Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Δείτε ζωντανά την Τελετή Έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων από την Πάτρα

Δείτε ζωντανά την Τελετή Έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων από την Πάτρα

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... των εληνικών εδαφών που σήμερα λέγονται «τουρκία»...!! Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας...

Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας Αὐτά ὅλα, πού βλέπουμε στόν παραπάνω χάρτη, τά γνωρίζαμε; Μήπως εἶναι ξεχασμένα καί θαμμένα τόσο βαθειά, πού εἶναι ἀδύνατον νά τά ἀνασύρουμε στήν μνήμη μας; Κι ὅμως…


Οὔτε ἕνας αἰώνας πέρασε… Κι ὅμως, σχεδὸν ὅλοι μας γνωρίσαμε παπποῦδες καὶ γιαγιάδες ποὺ εἶχαν ζωνταντὲς ἀναμνήσεις. Κι ὅμως, ἐλάχιστοι ἀπὸ ἐμᾶς ἄνοιξαν κάποιον χάρτη, πρὸ κειμένου νὰ μάθουν τὸ ποῦ εἶναι ὁ τόπος καταγωγῆς μας. Εἶναι καλό αὐτό; Ἤ ὄχι;

Έτοιμα τα σερβικά αυτοκινούμενα πυροβόλα NORA B-52: Παραδίδονται στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο - Αναβαθμίζεται η Εθνοφρουρά(Βίντεο)

Τα πρώτα αυτοκινούμενα πυροβόλα Nora-B52 που έχει παραγγείλει η Κυπριακή Δημοκρατία από την Σερβία έχουν συναρμολογηθεί και θ' αρχίσουν να παραδίδονται στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σεπτέμβριο.
Αυτή είναι μία σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της ΚΔ, σε μία περίοδο που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και μάλιστα ενίσχυσε τον κατοχικό στρατό με 42 άρματα μάχης Leopard 2.

Αυτό είναι το νέο εκλογικό σύστημα - Τι αλλάζει σε μπόνους και πλαφόν εισόδου στη Βουλή - ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αλλαγή του εκλογικού συστήματος μέσα στο φθινόπωρο προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, που εμφανίζεται αποφασισμένη να αλλάξει τον χάρτη.

Το νέο εκλογικό σύστημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», θα είναι «καινοτόμο». Από τη μια πλευρά «θα σέβεται την αναλογικότητα της ψήφου» και, από την άλλη, «θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις». Το μπόνους που θα δίνεται στο πρώτο κόμμα θα είναι ανάλογο της εκλογικής του δύναμης, ενώ η αύξηση του πλαφόν εισόδου στη Βουλή από 3% (που ισχύει σήμερα) σε 4% ή 5% θα αποτρέπει τη δημιουργία ευκαιριακών κομμάτων μίας χρήσης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που έρχεται

Τραμπ: Θα συνάψουμε γρήγορα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit - Τεράστιες οι ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, εκτιμά ο Τζόνσον

Η Βρετανία μετά το Brexit θα συνάψει «γρήγορα» μια μεγάλη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σήμερα κατά τη συνάντησή τους στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, ενώ πρόσθεσε ότι ο Τζόνσον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα είναι δύσκολες, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά.