Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ




Την ανησυχία του εξέφρασε  ο  Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης για το έντονο κοινωνικό πρόβλημα που σίγουρο θα δημιουργηθεί  μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα στην Εκκλησία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Αχαιός πολιτικός στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ερώτηση στην οποία   επισημαίνει το γεγονός ότι λόγω  της επιβολής από την τρόικα του γνωστού κανόνα για τις προσλήψεις, δηλαδή για κάθε πέντε αποχωρήσεις, μόλις μία πρόσληψη, εάν αυτό ισχύσει και για τους ιερείς τότε  πολλές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιερείς.

Ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης

Με νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη (για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία) θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»! Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ. Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα.

Κρατικές διαφημίσεις στην Ιστοσελίδα της μαμάς Μαργαρίτας

Και ενώ γύρω μας σφυρίζουν οι επιχορηγήσεις του γιού Γιώργου στη Μ.Κ.Ο της μητέρας Μαργαρίτας , άλλοι μιλάνε για 400 παρά... κάτι χιλιάδων ευρώ.άλλοι μιλάνε 1.249.694 ευρώ, ψάξαμε και εμείς να δούμε τι είναι αυτή η Μ.Κ.Ο.. Είναι η Κ.Ε.Δ.Ε. ( Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) με πρόεδρο την Μαργαρίτα Τσαντ Παπανδρέου και μέλη του Δ.Σ. όλοι μέλη του ΠαΣοΚ και μόλις μπήκαμε στη σελίδα τους στο ιντερνετ kede.org πάθαμε το μεγάλο σοκ.