Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η Γράφουμε Ιστορία...η μας Γράφει η Ιστορία...


Εκλογές 2012:Τί συμβαίνει με άκυρα-λευκά-αποχή


Η Ελλάδα στους 8 της Ευρώπης

Άνγκελα, πες αλεύρι, η Ελλάδα σε γυρεύει!!!
 
Επική πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στα προημιτελικά του Euro.

Η Ελλάδα είναι όρθια.

Η Ελλάδα δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες.

Η Ελλάδα πέρασε πανάξια στις 8 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και χαρίζει και πάλι στιγμές ευτυχίας στους Έλληνες.

Ο αγώνας του ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού

Από την αρχή, ο αγώνας του ελληνισμού σχετίζεται με τη θάλασσα. Ο πολιτισμός μας γεννήθηκε στη θάλασσα κι είμαστε ο λαός της θάλασσας από την Αρχαιότητα. Κανείς δεν μας την έμαθε. Με τη ζωή μας τη μάθαμε και με τη μνήμη μας την κρατήσαμε μέσα στο πνεύμα μας. Η πατρίδα μας είναι γη θάλασσας. Είμαστε φτιαγμένοι από αυτήν την ύλη και μ’ αυτήν την έννοια είμαστε γαλαζοαίματοι. Τα κορμιά μας έδεσαν με τη θάλασσα. Κατά συνέπεια, δεν διεκδικούμε κάτι που δεν μας ανήκει. Εμείς ανήκουμε σε αυτό το απέραντο γαλάζιο. Είναι το παρελθόν και το μέλλον μας, διότι είναι η ζωή μας. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας δεν ήταν μόνο συμβολική.

Η ΑΟΖ ως κριτήριο εκλογών

Tου Ν.Λυγερού

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είναι πια μόνο ένα όραμα για την Ελλάδα, αλλά κι ένα κριτήριο εκλογών για την επόμενη αναμέτρηση. Σε αυτή τη φάση, όλοι έχουν πάρει μία θέση στα ελληνικά κόμματα ανάλογα με την ιδεολογία τους. Κατά συνέπεια, η ΑΟΖ έχει ενταχθεί στα πολιτικά προγράμματα, διότι αποτελεί μία στρατηγική κίνηση χωρίς προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Δείχνει, επιπλέον, ότι η Ελλάδα είναι ικανή να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα, πράγμα το οποίο έχει καιρό να κάνει. Με άλλα λόγια, η ΑΟΖ δεν είναι πια απλώς ένα στοιχείο της πολιτικής ατζέντας, αλλά και ένα δείγμα εθνικής αξιοπρέπειας σε επίπεδο υψηλής στρατηγικής. Ο ελληνικός λαός έχει την απαίτηση σε αυτήν την κατάσταση κρίσης να δει την κυβέρνησή του να έχει θέσεις ξεκάθαρες στα κρίσιμα σημεία, κι όχι να κρύβεται πίσω από πολιτικά προσχήματα.