Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ρεν: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου

Η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πρέπει να ληφθεί στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε, Oλι Ρεν, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στη δήλωση ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι το Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου είναι απίθανο ότι θα λάβει απόφαση για την έγκριση της δόσης για την Ελλάδα,

«Η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου δε θα είναι το τελικό στάδιο. Δεν πιεζόμαστε τόσο όσο φαίνεται», ανέφερε ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.


«Χρειαζόμαστε μία κοινή άποψη για τον τρόπο μείωσης του βάρους του χρέους στο συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου και έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε αυτή», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του G20 στο Μεξικό.

«Είμαστε σε τροχιά να πάρουμε την απόφαση στις 12 Νοεμβρίου, αλλά αυτό θα απαιτήσει ακόμη αρκετή δουλειά από όλους, από την ελληνική Βουλή και τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η επαναγορά του ελληνικού χρέους είναι η προτιμητέα επιλογή, ο επίτροπος απάντησε πως αναμένει ότι θα χρειαστεί ένας συνδυασμός στοιχείων και πως σίγουρα δεν θα απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο. «Αλλά», συνέχισε, «είναι ακόμη λίγο πρόωρο να πούμε κάτι οριστικό για το ζήτημα αυτό».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου