Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1948: Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές... από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς). Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τα Δωδεκάνησα επαναστάτησαν, αλλά το 1830 επιστράφηκαν μαζί με τη Σάμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αντάλλαγμα την Εύβοια, η οποία ενσωματώθηκε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Η κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό.

Δύο φαραώ, πατέρας και γιος, συμβασίλευσαν


ΚΑΪΡΟ. Εντυπωσιακή ανακάλυψη πραγματοποίησε ομάδα Αιγυπτίων και Ισπανών αρχαιολόγων στο Λούξορ της Ανω Αιγύπτου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα ερμηνεία της χρονολόγησης των φαραωνικών δυναστειών, αποδεικνύοντας ενδεχομένως ότι οι φαραώ Αμενχοτέπ Γ΄ και ο υιός του, Αμενχοτέπ Δ΄, βασίλεψαν μαζί.
Η επιστημονική ομάδα, υπό τον Ισπανό αιγυπτιολόγο Φρανθίσκο Μαρτίν Βαλεντίν, προέβη στην εκσκαφή υπολειμμάτων τειχών και κιόνων μαυσωλείου υπουργού της 18ης Φαραωνικής Δυναστείας (1569-1315 π.Χ.) στην επαρχία του Λούξορ της Ανω Αιγύπτου.

Τα 10 πιο τρομαχτικά προϊστορικά τέρατα (που δεν ήταν δεινόσαυροι) Φωτό-Βίντεο

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα της προϊστορικής εποχής που ζούσαν σε στεριά, ωκεανούς ή έσκιζαν τους αιθέρες, δίνοντας μάχη ακόμα και με τους δεινόσαυρους που σταδιακά εξαφανίστηκαν
Για 135 εκατομμύρια χρόνια οι δεινόσαυροι ήταν αναμφίβολα οι κυρίαρχοι της Γης. Και για την ακρίβεια, θα ήταν ακόμα αν δεν εξαφανίζονταν πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.
Παρά την εξαφάνιση τους όμως, η φύση παίζει περίεργα παιχνίδια και έχει "παρουσιάσει" όντα που στα μάτια του ανθρώπου φαντάζουν αποτρόπαια, γιγαντιαία και επικίνδυνα.
Το να πιστεύει κανείς λοιπόν πως οι δεινόσαυροι ήταν τα πιο τρομαχτικά όντα που πέρασαν από τον πλανήτη, είναι άστοχο.
Οι δέκα παρακάτω "φίλοι" μας, αποδεικνύουν το γιατί.

Τουρκία: Πουλά τη μόλα του νερού διεθνώς

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Λευκωσία: Η Άγκυρα επιχειρεί να αξιοποιήσει πολλαπλώς το σχέδιο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, προβάλλοντάς το διεθνώς και αποσκοπώντας να βρει ενδιαφερόμενους, δηλαδή πελάτες. Και αυτό ενώ ακόμη δεν μπήκε το έργο σε εφαρμογή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νερού στη Νότιο Κορέα θα συμμετάσχει η Τουρκία με το σχέδιο μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα.

Πολύχρωμα αποτυπώματα άστρων στον ουρανό (Εικόνες)

Ο φωτογράφος Lincoln Harris κατάφερε να απαθανατίσει με τη φωτογραφική του μηχανή το «χορό» των αστεριών στον ουρανό και το χρωματικό «αποτύπωμα» που αφήνουν καθώς η γη γυρίζει.
Ένα φάσμα χρωμάτων -κίτρινo, μπλε, πορτοκαλί, ροζ και τιρκουάζ- κοσμεί το νυχτερινό ουρανό σε διάφορα μέρη σε όλον τον κόσμο. Τα χρώματα είναι αποτέλεσμα των διαφορετικών θερμοκρασιών στην επιφάνεια των άστρων με τα ψυχρότερα αστέρια, να εμφανίζονται περισσότερο κόκκινα και τα θερμότερα άστρα να φαίνονται μπλε.

Βίντεο: Η καταστροφή της Νιμρούδ και όλα τα πολιτιστικά εγκλήματα της ISIL - Κάποιοι θέλουν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας(Βίντεο)

ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΥΠΟΠΤΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Η εγκληματική ισλαμιστική οργάνωση ISIS που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της μετά τις γενοκτονίες χιλιάδων ανθρώπων κυρίως Ελληνορθοδόξων και Σιιτών (μη αρεστών πληθυσμών στην Δύση λόγω ρωσοφιλίας) προχωρά σε συστηματική "Γενοκτονία Μνήμης και της Ιστοριας" με την ανοχή των υποτιθέμενων δημοκρατικών δυτικών χωρών καταστρέφοντας ανενόχλητοι τα μνημεία της Νιμρούντ!

ΠΑΤΡΑ: Εξουδετερώθηκε νάρκη 400 κιλών στο λιμάνι-Η ελεγχόμενη έκρηξη προκάλεσε και την δόνηση που αναστάτωσε την πόλη

Μία ναυτική νάρκη σε προχωρημένη διάβρωση, εντοπίστηκε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας πριν απο δύο εβδομάδες. Σήμερα το μεσημέρι έγινε ελεγχόμενη έκρηξη μέσα στην θάλασσα απο ειδικούς πυροτεχνουργους του πολεμικού ναυτικού.
Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που άκουσαν τον ηχο της έκρηξης απο την περιοχή της Ακτής Δυμαίων.  Για αρκετή ώρα υπήρχε απαγορευτικό στο τμήμα του λιμανιού απο την πύλη 1 της Γούναρη. Το ωστικό κύμα της ελεγχόμενης έκρηξης προκάλεσε και ασθενή δόνηση 1,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία αναστάτωσε την πόλη.

Κοτζιάς: Η Ευρώπη θα πλημμυρίσει τζιχαντιστές και μετανάστες αν καταρρεύσει η Ελλάδα-«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία», είπε στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ

«Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική» δήλωσε στη Ρίγα της Λετονίας
«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, είδηση που έγινε αμέσως πρώτο θέμα στα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Τρολάρουν διεθνώς την πρόταση να προσληφθούν τουρίστες και φοιτητές για φοροεισπράκτορες

Τρολάρουν διεθνώς την πρόταση να προσληφθούν τουρίστες και φοιτητές για φοροεισπράκτορες
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν πολλοί ξένοι από τις προτάσεις Βαρουφάκη - Τι έγραψαν οι Financial Times, η Wall Street Journal και ο Independent - Διαβάστε τι γράφουν στο twitter
Πρωτοφανές παραλήρημα έχει προκαλέσει η πρόταση Βαρουφάκη για εθελοντές σε ρόλο εφοριακού στον παγκόσμιο Τύπο!


Από τη στιγμή που ο έλληνας υπουργός Οικονομικών  έφερε στο φως την πρόταση να προσλάβει τουρίστες, νοικοκυρές και φοιτητές ως «μυστικούς πράκτορες» για την πάταξη της φοροδιαφυγής ένα «κύμα» ξένων δημοσιευμάτων κατέκλυσε το Διαδίκτυο, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τον ασκό του Αιόλου σε ένα ατελείωτο τρολάρισμα της επίμαχης επιστολής.