Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα για να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ ζητά γερμανική εφημερίδα

Από το tro-ma-ktiko

Mε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους η γερμανική εφημερίδα «Bild Zeitung» καλεί την καγκελάριο Μέρκελ να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στη Γερμανία προκειμένου να σταματήσει η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα και να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη.
Τίτλος: «Κυρία Μέρκελ, θέλουμε κι εμείς ένα δημοψήφισμα! Αφαιρέστε το ευρώ από τους Έλληνες».
Με ένα μακροσκελές ρεπορτάζ στο εσωτερικό της εφημερίδας...
...υπό τον τίτλο «Το ελληνικό Δράμα: Κυρία Μέρκελ, έτσι θέλουμε εμείς να ψηφίσουμε», παρουσιάζοντας σχέδιο δελτίου δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Οι πολίτες καλούνται, σύμφωνα με το υπόδειγμα, να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές: 1. «Ναι, συνεχίστε να ρίχνετε κι άλλα χρήματα», 2. «Όχι, ούτε ένα λεπτό του ευρώ πια για τους χρεωκοπημένους Έλληνες, πάρτε τους το ευρώ».


Στο πλαίσιο του σχετικού ρεπορτάζ παρουσιάζονται δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο ειδικός για δημοσιονομικά ζητήματα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Τόμας Σίλμπερχορν με τις οποίες υποστηρίζει ότι «το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι μια δημοκρατική διαδικασία και γι’ αυτό σωστή. Αλλά θα πρέπει και στη Γερμανία να υπάρξει ένα δημοψήφισμα αναφορικά με την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών για το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Τέτοιες σημαντικές αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς το λαό».

Αλλά και ο γενικός γραμματέας του ίδιου κόμματος Αλεξάντερ Ντομπρίντ δηλώνει ότι «το μήνυμα προς την Ελλάδα πρέπει να είναι σαφές. Η Γερμανία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις σας για λιτότητα! Δε γίνεται οι Έλληνες να αρνούνται να κάνουν λιτότητα αλλά οι γερμανοί φορολογούμενοι να πρέπει να κάνουν λιτότητα για την Ελλάδα. Εμείς στη Γερμανία πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από την τακτική της Ελλάδας και στο μέλλον οι θεμελιώδεις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης να συνδέονται με δημοψηφίσματα. Οι ρυθμιστικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης να συνδέονται με δημοψηφίσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου