Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Bloomberg: Σταματήστε να δανείζετε την Ελλάδα μπας και σωθεί βγαίνοντας από την ευρωζώνη

Μέσα στις χιλιάδες αναλύσεις και θέσεις και προτροπές για την Ελλάδα και πως μπορεί να αντιμετωπισθεί η κρίση, ήρθε να προστεθεί και αυτή του Bloomberg.
Το διεθνές πρακτορείο απευθύνει έκκληση προς τους δανειστές μας να σταματήσουν να μας δανείζουν για να σωθούμε βγαίνοντας αναπόφευκτα από την ευρωζώνη.

«Αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα, σταματήστε να της δανείζετε» γράφει χαρακτηριστικά και εξηγεί πώς η χώρα μας θα μπορέσει έτσι να σωθεί από την πλήρη καταστροφή, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας καταστροφικής κατάρρευσης της παραγωγής.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΥΓΟΣ: ΤΟ 2013 ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ…

Του Δρ.Αθανασίου Δρούγου

«Η Τραπεζική Ένωση απειλεί να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της ΕΕ.
Με μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση υπό διαμόρφωση και το Λονδίνο να κινδυνεύει να χάσει το καθεστώς του στο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο του κόσμου, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αναγκασμένο να αντιμετωπίσει το ζήτημα της συνέχισης της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν η ΕΕ αποκτήσει πράγματι περισσότερο ομοσπονδιακό χαρακτήρα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αποσυρθεί από μέλος και να λάβει το ρίσκο να προχωρήσει μόνο. Αλλά αυτό θα έχει τους δικούς της κινδύνους.

«Αν ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ ως έχουν, κινδυνεύει η Βουλγαρία»

«Εάν τα Σκόπια ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα σήμαινε ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει με την πλαστογράφηση της ιστορίας και με τα κατορθώματα τα οποία συνεχίζονται εναντίον των Βουλγάρων σε αυτήν τη χώρα»

Με τα λόγια αυτά εκφράστηκε ο Βούλγαρος καθηγητής Ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ, ο οποίος προειδοποίησε ότι στην περίπτωση ένταξης της FYROM στην ΕΕ, ίσως η περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ απαιτούσε αυτονομία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η σλαβική των Σκοπίων ‘Τζουρνάλ’.

Τουρκία: μια χώρα που διώκεται από την Ύβρι

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες χώρες της περιοχής, σύμφωνα με το δόγμα "μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες", που η ίδια υιοθέτησε, με αποτέλεσμα να μειωθεί η εξάρτησή της από τις ΗΠΑ.

Σήμερα έχει δημιουργήσει γύρω της τις τέλειες συνθήκες αυτοκαταστροφής.

Του Conn Hallinan
Counterpunch
4 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η Γερμανία διεκδικεί περισσότερο έλεγχο επί της Ελλάδας

The Trumpet
1 Nοεμβρίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

H Γερμανία συμφωνεί να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του χρέους της, σε αντάλλαγμα για περισσότερο έλεγχο επί των δημοσιονομικών της χώρας, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε και βρίσκεται στα χέρια των Financial Times.

Η πληροφορία ότι οι δανειστές της Ελλάδας συμφωνούν να παραχωρήσουν δύο χρόνια επιπλέον στην Ελλάδα για την αποπληρωμή έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες. Η παράταση αυτή θα της κοστίσει 16 με 18 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Αυτό, ωστόσο, που δεν αναφέρουν τα διάφορα δημοσιεύματα, είναι ότι η νέα γερμανική πρόταση θα υποβάλει την Ελλάδα σε σκληρούς όρους σε αντάλλαγμα για αυτή την παράταση.

Το ΣΔΟΕ αναγνώρισε εγγράφως ως «τουρκική» την μουσουλμανική νεολαία Κομοτηνής

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επισκέφθηκε την «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής για έλεγχο και στο έγγραφο που βεβαίωσαν τις παραβάσεις έγραψαν για ονομασία του Συλλόγου τον όρο «Τουρκική νεολαία Κομοτηνής».

Όταν κατάλαβαν την γκάφα τους γύρισαν για να πάρουν το χαρτί, το οποίο όμως είχε κάνει ήδη «φτερά» με κατεύθυνση προς το τουρκικό Προξενείο!
Πλέον, το Προξενείο έχει στα χέρια του επίσημο έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας,

Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου

Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου βρίσκεται λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Θάσου και αδιαμφισβήτητα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με άκρως απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, τα οποία ήρθαν στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) το διάστημα 1991-1993 και παρουσιάζονται αυτούσια και για πρώτη φορά στο βιβλίο «H απόρρητη ιστορία του Αιγαίου». Το τεράστιο αυτό κοίτασμα δεν αξιοποιείται από την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία αμφισβητεί με απειλές πολέμου την κυριότητα του οικοπέδου ενώ οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν να προωθήσουν ένα σχέδιο συνεκμετάλλευσης θέτοντας, τελικά, ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου υπό τον έλεγχό τους.

Η Ρεπούση «συνωστίζει» τους Έλληνες με τις πλάτες της ΝΔ

Η Ρεπούση «συνωστίζει» τους Έλληνες με τις πλάτες της ΝΔ
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μας έχει πείσει πολλές φορές στο παρελθόν για την «ικανότητα» που έχει να «παίζει» με τα γεγονότα, να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και να βλέπει ολόκληρες σφαγές και ολοκαυτώματα σα… «συνωστισμούς» και υπερευαίσθητες πατριωτικές παρεξηγήσεις! 
 
Εάν λοιπόν η κυρία Ρεπούση βλέπει τη γενοκτονία περισσότερου από 1,5 εκατομμύριου κόσμου (όσους έσφαξαν οι Τούρκοι στη Σμύρνη) σαν… αποτέλεσμα συνωστισμού και θεωρεί τον Ατατούρκ… απλά έναν πατριώτη των Τούρκων, γιατί να μη βλέπει και τον πρόεδρο του κόμματος της σαν ηγέτη και «υπεύθυνο αριστερό» τη στιγμή ακριβώς που με τον ανοχή του και το «παρών» του (που ισοδυναμεί απόλυτα με «ναι» υπό τις παρούσες συνθήκες) υπογράφεται η θανατική καταδίκη του ελληνικού λαού;

Διαλύεται η ΔΗΜ.ΑΡ. -Σπάει η γραμμή Κουβέλη για παρών στην ψηφοφορία για τα μέτρα -Τρεις Βουλευτές ψηφίζουν ΟΧΙ και δύο βουλευτές είναι κοντά στο ΝΑΙ

Διαλύεται η ΔΗΜ.ΑΡ.
Η αρχή του τέλους για τη ΔΗΜ.ΑΡ. κινδυνεύει να γίνει η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή που δεν εξελίσσεται μόνο σε δοκιμασία για τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά και για την ύπαρξη του κόμματος του κ.Κουβέλη.
Μετά την αποχώρηση του κ.Μιχελογιαννάκη, νέα προβλήματα υπάρχουν στον ορίζοντα για τον Φώτη Κουβέλη.
Πριν από λίγο ο έτερος πασοκογενής Βουλευτής, ο Οδυσσέας Βουδούρης ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα παρά τη γραμμή για ''παρών'' που έδωσε ο Φώτης Κουβέλης. Πολύ κοντά στο όχι βρίσκονται άλλοι 3 ή 4 Βουλευτές που έχουν θορυβηθεί από τις κοινωνικές αντιδράσεις ενώ θεωρούν λάθος τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ στην κυβέρνηση, εφ' όσον δεν έγινε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Ούτε ένα ευρώ του δανείου δεν πάει στους Έλληνες!

Ούτε ένα ευρώ του δανείου δεν πάει στους Έλληνες!

