Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο άγνωστος τάφος του Σοφοκλέους(Βίντεο)

Δὲν ξέρω ἐὰν εἶναι πράγματι ὁ τάφος τοῦ Σοφοκλέους. Τὸ πιθανότερον εἶναι νὰ εἶναι.

Πάντως, βάσει τῶν δεδομένων μᾶλλον ἔχουμε νὰ κάνουμε μὲ τὸν χῶρο ταφῆς τοῦ μεγάλου μας ποιητοῦ!

Κι αὐτὸ ἀπὸ μόνον του εἶναι σημαντικότατον!


Ἀξίζει πράγματι μία ἐπίσκεψις σὲ ἐκεῖνα τὰ μέρη. Εἶναι διαφορετικά!

Η γεωπολιτική αξία του κοιτάσματος Αμαθούσα

Του Ν. Λυγερού

Η γεωπολιτική αξία του κοιτάσματος Αμαθούσα δεν προέρχεται από τα τωρινά δεδομένα, αλλά από τη συνέχεια του προγράμματος των γεωτρήσεων της ENI-KOGAS. Ό,τι και να κάνει η Τουρκία, που προσπαθεί μάταια να παίξει κάποιο ρόλο, το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα ανεξάρτητα από κάθε κίνηση διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού. Και ο λόγος είναι απλός. Η αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ είναι η διαδικασία απελευθέρωσης της Κύπρου. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε, λόγω άσκοπων κινήσεων, και πράξεις. Ας συνεχίσει το τουρκικό σήριαλ τα επεισόδιά του, όλοι γνωρίζουμε την αξία του, και δεν είναι ανάγκη να του δώσουμε κάποια σημασία.

Διακόσια χρόνια επικίνδυνοι

Του Ν. Λυγερού

Αν οι δικοί μας ήταν τόσο επικίνδυνοι το 1821, ήταν γιατί δεν είχαν τίποτα να χάσουν, αφού είχαν επιλέξει το σωστό σύνθημα: ελευθερία ή θάνατος. Ενώ οι ραγιάδες έχουν να χάσουν τα πάντα, αφού έχουν συμβιβαστεί με τους πάντες. Και γι' αυτόν τον λόγο οι δικοί μας νίκησαν κι απελευθέρωσαν την πατρίδα μας. Ενώ οι άλλοι έχασαν ακόμα και την αξιοπρέπειά τους, αν αυτή είχε κάποιο νόημα. Μετά από διακόσια χρόνια μερικοί από εμάς αναρωτιούνται ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος τους. Ενώ τα πράγματα είναι απλά όταν δίνεις σημασία μόνο στο κλέος κι όχι στη φήμη, λόγω Ελληνισμού, η ελευθερία σου είναι το πρώτο κριτήριο.

Εθνικά Χρονικά

Του Ν. Λυγερού

Δεν είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε καρέκλες σε μερικούς που δεν έχουν ιδέα τι είναι τα εθνικά θέματα, διότι συνεχώς ασχολούνται με τοπικά και τοπικιστικά θέματα. Οι βουλευτές δεν είναι βοηθοί δημοτικών συμβουλίων που έχουν μικροπολιτικά συμφέροντα. Οι βουλευτές έχουν να παίξουν ένα ρόλο σε εθνικό επίπεδο, διότι αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό σε θεσμικό πλαίσιο. Και οι νόμοι για να είναι ανθρώπινοι πρέπει να ψηφισθούν από ανθρώπους που δεν είναι μαριονέτες και κομματόσκυλα που έχουμε σιχαθεί λόγω του κενού του λόγου τους. Αυτήν την περίοδο η Ελλάδα μπαίνει σιγά σιγά μέσα στο μέλλον της και αυτή η διαδικασία πρέπει να υποστηριχθεί επί του πρακτέου.

"Chemtrails : Ο μυστικός πόλεμος" η νέα ιταλική ταινία "φωτιά"(Βίντεο)

Μια νέα ιταλική ταινία, "Chemtrails : Ο μυστικός πόλεμος" έχει κυκλοφορήσει και παρουσιάζει μια ανησυχητική μυστική στρατιωτική ατζέντα πίσω από το απειλητικό φαινόμενο, μια που, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από ό, τι η χειραγώγηση του καιρού για την «αλλαγή του κλίματος».

"Ας σηκωθούν και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!», δηλώνουν οι ιταλοί σκηνοθέτες Αντόνιο και Rosario Marciano .

Aμφίπολη: Τον καιρό του Μ.Αλέξανδρου δείχνουν τα στοιχεία για την χρονολόγηση του μνημείου - ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

To ταφικό μνημείο της Αμφίπολης έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω του εκλογικού πολιτικού σκηνικού,παρόλα αυτά επειδή από τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις κανείς δεν  μπορει να πει ότι απαντήθηκε το ερώτημα του ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, συνεχίζουμε να φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας κάποια στοιχεία που στο ΥΠ.ΠΟ δεν επέλεξαν τον επαρκή φωτισμό τους.
 
Όλα συνδυαζόμενα δημιουργούν ακόμα την απορία, πως είναι δυνατόν ένα μνημείο σαν αυτό να χτίστηκε για έναν απλό στρατηγό, η κάποιο βασιλιά δεύτερης κατηγορίας. Η ποσότητα του μαρμάρου άλλωστε καταδεικνύει ότι το ταφικό μνημείο φτιάχτηκε από ένα εύρωστο οικονομικά μακεδονικό βασίλειο.

Σαουθάμπτον: Νέο ναυτικό ατύχημα(Βίντεο)

Μετέφερε συνολικά 25 επιβάτες, ωστόσο, όλοι τους εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο πλοίο εγκαίρως, με τη βοήθεια των λιμενικών αρχών και των σωστικών συνεργείων
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Σαουθάμπτον της Βρετανίας όταν ένα φορτηγό  πλοίο πήρε μεγάλη κλίση, λίγη μόνο ώρα αφότου απέπλευσε από το λιμάνι της πόλης.


Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από απόπειρα κλοπής εκρηκτικών!-Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα στρατόπεδα

Προσπάθησαν να μπουν σε στρατόπεδα όπου φυλάσσονται εκρηκτικά και αντιαρματικά όπλα - Ενδείξεις ότι πίσω από την απόπειρα κλοπής κρύβονται τρομοκράτες οι οποίοι αναζητούν εκρηκτική ύλη
Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από δυο απόπειρες εισβολής σε στρατόπεδα στα οποία φυλάσσονται εκρηκτικά και αντιαρματικά όπλα!

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα όταν δύο άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να κόψουν την περίφραξη και να εισβάλουν στον χώρο του στρατόπεδο όπου, μεταξύ άλλων, φυλάσσονται προς απόσυρση αλλά και ενεργά εκρηκτικά!

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ – ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Έπειτα από μια μικρή «ανάσα» καλοκαιρίας, ο χιονιάς επιστρέφει δριμύτερος στη χώρα, με τσουχτερό κρύο και πυκνή χιονόπτωση ακόμα και στα πεδινά από το βράδυ της Κυριακής 4 Ιανουαρίου.
Στα «λευκά» θα ντυθεί η Αττική τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς αναμένουμε, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, έντονη χιονόπτωση στο νομό, ενώ νιφάδες θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Χιονισμένα θα είναι τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πυκνό χιόνι σε Σποράδες, Εύβοια, σε ανατολική Στερεά Ελλάδα, κυρίως στη Βοιωτία, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, καθώς και στην Κρήτη.

Ιστορία που δεν μελετήθηκε εκτενώς, γιατί δεν..συμφέρει. Δείτε γιατί ...


Σε ειδώλιο της νεολιθικής εποχής από τον Πρόδρομο Καρδίτσας

Μια πολύ σημαντική για την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας επιγραφή από την περιοχή μας, έχει πέσει θύμα της κρατικής αδιαφορίας για κάθε τι ελληνικό.
Σύμφωνα με αναδημοσίευση του περιοδικού «ΔΑΥΛΟΣ» από το βιβλίο του καθηγητού Γ. Χουρμουζιάδη «Προϊστορικά ειδώλια» (Θεσσαλονίκη 1974), πρόκειται για την εικονιζόμενη επιγραφή που βρίσκεται σε ένα ειδώλιο της νεολιθικής εποχής από τον Πρόδρομο Καρδίτσας, στην οποία απεικονίζονται σαφώς οι χαρακτήρες «L Θ € Σ».