Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία: Σε λίγες μέρες φεύγετε από το ευρώ αν δεν υπάρξει συναίνεση!

Aπό το newsit.

Και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες τραβούν το σχοινί για να στριμώξουν την Ελλάδα για άμεσες λύσεις.
Τελεσίγραφο έστειλε το Βερολίνο προς την Ελλάδα, λέγοντας πως τα δύο κόμματα της εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πρέπει να βιαστούν και να κινηθούν άμεσα δίνοντας μάλιστα διορία για να καταστήσουν απόλυτα σαφές για το εάν θα αποδεχθούν ή όχι τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου στις Κάννες.


Όπως έγινε γνωστό από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας, Γκέοργκ Στράιτερ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα περιμένει μόνο λίγες ημέρες και άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν αποδεχθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, τότε θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

O κ.Στράιτερ είπε ότι ''η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί το πακέτο της συμφωνίας, όπως είναι'', ενώ ενημέρωσε ότι το Βερολίνο έχει ανοιχτή γραμμή με τη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και ενημερώνεται λεπτό προς λεπτό, για όλες τις εξελίξεις.

Πληροφορίες από το Παρίσι τώρα, αναφέρουν πως η κυβέρνηση Σαρκοζί έχει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και έχει έτοιμο το σχέδιο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, αν όπως λένε, η Ελλάδα με τις αποφάσεις της αναταράξει τις αγορές.

Μάλιστα, έχει γίνει σαφές τόσο από τη Γερμανία όσο και από τη Γαλλία πως οι χώρες προετοιμάζονται ήδη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξόδου δηλαδή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και φυσικά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου