δολάρια και η Travelers Companies Inc, η οποία έκλεισε στα 64,64 δολάρια με άνοδο 1,13%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Cisco (-10,49%), η Caterpillar (-0,57%) και η Bank of America Corp (-0,39%).
To ADR της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 7,89% ή 0,15 δολάρια, κλείνοντας στα 2,05 δολάρια.