Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Α/Τ ΒΕΛΟΣ – Οι κρυμμένοι θησαυροί του (Βίντεο)


Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Α/Τ ΒΈΛΟΣ επιτρέπει σε κάμερα να δείξει τους εσωτερικούς θησαυρούς που κρύβει για δεκαετίες μέσα του!!!

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το γραφείο τύπου του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν την άδεια στο Πειρατολόγιο και αυτό με την σειρά του κατέγραψε με την κάμερα όλα όσα δε βλέπει ένας επισκέπτης στη ξενάγηση του.

Δένδιας: Νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν – Μείζονος εθνικής σημασίας το θέμα επέκτασης των χωρικών υδάτων

Μήνυμα πως η Ελλάδα θωρακίζεται, παίρνει πρωτοβουλίες, αναπτύσσει σχέσεις με παραδοσιακούς και νέους εταίρους και δεν αντιδρά απλώς στην τουρκική πολιτική, καθώς και ότι όλες οι σχέσεις που οικοδομεί εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, κάνει λόγο για πρωτοφανή κλιμάκωση του αναθεωρητισμού και της εθνικιστικής ρητορικής από την Τουρκία, καθώς και για συστηματική παραβατική συμπεριφορά.

Ο κ. Δένδιας διαμηνύει πως ο εποικοδομητικός διάλογος είναι πάντα ευκταίος, αλλά μπορεί να επιτευχθεί υπό έναν απαράβατο όρο, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά.

Η Αίγυπτος διακόπτει τον διάλογο με την Τουρκία - Ο Σούκρι αναφέρει τους Λόγους

Ο διάλογος μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας σταμάτησε επειδή η τελευταία δεν έδειξε σημάδια για την αλλαγή των πολιτικών της σχετικά με τη Λιβύη, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Οι «διερευνητικές συνεδριάσεις διαλόγου» μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας ξεκίνησαν πέρυσι για να συζητηθούν τα «απαραίτητα βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων» σε διμερές επίπεδο και σε περιφερειακό πλαίσιο, σύμφωνα με τον Σούκρι που μίλησε στο ειδησεογραφικό κανάλι Al-Arabiya σήμερα. 

Ωστόσο, ο διάλογος «σταμάτησε μετά από δύο γύρους, επειδή δεν υπήρξε αλλαγή στις πρακτικές της Τουρκίας στη Λιβύη».

Γιώργος Καραμπελιάς: Πως ο εμφύλιος μας στοίχισε την Κύπρο και την Β. Ήπειρο

 

Γιώργος Καραμπελιάς: Πως ο εμφύλιος μας στοίχισε την Κύπρο και την Β. Ήπειρο

Χαράλαμπος Μηνάογλου: Κι όμως, η ελληνική νίκη επί των Ιταλών στοίχισε στους Γερμανούς τον πόλεμο

 

Χαράλαμπος Μηνάογλου: Κι όμως, η ελληνική νίκη επί των Ιταλών στοίχισε στους Γερμανούς τον πόλεμο

Άγγελος Συρίγος, Το έπος του '40. Όταν ολόκληρη η Ευρώπη είχε δεχθεί τη μοίρα της η Ελλάδα είπε ΟΧΙ

 
Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου και υφυπουργός παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλάει για την περηφάνια που πρέπει να νιώθουν όλοι οι Έλληνες για την στάση της χώρας μας τον Οκτώβρη του 1940. Δεν ήταν αυτονόητη η στάση της χώρας μας τότε σημειώνει ο καθηγητής.

ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ

Φιλοξενούμενος του Στέφανου Δαμιανίδη στον FOCUS FM 28/10/2022
Οι Έλληνες δεν πολέμησαν το φασισμό και το ναζισμό, αλλά τους εισβολείς Ιταλούς και Γερμανούς και στη συνέχεια τη τριπλή κατοχή Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων. Οι λαοί έχουν ευθύνη για τις ηγεσίες τους.

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν κατάλαβαν οι Τούρκοι από που τους ήρθε | ZOOM (29-10-2022)

 
Σάββας Καλεντερίδης: Δεν κατάλαβαν οι Τούρκοι από που τους ήρθε

Τουρκία: Γιατί το 2023 είναι έτος ορόσημο – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

 

Η Τουρκία γιόρτασε την ημέρα ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας με τον Ερντογάν να ανακοινώνει την λειτουργία βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ νωρίτερα είχε ξεδιπλώσει τα νεοοθωμανικά του σχέδια βαφτίζοντας τον 21ο αιώνα ως αιώνα της Τουρκίας.

Καμπάς και Τριανταφύλλου για τις τουρκικές προκλήσεις | Τώρα μαζί 30/10/2022 | OPEN TV

 
Ο Γεώργιος Καμπάς επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και ο Δημήτρης Τριανταφύλλου καθηγητής διεθνών σχέσεων μίλησαν για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.