Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

"Βυθίστηκε" σε ιταλικά νερά το αμερικανικό χρηματιστήριο



  Dow11.780,94-389,24 -3,20%  



  Nasdaq2.621,65-105,84 -3,88%  

Η Wall Street σήμερα

Από το capital.gr

Σε... ιταλικά νερά βυθίστηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο, υποκύπτοντας στους φόβους εξάπλωσης της ευρωπαϊκής κρίσης μετά και τη νέα εκτόξευση τους κόστους δανεισμού της Ιταλίας σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά και τη "δυστοκία" στην ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της Έλλάδας.

Οι βασικοί δείκτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην ανησυχία για την Ιταλία σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, με τις απώλειες του Dow να ξεπερνούν νωρίτερα τις 400 μονάδες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 389 μονάδες (-3,20%) κλείνοντας στις 11.781 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 106 μονάδων (-3,88%) φτάνοντας τις 2.622 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 47 μονάδων (-3,67%) στις 1.229 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones αξίζει να σημειωθεί ότι καμία δεν έκλεισε σε θετικό έδαφος. Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η JP Morgan Chase (-7,08%), η Bank of America (-5,67%) και η Hewlett-Packard (-5,42%).

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 0,04 δολάρια ή 7,34% στα 0,55 δολάρια.

Ο Νίκος Λυγερός στη Ρω

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Νίκου Λυγερού στη  νήσο ΡΩ

                         

Μετά τις ισχυρές αντιδράσεις «Κάηκε» η υποψηφιότητα Πετσάλνικου

Aπό το protothema

Μετά τη διάλυση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τον επαναπρογραμματισμό του για το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, εγκαταλείφθηκε η ιδέα να οριστεί πρωθυπουργός ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Οι τίτλοι τέλους στην  υποψηφιότητα του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης οφείλονται και στις απειλές που διατυπώθηκαν ανοιχτά από 40 με 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Από νωρίς το απόγευμα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν συγκεντρωθεί στην Βουλή και ανέμεναν τις εξελίξεις. Στο άκουσμα της είδησης που ήθελε τον πρόεδρο της Βουλής για πρωθυπουργό ξεκίνησαν οι αντιδράσεις οι οποίες κορυφώθηκαν με το διάγγελμα του πρωθυπουργού και κυρίως όταν ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πάμε σε «θεσμική επιλογή».

Στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι τράπεζες στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μια «ανάσα» από τα χαμηλά ημέρας, στα οποία βρέθηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών, ολοκλήρωσαν την Τετάρτη οι τράπεζες του Χ.Α.

Καταλυτικά συνεχίζουν να επιδρούν στην αγορά οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς και η σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα το όνομα του νέου πρωθυπουργού, η σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης ή άλλες λεπτομέρειες.

Το «σίριαλ» της συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για το σχηματισμό της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», με τον τρόπο που εξελίχθηκε, δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις εντός και εκτός συνόρων, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την παρούσα κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας.

Ταυτόχρονα, με δεδομένη την εικόνα των τελευταίων ημερών, αυξάνονται και οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ομαλά το νέο κυβερνητικό σχήμα και να φέρει σε πέρας το έργο του. 

Με ζημιές έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Από το philenews

Λευκωσία: Με σημαντικές ζημιές της τάξης του 2,84% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Τετάρτης, με το Γενικό Δείκτη του ΧΑΚ να κλείνει στις 306,79 μονάδες.

Εξάλλου, με πτώση 2,67% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος στο κλείσιμο της συνεδρίας διαμορφώθηκε στις 107,85 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 1.013.587,86 ευρώ.

Οσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο Δείκτης της Κύριας Αγοράς κατέγραψε πτώση της τάξης του 3,02% και σταθεροποιήθηκε στις 296,76 μονάδες, ενώ ο Δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σημείωσε οριακή πτώση της τάξης του 0,11% και έκλεισε στις 793,69 μονάδες.

