Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πώς οι Βαυαροί αφάνισαν τα εκκλησάκια των Αθηνών

σχόλιο Γ.Θ : Η πνευματική ζημιά που διέπραξαν είναι ακόμα μεγαλύτερη και μας καταδιώκει ακόμα.

Οι 300 διάσπαρτοι σε όλη την πρωτεύουσα ναοί και ναΐσκοι που γλύτωσαν κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, αλλά ξεπουλήθηκαν με νομοθετική ρύθμιση στις αρχές του 1835

{Από το περιοδικό «δ» που κυκλοφορεί με την «κυριακάτικη δημοκρατία»}

Οποιος αναζητήσει, με ιστορική συνέπεια, τα βαθύτερα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφή και στον αφανισμό δεκάδων εκκλησιών των Αθηνών και στο ξεπούλημά τους μαζί με τα οικόπεδά τους, αναμφισβήτητα θα φτάσει στην εποχή όταν προετοιμαζόταν η ανακήρυξη των Αθηνών ως πρωτεύουσας και Βασιλικής Καθέδρας του νεοσύστατου ελληνικού βασιλείου.

Η ΑΟΖ είναι το Δίκαιο της Θάλασσας

Του Ν. Λυγερού

Η ΑΟΖ είναι το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν αποτελεί μία ελληνική αποκλειστικότητα. Είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει την απελευθέρωση της Κύπρου, το άνοιγμα της Δυτικής Αρμενίας, τις προοπτικές της Δυτικής Σαχάρας, την επίλυση του προβλήματος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, την τριμερή Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου, το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι με αυτήν την έννοια αποτελεί ένα καταλυτικό στοιχείο που δεν αφορά μόνο και μόνο το τοπικό. Πρόκειται για ένα ολικό μέσον που προσφέρει ασύλληπτες δυνατότητες στις χώρες που είναι εγκλωβισμένες σε προβλήματα ξηράς. Με άλλα λόγια δεν είναι μία επινόηση που αφορά μόνο και μόνο την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ "ΑΠΕΛΑΣΗ" για τους σύριους χριστιανούς: ανατίναξαν τον τάφο της αγίας Θέκλας, αποκεφάλισαν χριστιανόπουλα μπροστά στους γονείς,σταύρωσαν και βίασαν χριστιανή μπροστά στον άνδρα της έσπασαν εικόνες, συνέτριψαν αγίες τράπεζες(Βίντεο)

CauhiΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΙΣ ΜΗ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ  – NEEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

πιο σημαντικό κι από τον πόλεμο είναι να ξέρεις γιατί πολεμάς ή το πιο σημαντικό στον πόλεμο είναι να ξέρεις γιατί μάχεσαι 
dimpenews.com

Ένα ντοκυμαντέρ για τους σύριους χριστιανούς Expulsion Απέλαση της Anastasia Popova παραγωγή του 2015 όπως προβλήθηκε από τη ρωσική τηλεόραση:

Δήλωση – ΒΟΜΒΑ Πούτιν που κάνει τον πλανήτη να χάσει τον ύπνο του: «Όποιος δώσει όπλα στους τζιχαντιστές θα…»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh9KIm3Ydk3v6nFw5U-lIsDD2WPnBYbolMnm-nLntGBJ-M55-sQALSMfojINdoZMxkc07ABDv1Y95tM7d4O7rWZjwqYN8yLJle6bf7YvtIP0tTsYmdFNoMFBwxa7ZMjZ5RR2WKMO5M2w/s1600/alert-pagkosmio-650x400.jpgΜε μια σκληρή ανακοίνωση…η Ρωσία μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών προειδοποίησε Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Κατάρ ότι οποιοδήποτε κράτος στείλει αντιαεροπορικά όπλα στους ισλαμιστές στη Συρία θα θεωρηθεί άμεσα «τρομοκρατική πράξη» και «υποστήριξη σε τρομοκρατικές ενέργειες και θα υπάρξουν ανυπολόγιστες συνέπειες».
Μάλιστα η Ρωσία απείλησε ευθέως την Σ.Αραβία με εξοπλισμό των Χούτις και «no-fly-zone» στην Υεμένη ως τα πρώτα αντίποινα. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Oleg Saromulotov, είπε στο Tass:

Πόντιοι Καππαδόκες ανακάλυψαν τον τροχό πριν 17.000 χρόνια!

Η βραχογραφία του 15.000 π.Χ. με τον πρώτο τροχό στον κόσμο, στην Άρχαβι του Πόντου Πόντιοι Καππαδόκες ανακάλυψαν τον τροχό πριν 17.000 χρόνια!

Η γνωστή φράση «αυτός ανακάλυψε τον τροχό» λέγεται παροιμιωδώς για κάποιον που «ανακαλύπτει» κάτι, που όλοι οι άλλοι το ήξεραν ήδη.

Αυτή η διαδικασία παροιμιοποιήσεως της φράσεως αυτής, όχι μόνο έμεινε στον χρόνο να αποδεικνύει πως ο τροχός ήταν ήδη γνωστός, όταν έγινε γνωστός, αλλά και πως κάθε.δέκα χρόνια ανακαλύπτουμε ότι όλο και χιλιάδες χρόνια πίσω πάει η εφεύρεσίς του

Ιταμή πρόκληση της Γερμανίας εις βάρος της Ελλάδας...

Η Γερμανία, πιστή στα λεγόμενα της την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζει να προκαλεί όσον αφορά το Αιγαίο και την προσφυγική κρίση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, δεν δίστασε να αποκαλέσει "διαφορές" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και μάλιστα είπε ότι δεν μπορεί το Βερολίνο να κρίνει αυτές τις διαφορές ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη στο Αιγαίο.

Η «αναδυόμενη» εκκλησία του Μεξικού

Αποκαλύπτεται καθώς πέφτει η στάθμη του ποταμού που την κρύβει - Δείτε τις φωτογραφίες

Εκκλησία της εποχής της αποικιοκρατίας αναδύεται μέσα από τα νερά του ποταμού Grijalva στο Μεξικό δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.
Η περιοχή Chiapas πλήττεται από ξηρασία φέτος με αποτέλεσμα το επίπεδο των υδάτων στο φράγμα Nezahualcoyotl να υποχωρεί σημαντικά.
Η εκκλησία που ξαναφάνηκε με την υποχώρηση του νερού είχε χτιστεί από μοναχούς υπό την καθοδήγηση του Friar Bartolome de la Casas, ο οποίος είχε φτάσει στην περιοχή- όπου ζούσαν οι Zoque- στα μέσα του 16ου αιώνα.

Δείτε το μυστηριώδες πλάσμα που ξέβρασε το τσουνάμι στην Ιαπωνία (Βίντεο)

Ένα ανατριχιαστικό πέπλο μυστηρίου έχει απλωθεί πάνω από μία παραλία στην Ιαπωνία, όπου το τσουνάμι του 2011, εκτός από την καταστροφή, άφησε πίσω του ένα απόκοσμο πλάσμα.
Ακόμα μάλιστα και οι ειδικοί αδυνατούν να κατατάξουν το μυστηριώδες φαλαινοειδές που ξεβράστηκε στην παραλία σε κάποιο γνωστό είδος, αν και πολλοί ντόπιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται απλά για ένα καλαμάρι ή μικρή όρκα.

FOX NEWS: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ - Ο Β.Πούτιν "κερδίζει" και τους Αμερικανούς πολίτες: "Κυρίαρχος στη Συρία ισοπεδώνει τους τζιχαντιστές" - "Αδύναμος και χωρίς σχέδιο ο Μ.Ομπάμα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «κερδίζει» και την αμερικανική κοινή γνώμη στο θέμα της Συρίας, αφού σε δημοσκόπηση που έκανε το Fox News εμφανίζεται κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στη Μέση Ανατολή, σε αντίθεση με τον Μπάρακ Ομπάμα που φέρεται να μην έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν τρομοκρατήσει ολόκληρο τον πλανήτη με τα ειδεχθή εγκλήματα τους. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το αμερικανικό δίκτυο μεταξύ 10-12 Οκτωβρίου σε περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς πολίτες

«Διώξτε το σατανικό ρομπότ»: «Πόλεμος» στα Τρίκαλα για το... ακέφαλο λεωφορείο! «Μήλον της Εριδος» η καινοτομία

Το «έξυπνο» -χωρίς οδηγό- minibus που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών 
Κόκκινο πανί αποτελεί για τους αντιμνημονιακούς στα Τρίκαλα, το «έξυπνο» -χωρίς οδηγό- minibus που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης.

Από τη μία η δημοτική αρχή θεωρεί ότι με το εγχείρημα η πόλη καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο, από την άλλη όμως, μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Λαϊκής Ενότητας, έχουν την άποψη ότι το μικρό φουτουριστικό όχημα... απειλεί την εργατική τάξη.