Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Ισραηλινό ρεσάλτο στα πλοία για την Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το defence-point

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι οι Ισραηλινοί καταδρομείς του ναυτικού εκτέλεσαν ρεσάλτο στα δύο πλοία με ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθύνοντας προς τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως αναφέρθηκε από το Ισραηλινό Ναυτικό, λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των πληρωμάτων των δύο σκαφών και των ίδιων των στρατιωτών.
Τα δύο πλοία απέπλευσαν από την Τουρκία, με 27 μέλη και φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας. Νωρίτερα η τουρκική κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να συνοδεύσει με πολεμικά της πλοία τον στολίσκο…

Τα σκάφη Tahrir και Saoirse φτάνοντας στην περιοχή κλήθηκαν από τα ισραηλινά πολεμικά να επιστρέψουν πίσω ή να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Ασντόντ (Ισραήλ), όπου θα μπορούσαν να ξεφορτώσουν τα εφόδια και να τα στείλουν στη Γάζα οδικώς. Τους έγινε ξεκάθαρο ότι ο αποκλεισμός της Γάζας είναι σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο.
Μετά από την επικοινωνία τους με τα ισραηλινά πολεμικά, χάθηκε η επικοινωνία τους και η εκπομπή του σήματος GPS από αυτά, πιθανόν λόγω των παρεμβολών από τα ηλεκτρονικά συστήματα του Ισραηλινού Ναυτικού. Τα δύο σκάφη οδηγούνται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ασντόντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου