Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η κατάρριψη: Η ινδοευρωπαϊκή φυλή, η κάθοδος των Δωριέων και το φοινικικό αλφάβητο

Όσοι δώσαμε λίγη προσοχή στο μάθημα της ιστορίας, όταν το διδασκόμασταν στο σχολείο, μάθαμε για το μεγαλείο το αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Μαθαίναμε για την ινδοευρωπαϊκή καταγωγή των Ελλήνων, τη μεσογειακή καταγωγή των Κρητών, την κάθοδο των Δωριέων και για το Φοινικικό αλφάβητο.


Υποψιάζομαι (δεν το γνωρίζω, για να είμαι ειλικρινής), ότι πάνω κάτω η ίδια ιστορία διδάσκεται στα σχολεία.
Η εξάπλωση του διαδικτύου όμως, μας έφερε μπροστά σε μια απίστευτα μεγάλη «βιβλιοθήκη» και πηγή γνώσης. Κι όσο περισσότερο ψάξει κανείς για το συγκεκριμένο θέμα, θα διαπιστώσει ότι από κάποιο σημείο και πριν, θα βρεθεί εν μέσω πολιτισμικής σύγχυσης.
Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα κι ας δούμε που βρίσκεται ο μύθος και που η πραγματικότητα…

Λευκά – άκυρα – αποχή: Τι πραγματικά ισχύει.

Οι εκλογές  πλησιάζουν, καλό είναι να γνωρίζουμε την σημασία της λευκής ψήφου, του άκυρου, αλλά και της αποχής. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλά email με ανυπόστατες πληροφορίες σχετικά με το τι πραγματικά ισχύει.

___

1. Τι συμβαίνει όταν το 50% + του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα, μια λανθασμένη είδηση  σχετικά με την λευκή ψήφο. Καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.

Oι εκλογές της αδιαφορίας: Ουδείς στη χώρα ασχολείται με τις κάλπες της Κυριακής - "ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚ...ΤΑ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο αδιάφορες εκλογές από αυτές που θα διεξαχθούν την Κυριακή δεν έχουν δει ποτέ οι Έλληνες πολίτες και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο ουδείς ασχολείται με αυτές και προσπαθούν να περάσουν αυτές τις ημέρες όσο γίνεται απομακρυσμένοι από πολιτικά τεκταινόμενα και τα δελτία ειδήσεων.

Άλλωστε, όπου και αν σταθείς στις συζητήσεις των πολιτών, ακούγεται η μόνιμη επωδός "όλοι τα ίδια σκ...τά είναι", και αυτό διότι έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι κανείς δεν μπορεί ή και δεν θέλει να αλλάξει την ζοφερή καθημερινότητά τους ή να προστατέψει το σπίτι τους και την ακίνητη περιουσία τους, ή να τους βρει αξιοπρεπή εργασία, ή να προσφέρει εισόδημα ικανό να τους συντηρήσει...εν ζωή.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι κατάγονται από Τρεις Μόνο Πολεμιστές της Εποχής του Χαλκού

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο τρεις πολεμιστές της Εποχής του Χαλκού ήταν υπεύθυνοι για τα γενετικά μοτίβα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη
Η πλειονότητα των Ευρωπαίων κατάγονται από μόνο μια χούφτα αρσενικών προγόνων των Εποχής του Χαλκού, λέει μια νέα γενετική μελέτη στο περιοδικό Nature.

Η παρουσία του γενετικού υλικού από λίγους μόλις άνδρες στην αλληλουχία του χρωμοσώματος Υ προέκυψε από πληθυσμιακή έκρηξη αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν, λένε οι ερευνητές.

Οι ήρωες του Μαραθώνα - Στρατηγική ανθρώπινη συμπεριφορά(Βίντεο)


Οι ήρωες του Μαραθώνα
Του Ν. Λυγερού

Τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας - Ο πλούτος της Ελλάδας είναι οι Έλληνες

Του Ν.Λυγερού

Επιτέλους τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας, γιατί θα το ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την αρχή του όλου θέματος γράφαμε συνεχώς ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους διαδικασία σε θεσμικό πλαίσιο όσο και να το φαντασιώνονταν μερικοί. Ο μοναδικός τρόπος να γίνει αυτή η έξοδος είναι αποκλειστικά με τη θέληση της Ελλάδας. Πρέπει να έχεις το συκώτι του Προμηθέα για ν’ αντέξεις το πρήξιμο που φάγαμε. Αλλά τώρα όλο και περισσότερες φωνές εκδηλώνονται ελεύθερα και δίνουν ένα τέλος σε αυτήν την κωμωδία.

Κύπρος:Παραδίδεται αύριο η λίστα Λαγκάρντ στον Πρόεδρο της Βουλής (Επιστολές) - Διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθεί η εμπιστευτικότητα του εγγράφου

Λευκωσία: Παραδίδεται αύριο στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής αντίγραφο του μητρώου που σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ενημέρωσε η κυβέρνηση.

Ανταποκρινόμενη στο γραπτό αίτημα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων η κυβέρνηση παραδίδει τη λίστα. Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κοινή επιδίωξη είναι η πρόσθετη διασφάλιση και η ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλοίωση των δεδομένων που περιλαμβάνονται στο σχετικό μητρώο.

H ωραιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου- Ένα διαμάντι της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής!

Πρόκειται για ένα ιστορικό συγκρότημα κτιρίων στην Πράγα που φιλοξενεί την Εθνική και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Klementinum της πόλης αλλά και Πανεπιστήμιο. 

Η ιστορία του χρονολογείται από τον 11ο αιώνα ως ένα παρεκκλήσι του Αγιου Κλήμεντος για να γίνει στη μεσαιωνική περίοδο ένα Δομινικανό μοναστήρι που το 1556 μετατράπηκε σε ένα κολέγιο Ιησουιτών.

Γιατί ο αριθμός «επτά» είναι τόσο σημαντικός στην Κοσμολογία;

Στις αρχές Οκτωβρίου αναβιώνει στη χώρα μας, για μιαν ακόμη φορά, ο θεσμός του «Συμποσίου των 7 Σοφών» αυτή τη φορά με θέμα την Κοσμολογία. Ως γνωστόν οι 7 σοφοί της αρχαίας Ελλάδας ήσαν οι Θαλής ο Μιλήσιος, Βίας ο Πριηνεύς, Κλεόβουλος ο Ρόδιος, Περίανδρος ο Κορίνθιος, Πιττακός ο Μυτιληναίος, Σόλων ο Αθηναίος και Χείλων ο Λακεδαιμόνιος αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις διάφορες σχετικές λίστες. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και στην προκειμένη περίπτωση αφού οι συμμετέχοντες στο φετινό Συμπόσιο δεν είναι οι μοναδικοί στην ειδικότητά τους που θα μπορούσαν να περιληφθούν σ' έναν παρόμοιο κατάλογο.

ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ το Ελληνικό τρίγωνο των Βερμούδων !

Η υποθαλάσσια άβυσσος, όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, λόγω των πολλών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων
Λίγα μίλια νοτιοδυτικά τηςΣαπιέντζας, απέναντι από την Μεθώνη, βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου (στα 5.121 μ.), το Φρέαρ των Οινουσσών.

Που βρίσκεται ο τόπος Αρμαγεδδών; (Εικόνες)

Αρμαγεδδών ή Αρμαγεδδώνας αποτελεί απόδοση στα Ελληνικά του εβραϊκού όρου αρ-Μαγεδών, που σημαίνει «Όρος της Μεγιδδώ» ή «Όρος Σύναξης Στρατευμάτων».
Αποκάλυψη 16ο κεφ.
13 Ὕστερα εἶδα νὰ βγαίνουν ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ δράκου, ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ θηρίου καὶ ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ ψευδοπροφήτου τρία ἀκάθαρτα πνεύματα ποὺ ἦσαν σὰνβάτραχοι.
14 Αὐτὰ εἶναι πνεύματα δαιμονικὰ ποὺ κάνουν σημεῖα, καὶ ἐπῆγαν εἰς τοὺς βασιλεῖς ὅλης τῆς οἰκουμένης διὰ νὰ τοὺς συγκεντρώσουν εἰς τὸν πόλεμον τῆς Ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ Παντοκράτορος.

Οι πρώτες ώρες μετά τον εφιαλτικό σεισμό στη Χιλή (Βίντεο-Φωτό)

Όσο κι αν έχουν συνηθίσει τους ισχυρούς σεισμούς, καθώς ο Εγκέλαδος τους επισκέπτεται συχνά το τελευταίο διάστημα, οι Χιλιανοί εξακολουθούν να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά το... ταρακούνημα των 8,3R.
Ακούγεται τουλάχιστον... περίεργο και ίσως ασεβές για τους ανθρώπους που χάθηκαν, ωστόσο το γεγονός ότι ο αριθμός των θυμάτων περιορίζεται στα οκτώ άτομα, αποτελεί δείγμα του πόσο οργανωμένη και προετοιμασμένη είναι η συγκεκριμένη χώρα σε κάθε επίσκεψη του φαινομένου.