Βουτιά πέρα του 3% στο ιταλικό χρηματιστήριο Νέο ρεκόρ σημειώνει το κόστος δανεισμού

Από το ikypros

Βουτιά πέρα του 3%, παρά τα αρχικά κέρδη, καταγράφει την Τετάρτη το χρηματιστήριο της Ιταλίας, με το κόστος δανεισμού να σημειώνει νέο ρεκόρ, στο 7%, μετά την ανακοίνωση του Ιταλού Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι θα παραιτηθεί στο τέλος του μήνα, δημιουργώντας πολιτική αστάθεια στη χώρα.

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου άνοιξε 1,38% υψηλότερα, αλλά γρήγορα γύρισε σε αρνητικό πρόσημο και υποχωρεί κατά 3,15%.

Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας στα 5ετή και 10ετή κρατικά ομόλογα ανήλθε σήμερα σε νέο ρεκόρ, καταδεικνύοντας την ανησυχία των επενδυτών για τα συμβάντα στην χώρα.

Συναγερμός – Άνοδος ρεκόρ και για τα ΓΑΛΛΙΚΑ ομόλογα

Aπό το newsit.

Τα χειρότερα σενάρια για το μέλλον της ευρωζώνης φαίνεται πως παίρνουν σάρκα και οστά, εαν και η Γαλλία πάρει το δρόμο της Ιταλίας.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο στις 16.00 ώρα Ελλάδας εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ το spread των γαλλικών ομολόγων.

Τη στιγμή εκείνη η διαφορά απόδοσης μεταξύ των γαλλικών 10ετών ομολόγων και των αντίστοιχων γερμανικών ανέβηκε στις 147 μονάδες βάσης.

Η Γαλλία αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ Συνάντηση υπουργού Άμυνας με τον Γάλλο ομόλογο του



Η Γαλλία αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ

Από το ikypros

Η Γαλλία αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και τονίζει την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας το θέμα του φυσικού αερίου και το κυπριακό ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Άμυνας της Γαλλίας κ. Gérard Longuet με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία.

Στο προσκήνιο το κόμμα των «Τούρκων» στη Θράκη…

Από το defence-point

Το Κόμμα Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης (DEB), απόλυτα ελεγχόμενο από το τουρκικό προξενείο επαναδραστηριοποιείται, εκμεταλλευόμενο την τραγική θέση στην οποία οδήγησε τη χώρα η πολιτική ανεπάρκεια…
Το κόμμα είχε πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στις 11 Ιουλίου στην Κομοτηνή, όπου εξελέγη και η κεντρική του επιτροπή, με την καθοδήγηση του Αρίφ Χουσεΐν, πρώην προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (GTGB). Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Μουσταφά Αλί Τσαβούς, εκλεκτός του τουρκικού προξενείου.

Τι κάνει το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα όταν εμείς τρωγόμαστε;



Από το defence-point

Την ώρα που στην Ελλάδα «βγάζουμε τα μάτια μας», οι κομματικοί οργιάζουν κοιτώντας την επόμενη ημέρα στο κόμμα ή την ηγεσία εντός αυτού και την ώρα που κάποιοι, όπως ο βουλευτής της ΝΔ Άκης Γεροντόπουλος στη ΝΕΤ σε συζήτηση μαζί με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη, δηλώνουν ότι η ΑΟΖ και το Μακεδονικό μπορούν να περιμένουν τις εκλογές… η Τουρκία και η ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα εργάζονται προς την εδραίωση των συμφερόντων τους.
Η τουρκική ιδιωτική εταιρία Atlas Jet, που έχει έδρα την Αττάλεια, ξεκινάει στις 2 Απριλίου του ερχόμενου έτους τις πτήσεις προς τη Βρετανία, συμπληρώνοντας τις ήδη υπάρχουσες πτήσεις σύνδεσης ψευδοκράτους και Βρετανίας, μέσω Αττάλειας και Άγκυρας, των Τουρκικών Αερογραμμών και της Pegasus. Η συμφωνία έγινε κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού στο Λονδίνο.

"Eυρώ 2" και σωζόμαστε (;) - Διάσωση "a la γαλλικά" με "Plan B for South"


Aπό το defencenet

Φαίνεται ότι πάμε τελικά στην... "δραχμέτα" ή "Ευρώ 2" αν στο νέο νόμισμα εισέλθει και η Γαλλία προς αντικατάσταση του ευρώ, αφού μετά το Spiegel, του οποίου το δημοσίευμα ανέδειξε προχθές μόνο το defencenet.gr, για ένα εναλλακτικό νομισματικό πλάνο, τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανέρχεται, σύμφωνα με την εφημερίδα  Le Monde, το «σχέδιο Β».
Είναι το σχέδιο διχοτόμησης της ευρωζώνης σε Βόρειους και Νότιους που προβλέπει τη μαζική «κοπή» ευρώ από την ΕΚΤ αλλά και την εισαγωγή νέων εθνικών νομισμάτων για εσωτερική χρήση από τα μέλη της (διασπασμένης) Ευρωζώνης.

Albrecht Ritschl στο Spiegel: «Αν θέλουν οι Έλληνες, μας παίρνουν και τα σώβρακα»

Από το prionokordela

Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας στο London School of Economics, Albrecht Ritschl, αποστομώνει το κατεξοχήν ανθελληνικό “Spiegel”:
«Με βάση την οικονομική επιφάνεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, αναλογικά τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του ‘30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Αν τα συγκρίνουμε λοιπόν με τα ελληνικά χρέη, τότε, πιστέψτε, με τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και ίσως της νεότερης οικονομικής ιστορίας».
Αυτά, μεταξύ άλλων, λέει ο καθηγητής, υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί χρωστάνε στην Ελλάδα μόνο από τα κατοχικά δάνεια το γιγαντιαίο ποσό των 91,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που, αν το πλήρωναν, όπως ορίζουν οι τρεις διεθνείς συμφωνίες Ρώμης, Λονδίνου, Παρισιού, θα εξαφανιζόταν εξ’ ολοκλήρου σχεδόν το σημερινό ελληνικό χρέος…

Σαρκοζί προς Ομπάμα: "Τρελός" και "καταθλιπτικός" ο Παπανδρέου



  
"Τρελό" και "καταθλιπτικό" φέρεται να χαρακτηρίζει ο Νικολά Σαρκοζί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σε προσωπική συζήτησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του G-20 στις Κάννες, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.
Η προσωπική συζήτηση που είχε ο Σαρκοζί με τον Μπάρακ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στις Κάννες, ακούστηκε... κατά λάθος από τους δημοσιογράφους.
"Ο Παπανδρέου είναι τρελός και καταθλιπτικός" φέρεται να είπε ο Σαρκοζί στον Ομπάμα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Parisien.

Στο προεδρικό ο Παπανδρέου

 
Από το zougla

Το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συναντήσει στο προκαθορισμένο ραντεβού τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ώστε να του υποβάλει επίσημα την παραίτησή του.

Μετά από τρεις ημέρες ζυμώσεων και παρεμβάσεων, με επίκεντρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κλείστηκε τελικά λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι η αναμενόμενη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ενεργοποιηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Aν και αρχικά το ραντεβού κλείστηκε για τις 17:00 το απόγευμα, τελικά μετά το αποχαιρετιστήριο διάγγελμα του Παπανδρέου η συνάντηση ξεκίνησε στις 18:10.

Ντροπή: Το πνευματικό "Κωσταλέξι" που αποκαλύφθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας!!! Κατεστραμμένα δεκάδες βιβλία ανεκτίμητης αξίας Δείτε φωτό


Ντροπή:  Το πνευματικό "Κωσταλέξι" που αποκαλύφθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας!!! Κατεστραμμένα  δεκάδες βιβλία ανεκτίμητης αξίας ανακάλυψε ο Αντώνης Σκιαθάς- Δείτε φωτό

Από το thebest.gr

Με μια απίστευτη αθλιότητα βρέθηκε αντιμέτωπος ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αντώνης Σκιαθάς, εισερχόμενος σήμερα σε άδυτα της ιστορικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πάτρας. Είναι προφανές ότι για την άθλια αυτή κατάσταση είναι υπόλογοι, όλοι όσοι είχαν την ευθύνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τα προηγούμενα χρόνια.