Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Σπύρος Λούης, ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεώτερης Ελλάδας

Σοφία Σπανού για το Νόστιμον Ήμαρ
Από το nostimonimar


Σαν σήμερα το 1872 γεννιέται στο Μαρούσι από μια φτωχή αγροτική οικογένεια Ο Σπύρος Λούης.

Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διακρίθηκε για την αντοχή του, γεγονός που εξέπληξε τους ανωτέρους του.

Εξαιτίας των αγωνιστικών του προσόντων, ο Λούης συμμετείχε στον αγώνα του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με την προτροπή του διοικητή του ταγματάρχη Παπαδιαμαντόπουλου, που ήταν και αθλητικός κριτής.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 1896, 17 αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στην αφετηρία στη γέφυρα του Μαραθώνα, για να διανύσουν τα 40 χιλιόμετρα της διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να αποθεώσει τους νικητές, πιστεύοντας ακράδαντα ότι κάποιος Έλληνας θα κόψει πρώτος το νήμα.

Κύπρος - Λευκωσία:Από ψηλά η άδεια πρωτεύουσα (Βίντεο)

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την απαγόρευση της αχρείαστης μετακίνησης των πολιτών βρίσκονται σε ισχύ με στόχο την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού. 

Κι ενώ βρισκόμαστε στη δεύτερη μέρα εφαρμογής του κορωνοϊού ήδη οι δρόμοι σε όλες τις πόλεις να έχουν αδειάσει με την πλειοψηφία των πολιτών να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Κορονοϊός: Βίντεο με τις έρημες μεγαλουπόλεις σε όλον τον πλανήτη - Εικόνες των άδειων δρόμων από τη Βραζιλία μέχρι την Τυνησία

Ο κορονοϊός έχει επιβάλει τους δικούς του νόμους στον πλανήτη και εκατομμύρια πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε μεγαλουπόλεις που πριν από λίγο καιρό έσφυζαν από ζωή.
Βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Open καταγράφει την πραγματικότητα που επικρατεί σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης, από το Σάο Πάολο ως το Παρίσι και από την Τύνιδα ως το Λας Βέγκας, αλλά και τη δική μας Αθήνα, παρουσιάζοντας συγκλονιστικές εικόνες.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19 ξεπερνά τις 471.000 παγκοσμίως και ο αριθμός των νεκρών τις 21.000.

Η Τουρκία έβαλλε κατά των Ελλήνων με σφαίρες! Η κυνική ομολογία… του Σοϊλού (Βίντεο)

Οι τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο έβαλλαν κατά των ελληνικών δυνάμεων με σφαίρες και καπνογόνα επί ώρες, παραδέχτηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
 
Υποστήριξε ότι οι Έλληνες προκαλούν τις τουρκικές δυνάμεις και αυτές απλώς απαντούσαν, αλλά σε “δεκαπλάσια ένταση”. Παράλληλα επέμεινε ότι 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Υποστήριξε δε ότι 4.600 “μετανάστες” αναμένουν στο Παζαρκουλέ, ενώ τους παρέχεται σίτιση και περίθαλψη από τις τουρκικές αρχές.

Περράκης: Άμεση αποστολή συντεταγμένων ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ(Βίντεο)

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και τέως μόνιμος πρεσβευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης στον 98.4
Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και τέως μόνιμος πρεσβευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Στέλιος Περράκης, αναφερόμενος στην επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου για τα όρια των θαλασσίων ζωνών της και το Μνημόνιο με

Daily Telegraph για κορονοϊό: Παράδειγμα προς μίμηση η στάση των Ελλήνων

Τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που έχουν ληφθεί για αντιμετώπιση του κορονοϊού, επαινεί η Daily Telegraph σε άρθρο της.
Δημοσίευμα της Daily Telegraph μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες και τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για περιορισμό του κορονοϊού.
Η συντάκτρια σημειώνει πως οι Έλληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και δείχνουν ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τηρώντας τους κανόνες με τρόπο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Κορωνοϊός: Έξι ήπια συμπτώματα που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει

Ξηρός βήχας και/ή πυρετός ήταν τα βασικά συμπτώματα που από την αρχή του ξεσπάσματος του κορονοϊού θεωρήθηκαν πιθανά συμπτώματά του και αποτελούσαν το σημάδι πως ενδεχομένως κάποιος νοσεί με τον ιό.
Τις τελευταίες μέρες ωστόσο υπάρχουν και μερικά νέα συμπτώματα που θεωρείται πως μπορεί να συνδέονται με τον κορονοϊό και τα οποία είναι πιθανό να έχουμε και να αγνοούμε, όπως η πνευματική κούραση και ο ερεθισμός στα μάτια.
Πρόκειται για συμπτώματα πιο ήπια και λιγότερο προφανή, είναι όμως πιθανά σημάδια που καλό είναι κανείς να μην αγνοήσει.

“Οργή” Καντέρ για Ερντογάν! “Κάνε κάτι παρανοϊκέ δικτάτορα, ο κόσμος πεθαίνει”(Βίντεο)

Ο σταρ του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ, έβγαλε κραυγή αγωνίας από τις ΗΠΑ, όπου κατοικεί μόνιμα, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους χειρισμούς του πάνω στο θέμα του κορονοϊού.

 Με ανάρτησή του στο Instagram, η οποία συνοδεύεται από ένα ανατριχιαστικό video, που δείχνει ανθρώπους στην Τουρκία να λιποθυμάνε κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου, ο NBAer Ενές Καντέρ σχολίασε, με άκρως επιθετικό τρόπο,τους χειρισμούς του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αναφορά τον κορονοϊό. “Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν από τον κορονοϊό

Ποιός “νέος Πατριωτισμός”, κυρία Πρόεδρε;

Του Θανάση Κ. 
Από το dailypost
 
Μέρα που είναι δεν ήθελα να αντιδικήσω με την νέα μας Πρόεδρο της κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Της εύχομαι προσωπικά – όπως εύχομαι και σε όλους εσάς – Χρόνια Πολλά για την Πατρίδα μας.
Αναγκάζομαι, όμως, να παρατηρήσω τα εξής, για τον τηλεοπτικό της διάγγελμα “επί τη επετείω”:
* Πρώτον, δεν καταλαβαίνω τι θα πει “νέος πατριωτισμός”. Για την ακρίβεια, ξέρω ότι τον όρο τον χρησιμοποιούν συστηματικά όσοι – στην ουσία – αρνούνται τον Πατριωτισμό!

To μήνυμα του Φρεντ του φιλέλληνα για την 25η Μαρτίου(Βίντεο)

To μήνυμα του Φρεντ του φιλέλληνα για την 25η Μαρτίου
Δείτε το βίντεο

Υπάρχει ανάγκη

Υπάρχει ανάγκη
Του Ν. Λυγερού

Υπάρχει ανάγκη
για σωστή
πληροφόρηση
αυτήν την περίοδο
γιατί ο καθένας
νιώθει ευάλωτος
όταν δεν ξέρει
τι γίνεται

e-Masterclass: “Βαθύτητα Στρατηγικής Ιατρικής”.

e-Masterclass: “Βαθύτητα Στρατηγικής Ιατρικής”.
 Για ενήλικες μέσω διαδικτύου. Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, 
ώρα: 11.00 – 13.00