Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Με 33 ψήφους υπερ και 18 κατά Ψήφισμα βουλής: ''Χριστόφια παραιτήσου'' Το ψήφισμα καταψήφισε μόνο το ΑΚΕΛ

Ψήφισμα βουλής: ''Χριστόφια παραιτήσου''

Από το ikypros

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, με ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να αναλάβει τις ευθύνες που του αποδίδονται στο πόρισμα Πόλυ Πολυβίου για την έκρηξη της 11ης Ιουλίου και να υποβάλει την «εθελούσια παραίτησή» του, συμβάλλοντας στη δημιουργία κλίματος σταθερότητας και αποφυγής αχρείαστης πόλωσης, μισαλλοδοξίας και διχασμού.

Η απολογία του Hardy

Του Ν.Λυγερού 

Το αεροπλάνο δεν είχε φτάσει στον προορισμό του ενώ έγραφε ήδη για την αλλαγή φάσης.

*Τι κεφάλαιο ήταν και αυτό !

*Νοητική έκρηξη.

*Ανάφλεξη;

*Όχι… Περίμενε…

Ο Hardy ήταν ένας κλασσικός μαθηματικός, ιδιότροπος αλλά σπουδαίος και το έργο του μελετάται ακόμα εντατικά.

Ισραηλινό ρεσάλτο στα πλοία για την Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το defence-point

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι οι Ισραηλινοί καταδρομείς του ναυτικού εκτέλεσαν ρεσάλτο στα δύο πλοία με ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθύνοντας προς τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως αναφέρθηκε από το Ισραηλινό Ναυτικό, λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των πληρωμάτων των δύο σκαφών και των ίδιων των στρατιωτών.
Τα δύο πλοία απέπλευσαν από την Τουρκία, με 27 μέλη και φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας. Νωρίτερα η τουρκική κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να συνοδεύσει με πολεμικά της πλοία τον στολίσκο…

Aτιμωτικά υπονοούμενα για τις Ε.Δ. από το νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Aπό το defencenet

Με ατιμωτικά υπονοούμενα για τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες από χθες διοικεί και επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση διαρρέει εντός και εκτός Ελλάδος ότι προχώρησε στους αποκεφαλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί … ετοίμαζαν πραξικόπημα, ο νέος εκλεκτός της κυβέρνησης στην θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέδωσε μια ημερήσια διαταγή – όνειδος.
Όνειδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όνειδος για την θέση του αρχηγού του κορυφαίου στρατιωτικού επιτελείου, όνειδος για την Ελλάδα.
Αν νομίζει ότι με το να υιοθετεί τις θέσεις της κυβέρνησης περί «αποτραπέντος πραξικοπήματος» ξεπληρώνει γραμμάτια στον πραγματικό πραξικοπηματία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, είναι πολύ γελασμένος.
Ιδού λοιπόν τι προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς, ισχυρισμούς και υπονοούμενα διατυπώνει στην ημερήσια διαταγή που εξέδωσε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Δημοψήφισμα για να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ ζητά γερμανική εφημερίδα

Από το tro-ma-ktiko

Mε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους η γερμανική εφημερίδα «Bild Zeitung» καλεί την καγκελάριο Μέρκελ να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στη Γερμανία προκειμένου να σταματήσει η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα και να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη.
Τίτλος: «Κυρία Μέρκελ, θέλουμε κι εμείς ένα δημοψήφισμα! Αφαιρέστε το ευρώ από τους Έλληνες».
Με ένα μακροσκελές ρεπορτάζ στο εσωτερικό της εφημερίδας...
...υπό τον τίτλο «Το ελληνικό Δράμα: Κυρία Μέρκελ, έτσι θέλουμε εμείς να ψηφίσουμε», παρουσιάζοντας σχέδιο δελτίου δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Οι πολίτες καλούνται, σύμφωνα με το υπόδειγμα, να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές: 1. «Ναι, συνεχίστε να ρίχνετε κι άλλα χρήματα», 2. «Όχι, ούτε ένα λεπτό του ευρώ πια για τους χρεωκοπημένους Έλληνες, πάρτε τους το ευρώ».

Γ. Παπανδρέου: «Δεν παραιτούμαι, “ναι” σε κυβέρνηση συνεργασίας»

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb


Από το μεσημέρι έχει πάρει την απόφασή του ο πρωθυπουργός

Γ. Παπανδρέου: «Δεν παραιτούμαι, “ναι” σε κυβέρνηση συνεργασίας»
Η θέση και στάση του πρωθυπουργού στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο «κλείδωσε» λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, μετά από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς πολιτικούς συνεργάτες του (Αθανασάκης, Βάρτζελη, Ελενόπουλος) και όχι με υπουργούς του.
Η θέση του Παπανδρέου θα διατυπωθεί στην ομιλία του απόψε το βράδυ στη Βουλή, λίγο πριν κληθούν να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα περιέχει τις εξής θέσεις:

"Η Ελλάδα δεινοπαθεί"



Η Ακρόπολη και η λέξη Greece γραμμένη με το σύμβολο του ευρώ που καταρρέει είναι η εικόνα που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του ο Economist. Δείτε τη χιουμοριστική εκδοχή του NEWS 247 (Pic)
Με ένα εύστοχο πρωτοσέλιδο η ευρωπαϊκή έκδοση του Economist επιχειρεί να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό τις συνέπειες των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, των πολιτικών χειρισμών του πρωθυπουργού και του ορατού πλέον φόβου της εξόδου της χώρας από το ευρώ, όχι μόνο λόγω της σκληρής στάσης που διατηρούν οι αγορές, αλλά και λόγω των ψηφοφόρων που πλέον αντιδρούν.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση απόλυσης


Με τον νόμο 3863/2010 τροποποιήθηκε η διαδικασία και το ύψος της αποζημίωσης απολύσεως των μισθωτών υπαλλήλων. Αντιθέτως δεν έγιναν τροποποιήσεις για τη διαδικασία και το ύψος της αποζημίωσης απολύσεως των εργατοτεχνιτών.
Συγκεκριμένα:
1) Υπάλληλοι
Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από πλευράς εργοδότη μπορεί να είναι τακτική (δηλαδή με προειδοποίηση) ή έκτακτη (δηλαδή χωρίς προειδοποίηση). Στην τακτική καταγγελία ο εργοδότης οφείλει να προειδοποιήσει γραπτώς τον υπάλληλο του για την απόλυση του, δίνοντας του ένα χρονικό περιθώριο, το οποίο εξαρτάται κάθε φορά από το πόσο χρόνο έχει απασχοληθεί ο υπάλληλος στον συγκεκριμένο εργοδότη. Επιπλέον ο εργοδότης οφείλει αποζημίωση, η οποία επίσης καθορίζεται από το χρόνο προϋπηρεσίας του υπαλλήλου του. Στην έκτακτη καταγγελία, ο εργοδότης δεν δίνει χρονικό περιθώριο στον υπάλληλο, αλλά οφείλει μεγαλύτερη αποζημίωση. Παραθέτουμε έναν πίνακα με τη διάρκεια της προειδοποίησης και το ύψος της αποζημίωσης σε κάθε περίπτωση:

"Αγοράστε Ελλάδα, ακόμα και σε δραχμή"

"Με ακούσατε, δεν είμαι τρελός. Αγοράστε Ελλάδα!"..."Εντάξει, είμαι ίσως λίγος τρελός, αλλά δεν αστειεύομαι τελείως. Αγοράστε Ελλάδα. Θα αναρωτιέστε βέβαια τί γίνεται με την οικονομική κρίση και εάν αυτή επηρεάζει τις επενδύσεις σας. Και πάλι, εμμένω... Αγοράστε Ελλάδα. Και εσείς θα μου ανταπαντήσετε: Τί γίνεται με το δημοψήφισμα, με την ψήφο εμπιστοσύνης.
Εγώ θα σας απαντούσα λοιπόν, η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και να επικρατήσει αναρχία. Άλλωστε, η αναρχία είναι επινόηση των Ελλήνων και είναι κάτι ανάμεσα στη δημοκρατία, την πλουτοκρατία, την ολογαρχία και  - όπως με ενημερώνουν οι αποστολείς e-mail μου - τον πιτόγυρο.
Και πάλι θα με ρωτούσατε: Μα, τί είδους άνθρωποι θα μπορούσαν να επενδύσουν στην Ελλάδα τη δεδομένη στιγμή; Οκ. Σάς κατανοώ".

Γερμανία: Σε λίγες μέρες φεύγετε από το ευρώ αν δεν υπάρξει συναίνεση!

Aπό το newsit.

Και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες τραβούν το σχοινί για να στριμώξουν την Ελλάδα για άμεσες λύσεις.
Τελεσίγραφο έστειλε το Βερολίνο προς την Ελλάδα, λέγοντας πως τα δύο κόμματα της εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πρέπει να βιαστούν και να κινηθούν άμεσα δίνοντας μάλιστα διορία για να καταστήσουν απόλυτα σαφές για το εάν θα αποδεχθούν ή όχι τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου στις Κάννες.

Πέφτει ή φεύγει



Από το zougla

Όλα τα σενάρια φαίνεται να παραμένουν ανοικτά μέχρι το βράδυ, με πιθανό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να έχει παραιτηθεί, χωρίς την προγραμματισμένη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Οι κομματικοί μηχανισμοί ξαναπαίρνουν μπροστά σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, με εκείνον του κυβερνώντος κόμματος να «καπνίζει» από συνεχή βραχυκυκλώματα μεταξύ εναλλασσομένων ρευμάτων.

Εκβιαστικά πλέον οι κοινοβουλευτικοί και μη «Ταλιμπάν» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απαιτούν να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ωρών ο Γιώργος Παπανδρέου τη διαδικασία αποχώρησής του.

Θεωρείται βέβαιο ότι η κούρσα θα κριθεί στο νήμα, εφόσον ο πρωθυπουργός, συνηθισμένος σε πολιτική διγλωσσία, θα επιχειρήσει μέχρι τέλους, διαπραγματευόμενος την παραμονή του στο όποιο κυβερνητικό σχήμα.

Ομπάμα: Απαραίτητη η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας(Βίντεο)

Από τη real

Απαραίτητο στοιχείο για την συνέχιση της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες, στην οποία μετείχε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι –παρόλο που η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να ζητήσει δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση «επηρέασε πολλούς» - είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές .

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε και την σημασία που έχει το γεγονός ότι, ακόμα και η αξιωματική αντιπολίτευση, αναγνωρίζει την ανάγκη εξασφάλισης του δεύτερου πακέτου βοήθειας.

Μίλησε ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες για... πραξικόπημα; - "Απίθανα σενάρια" απαντά η κυβέρνηση

ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ ΚΑΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗ real

Αποκλειστικά στο real. gr μιλά ο Γάλλος δημοσιογράφος της Liberation Jean Quatremer, ο οποίος έγινε μέσα σε λίγες ώρες διάσημος στη χώρα μας, λόγω μιας ανάρτησής του στο twitter, στην οποία ανέφερε πως ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του δείπνου των Ευρωπαίων ηγετών στις Κάννες, επικαλέστηκε ως δικαιολογία για την απόφασή του για δημοψήφισμα το κίνδυνο πραξικοπήματος.

Συγκεκριμένα, στο tweet που προκάλεσε αναστάτωση έγραφε πως «ο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του δείπνου της Τετάρτης, αιτιολόγησε την απόφαση του για δημοψήφισμα με τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος».



Πολιτικές "περιπέτειες" στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μία από τις πιο επεισοδιακές εβδομάδες των τελευταίων ετών, με τις πολιτικές «περιπέτειες» της Ελλάδας να φέρνουν τη χώρα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ολοκληρώθηκε για το Χρηματιστήριο της Αθήνας με απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε συνολικά σε ποσοστό 7,46% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ στο ίδιο διάστημα οι απώλειες για τις τράπεζες διαμορφώθηκαν σε 9,96% (παρά τα δύο ανοδικά κλεισίματα) και για τον FTSE20 σε 7,00%.

Αν και οι αποφάσεις της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου προμήνυαν ένα ήρεμο -τουλάχιστον- περιβάλλον για το Χ.Α., η ανακοίνωση της πρόθεσης του Γ. Παπανδρέου να θέσει τις αποφάσεις αυτές σε δημοψήφισμα προκάλεσε «νευρικό κλονισμό» τόσο στην ελληνική αγορά όσο στα χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Παράλληλα, έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με μπαράζ δημοσίων δηλώσεων και τοποθετήσεων αξιωματούχων όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία, τον Καναδά, την Αυστραλία και αλλού.

"Αφουγκράστηκε" τα ευρωπαϊκά μηνύματα η Wall Street



  Dow12.044,47208,43 1,76%  



  Nasdaq2.697,9757,99 2,20%  

Η Wall Street χθες

Από το capital.gr
Για θετικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μέτωπο "λαχταρά" το αμερικανικό χρηματιστήριο που σήμερα καλωσόρισε τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να ανακαλέσει το δημοψήφισμα που κλόνισε τις αγορές τις δύο τελευταίες ημέρες. Άλλωστε σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Dow Jones Newswires, ο Obama ήταν σαφής στη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel: "Έχουμε επενδύσει πλήρως στην επιτυχία σας να επιλύσετε την κρίση".

Ώθηση στην Wall Street έδωσε εξάλλου η απρόσμενη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και τα βελτιωμένα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο άνω του 1%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 133 μονάδες (1,12%) στις 11.969 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 33 μονάδων (1,26%) φτάνοντας τις 2.673 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 13 μονάδων (1,04%) και βρίσκεται στις 1.251 μονάδες.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 10,11% ή 0,05 δολαρίων στα 0,53 δολάρια.