Πώς το είπε αυτό ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας; Ότι «αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε» δεν είπε;
Το newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο-βόμβα που αποκαλύπτει όλη την κοροϊδία του κ. Στουρνάρα και της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όταν μας εκβιάζουν ότι αν δεν πάρουμε τα πιο σκληρά μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων, αν δε θυσιάσουμε την ίδια μας την Υγεία, αν δεν καταδικάσουμε σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού, δε θα πάρουμε τη δόση και, τελικά, οι Ελληνες θα είμαστε σε ακόμη χειρότερη μοίρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα!

Αμελητέα κέρδη καταγράφει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Αμελητέα κέρδη καταγράφει την Τρίτη το κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:12, βρισκόταν στις 142,62 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα άνοδο της τάξης του 0,01%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στο 566.447,73 ευρώ.

Αμετάβλητος παραμένει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 54,15 μονάδες.

Ανοδικό "χατ-τρικ" ο ΓΔ με στήριξη από ΟΤΕ, απώλειες για τις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εμφανής υπήρξε η επιφυλακτικότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη, καθώς η αγορά αναμένει με ανησυχία το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρά κέρδη, μετά από εναλλαγές προσήμου, συμπληρώνοντας έτσι τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Στον FTSE20 ξεχώρισε η άνοδος των ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ, ενώ σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν ο τίτλοι των ΕΤΕ, ΚΑΕ και Τρ. Πειραιώς.

Δεν πηγαίνει στο Τορόντο ο Παπανδρέου για να ψηφίσει τα μέτρα

Μετά τις αντιδράσεις για την απόφασή του να μεταβεί στο Τορόντο του Καναδά όπου είχε προγραμματιστεί να εκφωνήσει ομιλία την ίδια ώρα που οι βουλευτές θα ψήφιζαν τα μέτρα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε την απόφασή του και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός ακύρωσε την συμμετοχή του στο «κοκτέιλ ντίνερ» και επιστρέφει στην Αθήνα για να ψηφίσει τα μέτρα.

«Μάχη» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Με σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να συνδέει  την υπερψήφισή του με την « αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας» και τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλά για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για νομοσχέδιο «σφαγείο».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να εγκρίνουν την διαδικασία του κατεπείγοντος λέγοντας «το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

Το ανθελληνικό παραλήρημα στην Αλβανία δεν έχει όρια, τώρα διεκδικούν και το Μαντείο της Δωδώνης!!!

Η καλλιέργεια του εθνικισμού από διάφορα κέντρα στην Αλβανία, φαίνεται πως δεν έχει όρια. Μάλιστα φτάνουν σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές τις διάφορες γελοιότητες τα ΜΜΕ τρέχουν να τις παρουσιάσουν ως «επιστημονικές» μελέτες που περιλαμβάνουν στοιχεία και απόψεις. Ίσως να μην αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτά, αφού δεν σέβονται κανένα επιστημονικό όριο, καμία λογική και κριτήριο.

Εκδήλωση για την ανάδειξη του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μέτς

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογός «Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ» διοργανώνει, σε συνεργασία με την  Πρωτοβουλία Κατοίκων Μετς, και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), εκδηλώσεις για την ανάδειξη ενός σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου του Μετς, του ιωνικού ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος.


Ο ναός συνδέθηκε άμεσα με τη νίκη των Αθηναίων στη Μάχη του Μαραθώνα, τo Μαραθώνιο και την άνθιση της πόλης των Αθηνών. Κάθε χρόνο την έκτη ημέρα του Βοηδρομιώνος, ημέρα της επετείου της Μάχης του Μαραθώνα, τελούνταν μεγάλες θυσίες και γιορτές ως εκπλήρωση του τάματος που είχαν κάνει οι Αθηναίοι στην θεά Αρτέμιδα  για την νίκη τους στην μάχη (Ξενοφών, Ανάβασις).

Τάφος 4500 ετών φαραωνικής πριγκίπισσας ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Ο τάφος της πριγκίπισσας Shert Nebti
ανακαλύφθηκε στο Abu Sir, νότια του Καΐρου.
Ο τάφος μιας Αιγύπτιας πριγκίπισσας που χρονολογείται γύρω στο 2500 π.Χ. περίπου ανακαλύφθηκε νότια του Καΐρου. Ανακοινώνοντας την ανακάλυψη, ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mohamed Ibrahim, δήλωσε ότι ο τάφος ανακαλύφθηκε στην περιοχή Abu Sir.

«Έχουμε ανακαλύψει τον προθάλαμο του τάφου της πριγκίπισσας Shert Nebti, ο οποίος περιέχει τέσσερις ασβεστολιθικές στήλες», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι οι στήλες «φέρουν ιερογλυφικές επιγραφές που δίνουν το όνομα της πριγκίπισσας και τους τίτλους της, στους οποίους περιλαμβάνονται «η κόρη του βασιλιά Men Salbo, τον οποίο τιμούσαν ενώπιον του παντοδύναμου Θεού».

"Συρακουσία": Το περίφημο πλοίο με την κοχλία του Αρχιμήδη των Συρακουσών

Σημαντικότερος ερευνητής της ελληνιστικής εποχής είναι αναμφίβολα ο Αρχιμήδης (285-212 π.Χ.) από τις Συρακούσες, ο οποίος είχε επισκεφτεί για κάποιο χρονικό διάστημα την Αλεξάνδρεια. Κατασκεύασε αντλίες νερού (κοχλίες), πολύσπαστα, έλικες, γερανούς και καταπέλτες, τους τελευταίους για την υπεράσπιση της ιδιαίτερης πατρίδας του. 'Άλλος σημαντικός ερευνητής της εποχής ήταν ο Κτησίβιος, ο εφευρέτης της αντλίας νερού, την οποία περιέγραψε αργότερα ο έτερος μεγάλος ερευνητής της εποχής, ο Ήρων ο Αλεξανδρινός (έζησε περί το 150 π.Χ., κατ' άλλους όμως περί το 250 μ.Χ.).

Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη θα είναι…

Εκπληκτικό κείμενο από τον Γάλλο λογοτέχνη Ζαν Ρισπέν Ζαν.

Διαβάστε το:

«Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…»

1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.

2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.

Δήμαρχος Χάλκης: Αν συνεχίσουν έτσι θα εκκενωθούν νησιά και με περισσότερους από 150 κατοίκους!!!

Υπουργούς και γενικούς γραμματείς που δεν ξέρουν που πέφτει στον χάρτη η Χάλκη καίει ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού Μιχάλης Πατρός. Τι δηλώνει στο NEWS 247
 Ξεχασμένοι από το κράτος αισθάνονται οι κάτοικοι της Χάλκης, με τον δήμαρχο του ακριτικού νησιού να επισημαίνει πως υπάρχουν υπουργοί και γενικοί γραμματείς που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η Χάλκη.
"Σαφέστατα και είμαστε ξεχασμένοι. Είμαστε ξεχασμένοι. Όταν μιλάω με έναν γενικό γραμματέα υπουργείου και μου λέει ότι έχω προβλήματα με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης… Δεν υπάρχει Θεολογική Σχολή εδώ. Άρα δεν ξέρει που βρίσκομαι.

Να καταψηφίσουν τα μέτρα καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Καστανίδης

Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι μέτρα ή χάος, αλλά μέτρα ή σωτηρία. Η καταψήφιση των μέτρων δεν οδηγεί στη δραχμή", αλλά "θα διευκολύνει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να βρουν εναλλακτικό σχέδιο σωτηρίας και θα υποχρεώσει τους δανειστές να διαπραγματευτούν για πρώτη φορά", αναφέρει ο Χάρης Καστανίδης, καλώντας τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα.
Η δήλωση του κ. Καστανίδη αναλυτικά:
"Η ψήφιση των μέτρων θα είναι το οριστικό τέλος της Ελλάδας.

Τρόμος στο Μαξίμου για τους «γαλάζιους αντάρτες»

   
Τρόμος στο Μαξίμου για τους «γαλάζιους αντάρτες»
Επιχείρηση αποτροπής διαρροών από τη Συγγρού, με πιέσεις στα όρια του εκβιασμού - Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση Σαμαρά που φοβάται τους «βουβούς» βουλευτές
Με ένα… κομπιουτεράκι στα χέρια βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, προσπαθώντας να μαντέψουν το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας την Τετάρτη και να προετοιμαστούν για όλα τα πιθανά σενάρια. 

Την ώρα που η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει να ψηφίσει «παρών» στο πολυνομοσχέδιο και οι «αντάρτες» στο ΠΑΣΟΚ αυξάνονται καθημερινά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», γνωρίζοντας πως οι κλυδωνισμοί που θα προκύψουν σε περίπτωση καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου είναι ικανοί να ρίξουν την κυβέρνησή του.

Το έγκλημα και η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας με απλά λόγια!

Το έγκλημα και η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας με απλά λόγια!
Οι Ισπανοί οδηγούν τους δικούς τους Πανταλάκηδες, Παπαδήμους και Προβόπουλους στην φυλακή, πριν την ανακεφαλαιοποίηση. Και η Ελλάδα κύριε;
Η αλήθεια λέγεται δωρεάν. Το ψέμα επ' αμοιβή.
Πως είναι δυνατόν δεκάδες πολιτικοί να λένε εν χορώ το ίδιο άθλιο ψέμα;
Ότι δηλαδή "χωρίς την δόση των 31,5 Ευρώ δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις";
Πως είναι δυνατόν να το λένε επί μήνες αναίσχυντα βάζοντας κάθε φορά διαφορετικό χρονικό ορίζοντα εκβιασμού όταν λήγει ο προηγούμενος;
Διαβάστε λοιπόν την απλή, ξεκάθαρη αλήθεια.

Δείτε LIVE-Οι αμερικανικές εκλογές

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ανάμεσα στον απερχόμενο δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ, που παρέτειναν με την τελευταία στιγμή της προεκλογική τους εκστρατεία και παλεύουν στήθος με στήθος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην Αϊόβα με μαχητικούς τόνους, αλλά και μία νότα νοσταλγίας για την εκστρατεία του το 2008.

ΔΗΜΑΡ:«παρών» στο πολυνομοσχέδιο «υπέρ» στον προϋπολογισμό

Με 77 ψήφους υπέρ της πρότασης του Φώτη Κουβέλη για «παρών» των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα και «υπέρ» στον προϋπολογισμό, «έκλεισε» στη μία μετά τα μεσάνυχτα η χθεσινή, πολύωρη, όσο και θυελλώδης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Αίσθηση όμως προκάλεσε η αυξημένη «εσωκομματική αντιπολίτευση» από τα... «δεξιά» όμως, που εκφράστηκε με 26 ψήφους υπέρ της πρότασης που κατατέθηκε για «ναι σε όλα» (σ.σ. και στις δύο ψηφοφορίες), ενώ υπήρξαν και έξι λευκά.

Διαγράφει ο Βενιζέλος όσους δεν υπερψηφίσουν

Από τρεις μίνιμουμ έως επτά μάξιμουμ οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ. Τέλος από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Χρυσοχοΐδης;

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε ακόμα και μετεκλογικά αναμένεται να σηματοδοτήσει η ψηφοφορία για τα μέτρα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζεται αποφασισμένος να διαγράψει από το κόμμα όσους βουλευτές του δεν ψηφίσουν τα μέτρα.

Οι «πράσινοι» βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν στην αυριανή ψηφοφορία υπολογίζονται τρεις μίνιμουμ, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους επτά.

Πολιτικό σεισμό φέρνει η ψηφοφορία για τα μέτρα

Πολιτικό σεισμό πολλών ρίχτερ και μετακίνηση των τεκτονικών πλακών των κομματικών συνόρων αναμένεται να προκαλέσει η ψηφοφορία για τα μέτρα αύριο Τετάρτη, ακόμα και στην περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα περάσουν.

Μεγαλώνει η ομάδα των Ανεξάρτητων βουλευτών από τις διαγραφές:

Έως σήμερα οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι τρεις-Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Σταυρογιάννης που διαγράφηκαν από τη ΝΔ και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ.

Ψήφος εμπιστοσύνης Σαμαρά σε Κουβέλη

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε δεχθεί εισηγήσεις να θέσει εκτός κυβέρνησης την ΔΗΜΑΡ στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει μαζί του τον Φώτη Κουβέλη ακόμα και αν ο τελευταίος επιμείνει στην αρχική του θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κοιτάζει την επόμενη μέρα. Εκτιμά ότι τα μέτρα έστω και δύσκολα θα περάσουν και ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία, ωστόσο, η εφαρμογή των νόμων θα είναι το επόμενο δύσκολο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Το πακέτο μέτρων που σοκάρει

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που φέρνει στις συντάξεις, τα εργασιακά και τις αποδοχές στο Δημόσιο το πολυνομοσχέδιο με τις 216 σελίδες που συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη.

Οι ανατροπές στα εργασιακά προβλέπουν:

•Θέσπιση νέου συστήματος καθορισμού του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Απριλίου του 2013. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα θεσπιστεί με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου η νέα διαδικασία.

«Φωτοβολταϊκά τέλος» με έκτακτη εισφορά 25%-35% στον τζίρο

Μετά τις μειώσεις τιμών, η έκτακτη εισφορά και στην αγορά των φωτοβολταϊκών πλέον βλέπουν το τέλος σε μία επενδυτική δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Η έκτακτη εισφορά, από την οποία εξαιρούνται  τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, προβλέπεται στο νομοσχέδιο – γίγας με το οποίο κυρώνεται το πακέτο των μέτρων που είναι προαπαιτούμενο για να πάρει η χώρα μας την δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δανειστές της.

Ρεν: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου

Η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πρέπει να ληφθεί στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε, Oλι Ρεν, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στη δήλωση ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι το Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου είναι απίθανο ότι θα λάβει απόφαση για την έγκριση της δόσης για την Ελλάδα,

«Η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου δε θα είναι το τελικό στάδιο. Δεν πιεζόμαστε τόσο όσο φαίνεται», ανέφερε ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.

Το δάκρυ του Ομπάμα

Έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, ο Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους του στην Αϊόβα –εκεί όπου και άρχισε η προεκλογική του εκστρατεία- στην τελευταία του ομιλία πριν ανοίξουν οι κάλπες, δάκρυσε ενώπιων όλων.

Μπροστά σε 20.000 συγκεντρωμένους πολίτες του Des Moines, ο Ομπάμα έδειξε το πιο αληθινό πρόσωπό του και δεν άφησε κανέναν από τους παριστάμενους ασυγκίνητο.

Στο Τορόντο θα βρίσκεται ο Παπανδρέου την ώρα της ψήφισης των μέτρων!

Άδεια για ακόμα επτά ημέρες έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Τώρα αποκαλύπτεται για ποιο λόγο ο κ. Παπανδρέου ζήτησε και κατάφερε -με ευκολία- να εξασφαλίσει να λάβει άδεια...

Στο μακρινό και κρύο Τορόντο του Καναδά θα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, την ώρα που στην Αθήνα η θερμοκρασία θα χτυπά κόκκινο, καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μνημόνιο 3. Εντός Βουλής η «μάχη» των 300, εκτός Βουλής χιλιάδες Έλληνες θα διαδηλώνουν. Ο πρώην πρωθυπουργός, όμως, θα αναλύει τις εμπειρίες του σε  «κοκτέιλ ντίνερ» στον Καναδά!

Ομαδική παραίτηση 40 στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος!

Σοκ στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά την ομαδική παραίτηση 40 κορυφαίων αξιωματούχων της ΤτΕ. Η απόφαση τους οφείλεται στην διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον νόμο περί αποκρατικοποιήσεων (άρθρο 6) που ορίζει ότι ο ανώτατος μισθός των διοικήσεων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από τις 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά).

Μεταξύ άλλων παραιτήθηκε ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος