Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ομπάμα: Απαραίτητη η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας(Βίντεο)

Από τη real

Απαραίτητο στοιχείο για την συνέχιση της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες, στην οποία μετείχε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι –παρόλο που η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να ζητήσει δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση «επηρέασε πολλούς» - είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές .

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε και την σημασία που έχει το γεγονός ότι, ακόμα και η αξιωματική αντιπολίτευση, αναγνωρίζει την ανάγκη εξασφάλισης του δεύτερου πακέτου βοήθειας.







Η Ευρώπη θα τα καταφέρει

Την βεβαιότητα του ότι η ΕΕ είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος . "Ήρθαμε στις Κάννες για να συζητήσουμε με τους ευρωπαίους φίλους μας τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την εφαρμογή του σχεδίου επί του οποίου συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα, για την επίλυση αυτής της κρίσης" δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου.

"Αφού άκουσα τους ευρωπαίους εταίρους μας τις δύο τελευταίες ημέρες, είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να σταθεί στο ύψος των δυσκολιών αυτών", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε παράλληλα "την αποφασιστικότητα" της Κίνας να αυξήσει την ευελιξία του νομίσματός της, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό "κρίσιμης" σημασίας για την παγκόσμια ανάπτυξη.

"Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα της Κίνας να αυξήσει την ευελιξία του (γιουάν). Αυτό είναι κάτι που ζητούμε εδώ και κάποιο καιρό. Και θα είναι ένα αποφασιστικό στάδιο για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης", σημείωσε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου