Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Κοτζιάς: Η Ευρώπη θα πλημμυρίσει τζιχαντιστές και μετανάστες αν καταρρεύσει η Ελλάδα-«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία», είπε στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ

«Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική» δήλωσε στη Ρίγα της Λετονίας
«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, είδηση που έγινε αμέσως πρώτο θέμα στα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ.


Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα πλημμυρίσει με μετανάστες και τζιχαντιστές αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα.

«Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχολιάζοντας δε το τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η κατάσταση στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς των άλλων χωρών της ευρωζώνης είπε:

«Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά... Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου