Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τα Ελληνικά τανκς δεν τα σταματούν τα χιόνια -«Απόβαση» στον βόρειο Εβρο - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ (Εικόνες)

Σε απόλυτη ετοιμότητα είναι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και το απέδειξαν σε ακόμη μία άσκηση -και μάλιστα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες του χιονιά.
Παρά τη συμβολή στον αποχιονισμό, το προσωπικό των Σχηματισμών και Μονάδων Μάχης, Υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο πλαίσιο της επιχειρησιακή εκπαίδευσης, εκμεταλλευόμενο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την τρέχουσα εβδομάδα, εφάρμοσε ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στον βόρειο Έβρο.

"Η κουβέρτα του παππού": Το κείμενο που πρέπει να διαβάσεις

Της Ιωάννα Χαρμπέα
Από το dinfo

Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί. Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις! Σοφή αυτή η παροιμία.

Κανένας δεν αναλογίζεται τα δύσκολα, αυτά που θα ‘ρθουν.

Οι Τουρκοκύπριοι

Οι Τουρκοκύπριοι
Του Ν. Λυγερού

Οι Τουρκοκύπριοι
νιώθουν όλο και πιο έντονα
ότι η Τουρκία
αδιαφορεί για τους ίδιους

Αντανακλαστικά ραγιαδισμού

Του Ν. Λυγερού

Όταν σε τέτοια φάση, για να σώσεις μια διαπραγμάτευση από ένα προγραμματισμένο ναυάγιο που ακολουθεί το προηγούμενο, προσπαθείς να προωθήσεις ένα Σύμφωνο Φιλίας, είναι ότι σε διακατέχει το πνεύμα του Βενιζέλου και θέλεις να είσαι πιο βασιλικός από τον Βασιλιά σε μια κυβέρνηση που δεν έχει καμιά στρατηγική. Μπορούμε να φανταστούμε ότι στο επόμενο στάδιο, πάλι για να σωθεί το αναμενόμενο ναυάγιο, θα προταθεί, όπως έκανε ο Βενιζέλος με τον Κεμάλ, στην επιτροπή της Σουηδίας, το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον Πρόεδρο της Τουρκίας. Βέβαια, καθώς αυτός είναι των Σουλτάνων μπορεί και να μην το αποδεχτεί για να μην μοιάζει στον προηγούμενο δικτάτορα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπουμε σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις εντυπώσεων είναι ότι προσπαθούμε να τα βρούμε, ενώ παραμένει ο κατοχικός στρατός και συζητάμε απλά σαν να μην υπάρχει αυτό το θέμα για λεπτομέρειες πάνω στους προτεινόμενους χάρτες, λες και τα έχουμε βρει σε όλα τα άλλα σημεία.

Αρπάχτηκαν Τσαβούσογλου και Γιούνκερ: Οταν ζητάτε λεφτά μας θέλετε! ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΕ

Η Αγκυρα είναι αντίθετη στην ιδέα η Ευρωπαϊκή Ενωση να διαδραματίσει εγγυητικό ρόλο στην επανένωση της Κύπρου, καθώς το μπλοκ εμφανίζεται αδύναμο να φροντίσει για την ασφάλεια στο νησί και την τήρηση της συμφωνίας επανένωσης.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

ΟΗΕ: Τρομερή η κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα - «Καμπανάκι» προς την χώρα μας

Καλεί την χώρα μας να  μεταφέρει 1.000 ανθρώπους που  βρίσκονται σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα και υπνωτήρια σε καλύτερα καταφύγια στην ηπειρωτική χώρα  -«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο... αλλά οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται», λέει ο Μουζάλας Πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις, ανέφερε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

ΥΠΟΙΚ: Αυτές οι συναλλαγές «χτίζουν» το αφορολόγητο - Υπεγράφη επιτέλους η υπουργική απόφαση

Τι θα πρέπει να πληρώνουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ' επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017 - Το ποσό των δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης - Ποιες δαπάνες δεν συμπεριλαβάνονται - Ποιοι εξαιρούνται
Στη δημοσιότητα δόθηκε η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση (υπεγράφη από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου) για το πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα.

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Μην κατοικήσετε «διαφιλονικούμενα νησιά» στο Αιγαίο!

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα, τη στιγμή που διεξάγονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Γενεύη για το Κυπριακό.
Το νέο…κρεσέντο ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας που έστειλε «μήνυμα» στις ελληνικές Αρχές να μην προχωρήσουν στο σχέδιο κατοίκησης μικρών νησιών στο Αιγαίο.
Η Άγκυρα, επικαλούμενη το γεγονός ότι τα 28 νησιά στα οποία αφορά το σχέδιο δεν αναφέρονται στη σχετική επιστολή που υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, επιχειρεί και πάλι να θέσει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο τραπέζι και προειδοποιεί ότι δεν θα αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πολιτική σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Κυπριακό - Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από την Κύπρο - Η Ελλάδα το βάζει ξανά στα πόδια - Κοτζιάς προς Ερντογάν: Άλλοι το έβαλαν στα πόδια από την Γενεύη όχι η Ελλάδα

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο Πρόεδρο – Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας.
Σε σκληρή γραμμή για το θέμα του Κυπριακού που συζητήθηκε στη Γενεύη, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι δεν θα αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο και ότι η Ελλάδα είναι αυτή που αποφεύγει την εξεύρεση λύσης!